[B] Pasajul Domnesti-Prelungirea Ghencea

Started by Ionut, August 19, 2015, 04:06:42 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

paullie

De pe la Lidl catre intersectia cu Brasov parca parca incepe sa semene a ceva.

boza.bogdanalexandru

Hristos a inviat!

La santierul aferent Pasajului peste DNCB de la Domnesti, Straco face ce stie cel mai bine....nimic. Nu mai este nicio miscare de mult timp, utilajele au fost retrase, se mai gasesc 1 buldo si 1 excavator pe roti langa containerul administrativ.  In acest ritm, pasajul de la Mogosoaia va fi finalizat cu mult inaintea pasajului de la Domnesti, intrucat acolo lucreaza o firma mult mai serioasa decat Straco.

CNAIR ar trebui sa rezilieze de urgenta contractul cu STRACO si sa reliciteze cat mai rapid, pentru a avea un termen optimist de deschidere a pasajului in 2023, iar un termen realist in 2025 (inclusiv 2 ani faza de atribuire a noului contract, cu contestatiile de rigoare)

carutasul

CNAIR nu poate rezilia câtă vreme nu a predat constructorului amplasamentul ( cel puțin din ce știm noi nu a făcut-o). Cu toții știm că Straco nu poate termina lucrarea, dar îmi poți explica ce motiv ar avea CNAIR să rezilieze? Eventual ar plăti și despăgubiri....   CNAIR să își facă treaba lui și după aia poate să se ia și de alții....

punktnet

Straco a anuntat ca nu mai are ce construi din lipsa de amplasamente.
Probabil o sa miste ceva dupa, dar sa se miste primaria odata.
Just kidding.

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

boza.bogdanalexandru

Cu privire la comentariul facut de colegul de forum "carutasul": pentru o claritate si eficienta a schimburilor de idei, ar fi util sa precizati care amplasament nu este inca predat catre Straco, avand in vedere faptul ca pe partea de pe teritoriul administrativ al UAT Domnesti, s-a lucrat la ridicarea pilelor (?) pentru o rampa (cea spre Bragadiru), iar pe partea opusa, tot pe acelasi teritoriu administativ, s-a demolat, FARA a se face nicio lucrare. Sa inteleg ca amplasamentul predat catre Straco avea ca obiect DOAR terenul pe care s-au edificat constructiile anterior mentionate, FARA a include partea opusa, pe acelasi teritoriu administrativ (UAT Domnesti)?

In alta ordine de idei, pentru cele 3 sau 4 pile (?) construire, cei de la Straco au alocat un timp extraordinar de mare, fiind practic realizate pe parcursul a aproximativ 6-7 luni, aspect care sigur nu este acoperit de graficul de realizare a lucrarii, proportional cu respectivul amplasament deja predat constructorului. Este evident esecul in a realiza aceasta lucrare, cel putin inauntrul termenului contractual prevazut, inclusiv cu aceste intarzieri generate de lipsa predarii intregului amplasament. Consider ca nimic nu ii impiedica pe cei de la Straco sa realizeze in intregime rampa la care a lucrat deja. Apreciez ca Straco nu are capacitate nici tehnica, nici financiara sa sustina o astfel de lucrare, a se vedea dezastrul de pe tronsonul Câmpia Turzii – Cheţani (lotul 4), autostrada A3, care a fost subliniat de alti colegi forumisti, in sectiunea dedicata.

O zi buna.

carutasul

Poți urmări topicul, s-a mai discutat asta. Ca orice intersecție, sunt patru colțuri și ultimele discuții sunt că celelalte trei colțuri nu sunt predate ( dacă s-au predat nu s-a anunțat sau nu sunt pe forum, dar am îndoieli că ar fi așa). Sunt de acord că Straco are probleme și că se mișcă încet, însă problema e că juridic vorbind nu poți să reziliezi un contract câtă vreme nu ți-ai îndeplinit obligațiile ( sau îl reziliezi plătind despăgubiri). Tocmai asta spun, dacă CNAIR și-ar fi făcut partea lui de obligații acum ar fi putut rezilia fără probleme pe motiv de incapacitate tehnică. E același lucru și pe A10 lot 1, și cam peste tot, constructorii pot profita de aceste nerealizări ale CNAIR ( chiar dacă în realitate ar putea să treacă peste) . Nu mai vorbesc de faptul că acum doi sau trei ani Straco era probabil într-o capacitate mult mai bună de a termina lucrarea, și tot CNAIR e vinovat de întârzierea asta. Normal că dacă ai contracte de sute de milioane de euro dar nu ai posibilitatea să începi lucrările în 2-3 ani e foarte posibil să ajungi și la faliment.  Că straco ar fi putut termina rampa complet... probabil că e adevărat. Dar poate că în planul lor de lucrări ei aveau să facă toate colțurile la nivel de piloni până azi. Au făcut doar un colț la nivelul cerut, pe celelalte nu le-ai predat. Du-te cu asta la judecător și vezi cine are dreptate...

carutasul

uite aici https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=390.msg269248#msg269248   . Cealaltă parte a șoselei pare că aparține de Clinceni, nu de Domnești.

boza.bogdanalexandru

@carutasul Dupa cum se poate observa in mod univoc din ortofotoplan, coltul pe care au construit cei de la Straco pana acum este situat pe teritoul administrativ al Comunei Clinceni. Coltul de pe aceeasi parte (in raport de DNCB), opus, pe care NU a construit absolut nimic este situat pe teritoriul administativ al Comunei Domnesti. Din informatiile pe care le detin, Primaria Com Domnesti a raspuns cu celeritate la solicitarile CNAIR si aprobat toate cererile, astfel incat sa fie asigurat front de lucru constructorului.

carutasul

Nu te contrazic, doar că asta e ultima informație pe care o am, că au lucrat doar acolo unde au avut autorizație. Încă o dată, știu că Straco e în găleată, problema care se pune e că dacă au lucrat într-o parte nu aș vedea nici un motiv să nu fi lucrat în cealaltă, măcar să dea un târnăcop "de formă"  (din punctul meu de vedere dacă ar ataca măcar al doilea punct ar putea face sfertul de cerc necesar și s-ar putea circula pe el, ceea ce ar descongestiona complet traficul pe centură). Problema autoriațiilor e discutată în mai multe locuri pe acest topic ( inclusiv de mine) și nu avem nici o informație că ar avea autorizație în celelalte puncte. Dacă ai sau poți obține informații suplimentare eu aș fi primul care să le salute.  Degeaba mă contrazici pe mine, nu e de nici un folos dacă nu ai o informație sigură că au autorizație pe zona Domnești ( aici ai dreptate, le-am încurcat eu între ele, Clinceni cu Domnești) . Poate că Domnești și-a făcut datoria dar nu și CNAIR sau poate și-a făcut-o și CNAIR dar noi nu știm asta. Ar mai exista și varianta ca reproiectarea nodului (legată de cerința cu tramvaiul) să implice modificări și în zona Domnești dar nu cred că e cazul.

minisoferul

Ceva informatii preluate de pe pagina de Facebook a Secretarului de stat Irinel Scriosteanu despre acest proiect: " din păcate in aceasta perioada încă nu putem evacua cetățenii expropriați din locuințe pentru a le demola și pentru a permite constructorului relocarea utilităților. Speram sa rezolvam cât de curând."

paullie

Salutare colegi. Am profitat de vremea frumoasa pâna nu vine codul galben si am facut patru fotografii pe acest santier. In prima poza se vede ca au inceput sa sape unde aveau organizarea de santier, la intersectia Râul Doamnei cu Prelungirea Ghencea.

paullie

Inca doua fotografii prima neschimbata fata de acum 6 zile, in cea de a doua au reusit sa acopere partial o canalizare. Spre Lidl nu am mai facut poze totul e neschimbat fata de acum sase zile.

minisoferul

Din raspunsurile date de CNAIR utilizatorilor care au pus intrebari la hotnews cand a fost interviul cu doamna Ionita.

[utilizator]: ,,Care este stadiul lucrarilor la Pasajul Domnesti? Care e stadiul exproprierilor? Vi se pare normal ca licitatia pentru aceste lucrari sa fie finalizata in 2017 (dupa 2 ani!) iar acum, in 2020, sa se lucreze pe doar 1 sfert din suprafata santierului? Ce veti face pentru a urgenta aceasta lucrare vitala pentru zona de vest a capitalei? Multumesc."

Răspuns:
Exproprierile sunt finalizate, fiind necesare exclusiv eliberări ale amplasamentului, problema asupra căruia CNAIR SA și Antreprenorul se apleacă în vederea soluționării.
În vederea urgentării tuturor lucrărilor, CNAIR SA depune toate eforturile pentru a debloca lucrările ce întâmpină dificultăți la momentul actual.

sm33

astazi am vazut activitate la pasaj! Au demolat cateva case in partea stanga cum vii din Bucuresti spre Domnesti, Vertatel lucra in zona pilonilor deja turnati. Am si doua poze dar nu gasesc butonul sa le atasez