Oil Terminal - Iulius Redevelopment

Started by Harry, September 01, 2023, 02:40:05 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M_Z

degeaba e frumoasa daca nu se ...

transport in comun de legatura cu gara? ca nu toata lumea care vine/pleaca cu trenul are chef de o plimbare in mall.

transporturile de marfa vrac si cisternele trec tot prin subteran? grau, carbune, minereu, produse petroliere, chimicale... praful si riscul de explozie nu prea fac casa buna cu o gara subterana.

tunelul CF sare din schema. chiar speram sa fie reactivat la un moment dat.

tot ce e dezvoltare de linie publica cf trebuie sa ajunga in administrare la cfr. cfr care nu e in stare sa dea o vopsea pe un gard si sa spele wc-urile in gari dar sa intretina minunatia asta ?

e adevarat. arata spectaculos. e un vis frumos. dar trebuie sa ne trezim, sa bem o cafea si sa gandim bine. dincolo de viziunea arhitectilor mai e si partea practica.

ce ma surprinde e densitatea cladirilor. desi e mult verde pe acolo cladirile sunt mari si foarte apropiate. o densitate mai mare decat in cartierele comuniste. partea buna ca sunt consolidate spatiile verzi.

nici trama stradala nu disting ca ar fi prea dezvoltata. atata tam tam ca liniile cf rup constanta in doua dar in amenajarea asta nu vad nicio masura. ma rog nu disting pe randare. la cat se construieste acolo trebuie facute si niste legaturi gen 3 diagonale care se intalnesc spre mijlocul zonei, legaturi la AV, Bratianu si 1 Mai sau macar Mangaliei.

deocamdata nu e nici pe departe copt proiectul. dar probabil plicul e dat si palma e batuta. si noi... la gara!

kitsune

Stai liniștit că nu se va întâmpla nici măcar 1% din clipul ăla.
Cum să renunțe la inelul feroviar când tot traficul de mărfuri din port merge pe 814, pe la CET? Îl aduce pe sub gradina botanică și centrele spirituale? Să fie serioși.
In plus, spațiul ăla nu aparține numai Oil Terminal, mai sunt și alte societăți pe acolo, plus CFR-ul, etc. Momentan Iulius are doar terenul Oil Terminal Nord, care și ăla este împărțit în două, pusesem o poză la un moment dat.
Orice randare 3d este frumoasă, dar în clip este ficțiune. Mă mir că nu au pus și cascade ca pe Naboo sau știu eu ce pârtii de ski acoperite, că nu îi doare mâna să deseneze.
@Harry nu cred. Cum nu cred nici Sammarina. Cum nu cred nici randarile de la stadion. Cum nu mai cred nici Polivalenta, că și aia stă. Cum nu am crezut nici WTC și nici șoseaua de coastă sau turnurile alea din spate de la Lidl de la fostul garaj RATC. Cum nu cred nici în trenul ăla metropolitan pe care tot îl scot ăștia la înaintare.
Cred în blocuri între blocuri și în blocuri între case și în străzi cu sens unic cu mașini parcate pe ambele părți și în ghene de gunoi insalubre. Și în gropi săpate peste tot. Dar gări scufundate? Nu în mileniul ăsta. Unde o să mai stea piețarii?  Unde ai văzut biserici în randare? Când se știe că la noi în oraș nu este parc să nu aibă o biserică cu gard din fier. Asta este legea locului. Și blocuri cu verdeață din plastic.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

kitsune

Harry

În prima etapă se vor face mall-ul, parcul cu grădina botanică (deja s-au achiziționat câteva sute de copaci maturi), primăria și o clădire de birouri.

kitsune

Primăria??? O bagă între trenuri?
Acuma pe bune, in afară de SF-uri, există vreun plan?

M_Z

Și primăria pe banii cui? O donează sau banii statului?
Normal că mall-ul primul. Restul mai vedem cum merge. Omul își face mall-ul, birouri și multe chestii frumoase pe care o sa le plătim noi. Inclusiv întreținerea.
Mare minune sa nu fie și vreo clauza contractuală de despăgubiri daca nu e luna de curat și aranjat tot . Că îi scade valoarea la chirii.

Off. Câteodată îmi pare rău că m-am mutat din Constanța dar la ce vad un ultimii ani îmi cam trece și ajung să mă ia dorul de mazăre.

Harry

M_Z

Miroase a un nou fin.co.ge.r.o.
Ăștia nu se învață minte.

Harry

5 autorizatii emise azi
numar AC:   199
data AC:   07.03.2025
solicitant:   IULIUS ESTATE SRL PRIN BOGDAN MIHAILA
adresa lucrari:   SOS. INDUSTRIALĂ, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România
denumire lucrari:   SE AUTORIZEAZĂ: EXECUTAREA LUCRĂRILOR DE CONSTRUIRE pentru: EXECUTARE FORAJE DE CERCETARE HIDROGEOLOGICĂ PENTRU MONITORIZAREA VARIAȚIEI NIVELULUI HIDROSTATIC ȘI A CALITĂȚII APEI SUBTERANE - investiție realizată de IULIUS REAL ESTATE S.R.L.
valabilitate:   24 luni
durata lucrari:   12 luni
data expirarii:   07.03.2027

Harry

numar AC:   209
data AC:   11.03.2025
adresa lucrari:   STRADA JUSTIŢIEI nr. 17, LOT 3/1, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România
denumire lucrari:   SE AUTORIZEAZĂ: EXECUTAREA LUCRĂRILOR DE CONSTRUIRE pentru: EXECUTARE FORAJE DE CERCETARE HIDROGEOLOGICĂ PENTRU MONITORIZAREA VARIAȚIEI NIVELULUI HIDROSTATIC ȘI A CALITĂȚII APEI SUBTERANE - investiție realizată de IULIUS REAL ESTATE S.R.L.
data expirarii:   11.03.2027

Harry

Inca 7 AC toate pt acelasi lucru

numar AC:   218
data AC:   12.03.2025
adresa lucrari:   STRADA CARAIMAN nr. 2, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România
denumire lucrari:   EXECUTARE FORAJE DE CERCETARE HIDROGEOLOGICĂ PENTRU MONITORIZAREA VARIAȚIEI NIVELULUI HIDROSTATIC ȘI A CALITĂȚII APEI SUBTERANE - investiție realizată de IULIUS REAL ESTATE S.R.L.
data expirarii:   12.03.2027

Harry

Inca una :))

numar AC:   224
data AC:   13.03.2025
adresa lucrari:   CFR STATIA A, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România
denumire lucrari:   EXECUTARE FORAJE DE CERCETARE HIDROGEOLOGICA PENTRU MONITORIZAREA VARIAȚIEI NIVELULUI HIDROSTATIC ȘI A CALITĂȚII APEI SUBTERANE
data expirarii:   13.03.2027