[DJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Craiova

Started by Ionut, October 01, 2016, 08:58:21 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

perfidus

Am dat si eu o fuga pe Str. Carpenului de data asta intr-o zi de lucru. Incredibil de relaxat constructorul.
Cred ca are deja aprobata o extensie de termen. O mare problema este si devierea utilităților lângă strada Garlesti, e o mare groapa acolo. Am făcut un scurt filmuleț, sa vedeți și voi....
Am si mai multe poze dar încerc sa le pun mai târziu.

Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

davyl

Multumim @perfidus!

Mai are cineva impresia ca vor termina la timp? M-ar mira sa se mobilizeze 300% in septembrie, mai ales ca aparent prognoza meteo ar tine cu constructorul. Ar mai fi o singura conditie: sa si lucreze!

adyneamtu

Mda, probabil extensie de timp pana in Mai 2020, la timp pentru Alegerile Locale. :zen:
La cum au asternut ei balast pare ca se duc cu sensurile de circulatie direct in pod.
N-am gasit proiectul actualizat, dar pare ca podurile din cele doua capete (Garlesti si Teilor) vor fi demolate. Cel putin la Teilor nu vad alta solutie.

adyneamtu

Au inceput si cu bordurile. Poza e de pe pagina primarului. 
Pare ca respecta propunerea din PMUD, au loc si pentru pista de bicicleta cu trotuar separate cu spatiu verde de strada.

perfidus

Mai am niște poze din cartierul Veterani. Urat s-a mai lucrat acolo.

Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

perfidus

Mie nu mi-e clar daca oamenii aia au canalizare pe strada, ma intreb ce solutie e asta de scurgere a apelor cu rigole, intr-un cartier al Craiovei.
Imi amintesc prin 2012 ca s-a licitat un SF pentru alimentare cu apa si canalizare pluviala... Camine de apometre am vazut, dar de canalizare nici vorba.

davyl

@perfidus, uite ca avem detalii despre situatia din Str. Carpenului in acest articol din Gazeta de Sud de azi:

https://www.gds.ro/Local/2019-09-18/probleme-cu-modernizarea-strazii-carpenului/

Un fel de noaptea mintii in viziunea mea: pe partea unde nu este canalizare, constructorul va lasa neasfaltat pentru ca Regia de Apa sa introduca aceasta canalizare lipsa la anul (sau la Sf. Asteapta!). Coordonare zero, lipsa de viziune zero! Cam asa cum se lucreaza de multe ori in Romania.

In plus constructorul inventeaza tot felul de motive ca sa ne spuna ca va intarzia peste termenul stabilit! Ba ca nu a avut pamant suficient la umplutura, ba ca e greu cu organizarea si urmarirea accesului la proprietate (sa nu fi vazut ca acolo sunt oameni care locuiesc si ca trebuie sa vii cu un plan de acces pe durata lucrarilor?) Vai vai, probleme de netrecut!!! Toata vara au lucrat exact ca greierul la soare si acum se plang ca nu au camara plina!

Oare ce clauze de intarziere are acest contract? Niciuna cred!!!!  :bash:

davyl

^^ Problema canalizarii care nu exista (pe orice strada din Craiova) mi se pare acum in 2019, o enorma tampenie! De ce? Avand in vedere ca in Romania acum avem o lege care obliga pe cetatean sa se conecteze la canalizarea stradala (acolo unde exista) si sa renunte la fosa septica, dupa umila mea parerere, Regia de Apa si canalizare ar trebui sa faca totul spre a introduce canalizare si sa conecteze in felul acesta cat mai multi utilizatori care sa ii aduca bani! A nu te zbate sa extinzi reteaua de canalizare cand stii ca in felul asta vei recupera o parte din bani in viitor prin contributiile cetatenilor, e ca si cum ti-ar da cineva bani gratis si tu ai refuza!!!

Nu mai vorbim si de colectarea apelor meteorice care prin lege sunt platite tot de cetatean (existand in lege obligativitatea declararii suprafetei casei si terenului pentru a se putea calcula cantitatea de apa de ploaie care cazandu-ti pe casa se scurge in canalizare). Stau si ma intreb, daca apa de pe casa se scurge in curtea proprie, in pamant, si nu in canalizare, cum se calculeaza? Am impresia certa ca de platit, tot platesti, fiind obligat de lege!!!

P.S. De unde stiu toate astea? Am avut enorma sansa a ma intalni cu onorata doamna care conduce Regia de Apa, careia i-am explicat de mai multe ori ca desi cunosc foarte bine ce prevede legea in Romania, tot nu pricep cum mi s-a facturat canalizare pe factura de apa, in conditiile in care eu am fosa septica si pe strada nu exista canalizare. Dupa indelungi vizite si cercetari in teren, au fost nevoiti sa imi returneze banii luati ilegal pe o canalizare inexistenta!

TibiV

Au facut cercetari in teren ca sa descopere ca nu au conducta de canalizare?!?!... :o
Genial!
:lol:

perfidus

QuotePe strada Carpenului s-a introdus deja conducta care să preia apa pluvială şi menajeră, dar e nevoie şi de racorduri. Problema este că nu toată strada are canalizare menajeră, ci doar partea cu numere impare. În zona numerelor factoriale pare, lucrările de introducere a reţelei de canalizare menajeră ar demara de anul viitor.

Ce se va întâmpla, atunci, cu strada Carpenului? Va fi spartă după modernizarea de 3,6 milioane de euro?

Reprezentanţii Companiei de Apă ,,Oltenia", cea care va derula această investiţie, spun că nu.

,,Strada Carpenului nu va fi modernizată integral, ci va rămâne o porţiune cu pământ, pe partea unde nu există canalizare, unde vom lucra noi. Constructorul ne va lăsa o fâşie de drum aşa cum este acum, iar la anul vom veni noi cu canalizarea, pe Masterplan. Asfaltul se va turna după ce va fi introdusă canalizarea menajeră", a precizat Adriana Câmpeanu, directorul Companiei de Apă ,,Oltenia".

Intr-adevar, minunata coordonare si viziune la conducerea societăților din cadrul Primariei Craiova. Acum stim si de ce nu se grabesc prea tare cei de la ERPIA.

Citatul e extras din GdS. Sunt si poze in articol, nu prea au progresat cine stie ce. Nu-i graba, vin ploile si oricum nu se mai poate lucra.

TibiV

davyl

Ce se mai aude cu Str. Carpenului? Au mai trecut inca 3 saptamani... Au mai avansat ceva sau tot in ritmul caracteristic de melc muncesc?

adyneamtu

Lucreaza in continuare la balastare si pus borduri intre Merisorului si Garlesti. Spre Teilor cred ca mai au de adus umplutura.
Prioritatea pana la finalul anului pare sa fie asternerea asfaltului pana la intersectia cu Merisorului. Numai sa fie vremea buna.