Baraje si amenajari hidrotehnice

Started by sebba, June 16, 2015, 04:10:06 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

GDPR

#180
Propuneri alocari bugetare conform proiectului legii bugetului de stat pe 2019:

- Acumulare Runcu: 7 milioane lei.

- Acumulare Mihaileni: 5.5 milioane lei (aici este o discrepanta fata de documentul sinteza de la inceputul anexei, unde se spune ca alocarea ar fi de 15 milioane. In fisa obiectivului suma asta ar fi estimarea pentru 2020).

- Punerea in siguranta a acumularii Lesu: 10 milioane lei.

- AMENAJARE COMPLEXA VARFUL CAMPULUI: 6.8 milioane lei.

- AMENAJARE RAU JIJIA PENTRU COMBATEREA INUNDATIILOR IN JUD. BOTOSANI SI IASI: 2.5 milioane lei.

- AMENAJAREA RAULUI SASAR IN MUNICIPIUL BAIA MARE: 1.7 milioane.

- Reducerea eroziunii costiere Faza II: 30 milioane lei.

Extras din DOCUMENTUL SINTEZĂ PRIVIND POLITICILE SI PROGRAMELE BUGETARE PE TERMEN MEDIU ALE ORDONATORILOR PRINCIPALI DE CREDITE pentru anul 2019 si perspectiva 2020-2022, TITULAR: MINISTERUL APELOR ȘI PĂDURILOR:

QuoteObiective de investitii ce se vor derula în anul 2019

Titlul 65 Cheltuieli aferente proiectelor cu finanțare rambursabilă
Creditele bugetare repartizate pentru anul 2019 si estimările pe anul 2020 nu asigură necesarul de finanțat pentru finalizarea proiectului de cca. 81,5 mil.euro.
Pentru cele două investiții semnificative de la capitolul A – Obiective de investitii în continuare, în anul 2019 din totalul de 28.000 mii lei au fost repartizate credite bugetare după cum urmează:
- Acumularea Vârfu Câmpului - valoarea de 6.800 mii lei, avand in vedere modificarea indicatorilor tehnico-economici si demararea lucrarilor;
- Acumularea Runcu - valoarea de 7.000 mii lei pentru continuarea lucrărilor la baraj.
Restul creditelor bugetare în valoare de 14.200 mii lei au fost repartizate pe capitolul Cd - Cheltuieli de expertiză, proiectare si executie privind consolid. si interventiile pentru prevenirea si înlăturarea efectelor produse de actiuni accidentale si calamităti naturale, precum si cheltuieli legate de realizarea investitiilor.
In anul 2019 se vor afla în finantare 15 obiective de investitii, din care 2 obiective de investitii în Cap. A - Obiective de investitii în continuare - si 13 obiective de investitii în Cap. Cd - Cheltuieli de expertiză, proiectare si executie privind consolid. si interventiile pentru prevenirea si înlăturarea efectelor produse de actiuni accidentale si calamităti naturale, precum si cheltuieli legate de realizarea investitiilor.
Suma repartizata pentru anul 2019 va permite finalizarea a 3 (trei) obiective de investitii în cadrul Proiectului F/P 1579(2006), respectiv:
- Amenajare Valea Rea, judetul Satu Mare;
- Regularizare râu Ialomita amonte si aval Târgoviste în zonele Brănesti, Secuieni, Comisani, Bucsani, Marcesti, Dobra, Gheboaia, Finta, Cornesti, judetul Dâmbovita;
- Punerea în siguranta a barajului Isalnita, judetul Dolj;
În cadrul acestui proiect în anul 2019 se vor pune în funcțiune următoarele capacităti:
- 8 km reprofilare albie,
- 19,77 km consolidare mal,
- 1,235 km zid sprijin,
- punere în siguranta 1 baraj

Titlul 70 ,,Cheltuieli de capital"
Din prevederile bugetare pentru anul 2019 în valoare de 100.000 mii lei, pentru cele 4 investitii semnificative au fost repartizate credite bugetare după cum urmează:
- Acumularea Mihăileni – 15.000 mii lei (n.b - discrepanta mentionata mai sus), având în vedere modificarea indicatorilor tehnico-economici în anul 2018 și continuarea lucrărilor;
- Amenajare râu Jijia pentru combaterea inundațiilor – valoarea de 7.300 mii lei, având în vedere finalizarea procedurii de atribuire a contractului de servicii de proiectare și execuție în anul 2018 în baza creditului de angajament asigurat, urmând elaborarea proiectului tehnic și demararea lucrărilor;
- Amenajare râu Săsar în Baia Mare - valoarea de 3.500 mii lei pentru executarea și finalizarea a doua tronsoane distincte;
- Acumularea Ogrezeni – 0 mii lei, se va elaborara documentația tehnico-economică în vederea continuării sau sistării/conservării lucrării la caseta de aducțiune;
- Amenajări hidrotehnice în bazinul hidrografic Niraj - 209 mii lei rest de finanțat din obiectiv, aferent documentațiilor de terenuri.
Din valoarea de 100.000 mii lei pentru Cap A - Obiective de investitii în continuare - au fost repartizate 26.259 mii lei, Cap Cc- Cheltuieli pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate și alte studii - 500 mii lei, Cd - Cheltuieli de expertiză, proiectare si executie privind consolidările si interventiile pentru prevenirea si înlăturarea efectelor produse de actiuni accidentale si calamităti naturale, precum si cheltuieli legate de realizarea investitiilor – 72.941 mii lei și Ce - Alte cheltuieli asimilate investitiilor-300 mii lei.
De mentionat faptul că în anul 2019 este necesară asigurarea unui credit de angajament în valoare de 478.800 mii lei, pentru finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor de lucrări la obiective de investiții din domeniul gospodăririi apelor.
În anul 2019 se vor afla în finan!are 150 obiective de investitii, din care 13 obiective de investitii în Cap. A - Investiții în continuare si 137 obiective de investitii în Cap. Cd - Cheltuieli de expertiză, proiectare si executie privind consolid. si interventiile pentru prevenirea si înlăturarea efectelor produse de actiuni accidentale si calamităti naturale, precum si cheltuieli legate de realizarea investitiilor.
Suma repartizată pentru anul 2019 va permite finalizarea a 8 obiective de investitii, din Cap. Cd:
În anul 2019 se vor pune în funcțiune următoarele capacităti:
- amenajare albie 53,83km
- consolidări de mal 30,05 km
- diguri 11,96 km
- reabilitare/reprofilare dig 85,3 km
Din obiectivele de investitii care vor fi finalizate în anul 2019 enumerăm următoarele:
- Amenajare rau Cavnic in localitatea Copalnic Manastur, jud.MM;
- Amenajare Valea Olpret in zona municipiului Dej, jud.Cluj;
- Amenajare Valea Mare la Tarnova, jud.Arad;
- Regularizare pârâu Luncavat și afluenți sectorul Vaideeni-Popesti, jud.Valcea;
- Reabilitare dig râu Prut în incinta Bratesul de Jos, jud.Galati;
- Consolidarea digului și închiderea bresei în localitatea Isaccea, jud Tulcea.

Titlul 58 Programe cu finan4are nerambursabilă POIM 2014-2020
Având în vedere perioada de finanțare POIM 2014-2020, pentru anul 2019 Administrația Națională "Apele Române" a propus un numar de 20 proiecte ce vizeaza execuția de lucrări de apărare împotriva inundațiilor și eroziune costieră în valoare de 81.840 mii lei. Dintre acestea, pentru un numar de 14 proiecte se va finaliza etapa de asistență tehnică prin semnarea contractelor de finanțare și va demara etapa de execuție a proiectelor.
Valoarea repartizată pentru aceste contracte, cuprinse în capitolul C, este de 40.995 mii lei din care capitolul Cc - Cheltuieli pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate , fezabilitate si alte studii, cu o valoare de 40.740 mii lei iar capitolul Cd - Cheltuieli de expertiză, proiectare si executie privind consolidările si interven!iile pentru prevenirea si înlăturarea efectelor produse de actiuni accidentale si calamităti naturale, precum si cheltuieli legate de realizarea investitiilor - cu o valoare de 255 mii lei.
Capitolul A - Obiective de investitii în continuare - cuprinde proiecte majore, cu o valoare totală estimată de 3.851.318 mii lei, pentru anul 2019 fiind alocate credite bugetare în sumă de 40.845 mii lei.
La obiectivul de investiții Reducerea eroziunii costiere etapa II (2014-2020) este în curs de aprobare finanțarea etapei a II-a a fazei II a proiectului, versiunea finală a aplicației de finanțare fiind transmisă la AM POIM. Astfel, valoarea totală a proiectului este de
3.404.223 mii lei. În anul 2019 pentru finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor de lucrări este necesară alocarea creditului de angajament în sumă de 2.386.000 mii lei

CataOT


Raspuns primit de la Comisia Nationala de Strategie si Prognoza:

Referitor la solicitarea dvs. din data de 04.02.2019 va comunicam urmatoarele:

Studiul de fundamentare pentru Complexul hidrotehnic Turnu Magurele - Nicopole pe fluviul Dunarea se afla in curs de realizare.
Ulterior finalizarii acestuia si postarii pe site-ul institutiei noastre, la rubrica transparenta decizionala, pentru eventuale propuneri/comentarii/completari, acesta va fi inaintat, spre avizare, ministerelor
de resort implicate in aceasta activitate.
Dupa avizare,  studiul va intra in procedura de aprobare prin hotarare de guvern.
Urmeaza apoi derularea procedurii de atribuire prin negociere competitiva, procedura in urma careia va fi desemnat partenerul privat.
Din experienta de pana acum, estimam ca partenerul privat va putea incepe proiectarea si executia lucrarilor intr-un interval de pana la sase luni.

GDPR

#182
^Care o fi "experienta de pana acum"?

Sa ne intoarcem putin cu picioarele pe pamant:

QuoteCONFERINȚĂ DE PRESĂ MAP – 20 FEBRUARIE 2019

SUBIECTUL 1:

Investiții în domeniul gospodăririi apelor cu finanțare de la  bugetul de stat, 199,8 milioane lei + surse proprii ANAR, 300 milioane de lei + credite de angajament 200 milioane  lei.
Valoare totală: aproximativ  700 milioane lei.

Din această sumă vor fi alocate fonduri pentru:

a.   60 de obiective care vor fi finalizate în 2019 cu valoare totală de 251,62 milioane lei.
Dintre acestea:
-   Regularizare pârâu Bistrița pe sectorul Costești Băbeni , jud Vâlcea- 12 mil lei, (nr. 61 pe harta 1);
-   Amenajare Valea Hălmăgel, jud. Arad, 7,7 mil lei ( nr. 27);
-   Consolidare talveg albie râu Sabasa, în comuna Borca, jud. Neamț, 9,3 mil lei (nr 86);
-   Refacerea capacității de tranzitare a acumulării lac de redresare aval captare Uzina Hidroelectrică Bacău II, jud. Bacău , valoare 8,5 mil lei (nr 82);
-   Amenajare Valea Botiza și Valea Sasu, în localitatea Botiza, județul Maramureș. Valoare 7,7mil lei (nr. 10);
-   Regularizare râu Glavacioc la confluența cu pârâul Sericu, baraj Fulculești, județul Teleorman. Valoare 6,1 mil lei (nr. 74).

b.   Pe lângă cele 60 de obiective care vor fi finalizate în 2019 avem în vedere și rezolvarea a peste 70 de puncte critice, suma alocată fiind de aproximativ 130 mil lei.

Vreau să fac o paranteză aici: i-am cerut directorului general al Administrației Naționale ,,Apele Române"(ANAR), Victor Sandu, să dispună ca toate Administrațiile Bazinale precum și Serviciile de Gospodărire a Apei să evalueze, la pas dacă este nevoie, toate cursurile de apă pe care le avem în administrare și să identifice punctele critice care, în urma unor fenomene meteo extreme, ar putea să ne creeze probleme. Astfel, dorim să fim proactivi, să identificăm din timp locurile în care ar trebui să intervenim. Din dialogul cu autoritățile locale, cu primarii, cu cetățenii, vrem să identificăm aceste locuri unde au apărut probleme în dig, sunt clapete care nu funcționează, locuri unde au fost inundații în trecut, astfel încât să putem să intervenim din timp acolo unde este cazul și să remediem, să supraînălțăm digurile sau să reparăm clapetele, astfel încât să nu constatăm aceste deficiențe când vine apa mare.

c.   De asemenea, vom finanța 36 de obiective cu 120 milioane de lei, dar acestea nu vor fi finalizate în 2019, ci în 2020, 2021.
Dintre acestea, permiteți-mi să amintesc câteva:
-   (nr 31) Lucrări pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în Bazinul Hidrografic Crișul Alb în perioada 30-31.07.2018, jud. Hunedoara. Valoarea alocată este de 23 mil lei.
-    ( c.) Combaterea inundațiilor in Bazinul Hidrografic al râului Slănic, jud Buzău. Valoare 13,5 mil lei.
-   (nr 47) Regularizare pârâu Belareca, jud. Caraș Severin. Valoare 8,3 mil lei.
-   (nr 46) Regularizare pârâu Nădrag și afluenți, pe sectorul amonte localitate Nadrag, confluența cu râul Timiș, județul Timiș. Valoare 9,2 mil lei.
-   (nr 111) Lucrări de apărare împotriva inundațiilor în Bazinul Hidrografic Casimcea, jud. Constanța. Valoare 2,3 mil lei.
-   (nr. 3) Amenajarea râului Someșul Mic în Municipiul Cluj, în zona aeroportului Cluj –Napoca. Valoare 3 mil lei, alocată în 2019. Menționez că valoarea totală a proiectului este de 110 milioane lei, iar lucrările prevăd și devierea cursului râului Someșul Mic, pentru extinderea aerportului. Dar ca acest fapt să fie posibil, autoritățile locale trebuie să mute podul care traversează șoseaua de centură a municipiului.

Ca să fac o sinteză a acestor lucrări, în linii mari, vreau să vă spun că în acest an, din sursele bugetare și veniturile proprii ale ANAR vom face:
-    283,5 km de amenajare albie
-   164,55 km de consolidări de mal
-    48 km de diguri
-   245 mii metri cubi decolmatări.

d.   Totodată, vom aloca fonduri în valoare de 23 milioane de lei pentru 11 obiective, finanțarea provenind din surse externe, respectiv credit de la BDCE.

Lucrările constau în efectuarea unor intervenţii la nivel structural, care au scopul de a  creşte gradul de protecţie a populaţiei în cazul producerii de inundaţii catastrofalem dar și îmbunătăţirea nivelului de siguranţă a barajelor şi protejarea resurselor de apă.

Cele 23 milioane de lei vor fi repartizate astfel:

-   Acumularea Vârfu Câmpului, județele Suceava și Botoșani - valoarea de 6,8 mil lei pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici și demararea lucrărilor;
-   Acumularea Runcu, jud. Maramureș - valoarea de 7,0 mil lei pentru continuarea lucrărilor la baraj.

Restul sumei, 9,2 milioane de lei, a fost repartizat pentru 9 obiective de investiții care se înscriu la capitolul - Consolidări și intervenţii pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor produse de acţiuni accidentale şi calamităţi naturale. Dintre acestea, în 2019 se va finaliza obiectivul de investiţii Amenajare Valea Rea, judeţul Satu Mare, și se vor pune în funcțiune următoarele capacităţi:
-  8 km de reprofilare albie,
- 9,425 km de consolidare mal,
- 1,235 km de zid sprijin.

e.   Investiţii derulate de MAP prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) – pt 2019:

Prin Programul Operațional Infrastructura Mare, Ministerul Apelor și Pădurilor derulează 20 de proiecte.

Pentru 13 obiective de investiții au fost încheiate contractele de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor finanțate prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Valoarea totală (fără TVA) a contractelor de asistență tehnică atribuite este de 38.985.288,69 lei.

•   Pentru 1 obiectiv de investiții licitațiile sunt în curs de desfășurare.

•   Au fost avizaţi indicatorii tehnico-economici pentru 3 obiective de investiții:

1.   ,,Mărirea gradului de siguranță a acumulării Colibița, județul Bistrița-Năsăud";
2.   ,,Amenajare râu Bârzava și afluenți pe sector Bocșa-Gătaia-Denta, județul Caraș-Severin și Județul Timiș";
3.   ,,Amenajarea complexă a râului Crișul Negru în vederea apărării împotriva inundațiilor a localităților riverane pe cursul superior și mijlociu".

Pentru proiectul ,,Apărarea împotriva inundațiilor a localității Babadag, județul Tulcea":
- a fost aprobat HG nr. 699/2018 privind aprobarea amplasamentului și declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național
- este depusă la AM POIM la data de 31.10.2018 Aplicația de Finanțare.
Se estimează că lucrările la cele 4 obiective menţionate anterior vor fi începute după parcurgerea etapelor legale de contractare, în semestrul II 2019.

•   Proiectul ,,Amenajarea râului Crișul Repede în vederea apărării împotriva inundațiilor a municipiului Oradea și a localităților din aval - Punerea în siguranță a barajului Leșu, județul Bihor":
Lucrările au început la finele anului trecut.

•   Pentru obiectivul de investiții ,,Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)", Contractul de Finanțare a fost semnat la data de 09 noiembrie 2018.
Valoarea totală a Contractului de Finanțare pentru implementarea proiectului ,,Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)". Etapa I + Etapa II este de 3.198.018.252,77 fără TVA (cca. 810 mil euro).
Stadiul:
- Lotul 1 - Stăvilarelor Edighiol și Periboina: Este semnat contractul de execuţie lucrări la 8.02.2019; Începerea lucrărilor este estimată în iunie 2019.

- Lotul 2 – Mamaia; 3 - Tomis (Casino); 4 – Agigea; 5 – Eforie: Începerea lucrărilor este estimată în octombrie 2019.

- Procedura de achiziţie pentru atribuirea contractelor P.T. și de execuție lucrări aferente obiectivului de investiții ,,Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)" - Etapa II zonele: Costinești, Olimp, Jupiter - Neptun, Balta Mangaliei – Venus - Aurora, Mangalia - Saturn, 2 Mai este în desfăşurare: documentațiile au fost postate pe SEAP la data de 27-28.12.2018.

- Procedura de atribuire a contractelor de servicii de supervizare lucrări ,,Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)" pentru Etapa 1 + Etapa 2 este în desfășurare și va fi finalizată în trimestrul II al anului 2019, când estimăm că vor începe şi lucrările. Trebuie menționat că începerea lucrărilor este condiționată de perioada sezonului estival, timp în care nu pot fi amplasate echipamentele și utilajele în zona plajelor. 

Creditul bugetar alocat pe 2019 este de 81,84 milioane lei, din care pentru ,,Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)"  - 30 milioane lei, restul sumei, respectiv 51,84 milioane lei, fiind repartizată celorlalte proiecte.

Pentru anul 2019 a fost alocat un credit de angajament de 3,9 milioane lei din care pentru ,,Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)" -  2,38 milioane lei. Aceste fonduri vor fi recuperate din banii europeni, după începerea lucrărilor.

sursa

AlexxC

#183
^^

Intrebari:
Care este pozitia bulgarilor legata de proiect? Il vor si ei?
Se impart costurile?Se imparte productia?
Va fi un constructor pe partea romaneasca si altul pe partea lor?

CataOT

Pozitia vecinilor bulgari nu o stiu, probabil va aparea in studiul de fundamentare (daca va fii facut cu seriozitate). Referitor la costuri nu iti pot spune, dar daca se urmeaza exemplul hidrocentralelor deja in functiune pe fluviul Dunarea, productia este impartita. Constructorul la proiecte de anvergura este in general acelasi pe tot obiectivul.

GDPR

Pe site-ul MAP s-a publicat proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Administraţia Naţională "Apele Române"

Din NF:

Quote La titlul 70 ,,Cheltuieli de capital" din surse proprii este prevazută o majorare în procent de 1,3% faţă de execuţia anului precedent, majorare impusă de necesitatea finantarii unor obiective de investiţii începute în anii anteriori, pentru finalizarea unor obiective sau demararea procedurilor de licitatie in vederea inceperii executiei la lucrari cu grad mare de risc, care prezintă importanţă majoră în exploatoarea în condiţii de siguranţă a sistemului naţional de gospodărire a apelor, dintre care enumerăm:
- Amenajare Valea Lechincioara si Valea Barloagele, jud. Satu Mare, in suma de 8.298 mii lei;
- Lucrari de regularizare a paraului Baleasa (afluent al raului Iza) pe portiunea ce strabate intravilanul orasului Salistea de Sus, judetul Maramures, in suma de 11.229 mii lei;
- Amenajare Valea Baita in comuna Tautii Magheraus, jud. Maramures, in suma de 8.631 mii lei;
- Regularizare si indiguire paraul Carbunarilor, intravilan localitate Vanatori, jud. Mures, in suma de 6.108 mii lei;
- Regularizare parau Lut pe teritoriul comunei Glodeni, Jud. Mures, in suma de 5.262 mii lei;
- Regularizare rau Ariesul Mare si afluenti amonte de acumularea Mihoiesti, jud. Alba, in suma de 4.595 mii lei;
- Regularizare parau Sovata la Sovata, jud. Mures, in suma de 7.756 mii lei;
- Amenajare rau Bega si afluenti pe sector Curtea-Valea lui Liman, jud. Timis, in suma de 9.597 mii lei;
- Regularizare parau Turcu pe sectorul Bran – confluenta cu paraul Barsa, jud. Brasov, in suma de 4.000 mii lei;
- Regularizarea paraului Dobarlau pe sectorul Dobarlau-Lunca Marcusi, jud. Covasna, in suma de 4.000 mii lei;
- Regularizare rau Vedea in zona localitatii Bragadiru, jud. Teleorman, in suma de 6.080 mii lei;
- Amenajari pe Valea Sticlariei, jud. Ilfov, in suma de 6.500 mii lei;
- Combaterea inundatiilor in bazinul hidrografic al raului Slanic si afluenti, jud. Buzau, in suma de 13.500 mii lei;
- Regularizare rau Calnau in dreptul localitatilor Posta Calnau, Zarnesti, Racobiteni, jud. Buzau, in suma de 6.600 mii lei;
- Lucrari de consolidare mal drept rau Siret in zona km 532-533 aval de localitatea Corbu Vechi si suprainaltare tronsoane dig Namoloasa-Maxineni km 26+400 – 26+600, in suma de 5.400 mii lei;
- Amenajare rau Siret in localitatea Sendreni, jud. Galati, in suma de 5.028 mii lei;
- Amenajarea raului Siret pe sectorul Homocea confluenta cu fluviul Dunarea, jud. Galati, in cuantum de 7.456 mii lei.

 La titlul 58 ,,Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020", a fost prevăzută suma de 28.196 mii lei, conform contractelor de finanțare încheiate, după cum urmează:
 Proiecte finanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) in valoare totla de 12.533 mii lei si anume:
 Proiect Danube Sediment in suma de 707 mii lei,
 Proiect Joint Tisza in suma de 432 mii lei,
 Proiect Danube Floodplain in suma de 1.424 mii lei,
 Proiect Darrefourt in suma de 201 mii lei,
 Proiect "Reconstructia stavilarului si a echipamentelor hidromecaice de la Tulca" in suma de 4.698 mii lei,
 Proiect For Mures în suma de 5.071 mii lei;
 Proiecte finanțate din Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II): Reparare infrastructura de navigație a canalului Bega in suma de 14.861 mii lei;
 Proiecte finanțate din "Alte facilități și instrumente postaderare": Brigaid și Diana, în valoare totala de 802 mii lei.
TOTAL TITLUL 58 = 12.533 mii lei + 14.861 mii lei + 802 mii lei = 28.196 mii lei.

 Pentru cheltuieli de la bugetul de stat este propusă o majorare în valoare totală de 62.722 mii lei, reprezentând un procent de majorare de 28% faţă de anul precedent, din care s-au majorat prevederile bugetare, conform sumelor aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul 2019, nr. 50/ 2019, la capitolul 70.01 ,,Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică", astfel:
 pentru cheltuielile aferente programelor cu finanţare rambursabilă (B.D.C.E.): diminuare cu suma de 5.321 mii lei,
 pentru Fondul de Coeziune (Program Operaţional Sectorial Mediu): majorare cu  suma de 72.397 mi lei,
 pentru prevenirea și combaterea inundațiilor și ghețurilor: majorare cu suma de 226 mii lei,
 pentru cheltuielile de capital cu finanţare de la bugetul de stat (alocaţii bugetare): diminuare cu suma de 3.985 mii lei,
 pentru cheltuielile aferente serviciilor de cadastru: diminuare cu suma de 143 mii lei.
TOTAL majorare cheltuieli de la bugetul de stat = 72.397 mii lei-226 mii lei -5.321mii lei-3.985 mii lei-143 mii lei=62.722 mii lei

CataOT

In sedinta de guvern de astazi:

1. aprobarea obiectivului de investiţii ''Mărirea gradului de siguranţă a Acumulării Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud'' precum şi a caracteristicilor principale şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestuia''
2. aprobarea obiectivului de investiţii ''Amenajare       complexă râu Bârzava şi afluenţi pe sectorul Bocşa-Gătaia-Denta, judeţul Caraş-Severin şi judeţul Timiş'' precum şi a caracteristicilor principale şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestuia

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/03/HG-25.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/03/HG-28.pdf

GDPR

In sedinta de Guvern de azi s-a adoptat HOTĂRÂREA privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Administraţia Naţională "Apele Române".

GDPR

Administrația Bazinală de Apă Siret anunță finalizarea lucrărilor de intervenție cu echipa de scafandri la acumularea Poiana Uzului, pentru care a fost necesară coborârea nivelului apei în lac. Prin urmare, a început procesul de umplere, pentru refacerea nivelului.

Intervenția a fost realizată de echipa de scafandri Nemo Pro Diving Eforie Nord. Lucrările au constat inițial în decolmatarea golirii de fund, care a fost obturată în timp cu crengi, bușteni, mâl și alte materiale antrenate de viituri.

Ulterior, scafandrii au demontat și scos grătarul vechi, au montat grătarul nou, au lansat la apă și montat batardoul care închide conducta de golire până la finalizarea operațiunilor de reabilitare a vanei.

Ziarul de Bacau




TibiV

Scafandrii aia merita multa, multaaaaa :cheers:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

GDPR

Interesant cum arata vechiul gratar, zici ca a trecut Alien prin el.

TibiV

La asta m-am gandit si eu...
Nici un bustean normal nu ar fi putut face deranjul ala.
Si cum Romania nu cresc Sequioa....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

RaduC

Vechiul grătar parea foarte corodat. Ușor să fi făcut de tot praf în timpul golirii de fund.
Pe cel nou eu l-aș fi specificat din inox, ca să știm o treabă.


TibiV

Wow!
Inca se mai pun in practica Decrete din 1987.... :o
Mama proștilor este mereu gravidă... :)