Constructii si sisteme industriale in Romania

Started by reed, January 30, 2025, 10:49:25 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 1 Guest are viewing this topic.

reed

Deschid topicul cu un pod industrial care nu a fost niciodata folosit in Moldova noua

Ciudăţenia metalică a fost construită în timpul comunismului, la mijlocul anilor '80, pentru ca sterilul din mina de cupru de la Moldova Nouă să fie depozitat pe insula Ostrov. Acest plan ar fi distrus iremediabil una dintre cele mai frumoase insule de pe Dunăre. Din fericire acest lucru nu s-a întâmplat pentru că vecinii iugoslavi au dat în judecată statul român, pe motiv că punea în pericol Dunărea din cauza poluării. România a pierdut, iar podul a fost abandonat

Sursa text

dumbravaandrei

Oare nu poate fi amenajat în scop turistic? Traseu de mers pe jos și bicicletă? Zona e frumoasă
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

reed

Mai bag una.
Eu am terminat MSHP-ul insa totusi nu stiu la ce a folosit platforma asta pentru , probabil, amenajarea lacului.
Am mai vazut similar la alt baraj in Romania, dar nu imi amintesc unde.
LOCATIA

E vorba de barajul Dragan Floroiu