[B] Magistrala M5 Drumul Taberei-Pantelimon

Started by Ionut, September 22, 2011, 02:29:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Ionut

^

BEI a anulat un împrumut de 465 mil.euro acordat României pentru tronsonul de metrou Universitate-Pantelimon ca urmare a întârzierii proiectului

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) a anulat un împrumut de 465 milioane euro, acordat României în 2011 pentru modernizarea magistralei de metrou Drumul Taberei-Pantelimon, tronsonul Universitate-Pantelimon, ca urmare a faptului că nu s-au efectuat trageri de fonduri în perioada 2013-2016, se arată în ultimul raport de audit al Curţii de Conturi. "Conducerea Ministerului Finanţelor Publice va dispune măsurile legale ce se impun pentru încheierea amendamentului cu privire la anularea Contractului de finanţare încheiat cu Banca Europeană de Investiţii, conform art. 6 alin. 2 din Legea nr. 33/2013 privind ratificarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, aferent Proiectului de modernizare a metroului din Bucureşti - etapa a V-a, magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon, tronsonul Universitate-Pantelimon, semnat la Bucureşti la 16 decembrie 2011", recomandă Curtea de Conturi.

ZF

BIGRED1984

Hai ca mi-a placut exprimarea asta : "modernizarea magistralei de metrou Drumul Taberei-Pantelimon". (desi e drept ca formularea apartine ZF, nu Curtii de conturi)

rizzuh

:lol: :lol: :lol:

Nici nu s-a terminat constructia si deja ne gandim sa o modernizam? :p Bravo ZF! Nota 4, stati jos.

Ionut

Am tot uitat sa va zic. Nu am mai apucat saptamanile trecute sa merg pe M5 pe restul statiilor (4). A fost o perioada foarte plina profesional si am pierdut si multe zile cu niste probleme personale. Dar am stabilit de principiu o intalnire saptamana care vine. Deci nu disperati, se apropie reportajul! :)

subway

Xenos

Și noi așteptăm cu nerăbdare să continue lucrările... :-[

subway

Se lucreaza, n-avea grija...
Ionut, profita de ocazie si da o raita si pe M4 ca acus-acus taiem <pamblica>!...si pierzi un breaking news!
:) :) :)

Horațiu 87

Procentul de realizarea a proiectului Magistrala 5 de metrou, Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera) in luna MARTIE 2018

Statia Raul Doamnei
Deviere retele 100% (februarie 100%)
Structura statie 63% (februarie 60%)
Sapatura în statie 100% (februarie 97%)
Refacere suprafete 10% (februarie 10%)
Finisaje 0 % (februarie 0%)

Statia Brancusi
Structura statie 96% (februarie 97%)
Sapatura în statie 100% (februarie 100%)
Refacere suprafete 75% (februarie 75%)
Finisaje 87 % (februarie 10%)

Statia si depoul Valea Ialomitei
Structura statie 100% (februarie 100%)
Refacere suprafete 100% (februarie 99%)
Finisaje 80% (februarie 80%)

Statia Romancierilor
Deviere retele 99% (februarie 99%)
Structura statie 98% (februarie 99%)
Refacere suprafete 46% (februarie 46%)
Finisaje 85% (februarie 78%)

Statia Parc Drumul Taberei
Deviere retele 47% (februarie 46%)
Structura statie 85% (februarie 88%)
Refacere suprafete 10% (februarie 0%)
Finisaje 43% (februarie 20%)

Statia Tudor Vladimirescu (Drumul Taberei 34)
Deviere retele 98% (februarie 98%)
Structura statie 98% (februarie 100%)
Refacere suprafete 100% (februarie 70%)
Finisaje 85% (februarie 83%)

Statia Favorit
Deviere retele 100% (februarie 99%)
Structura statie 98% (februarie 99%)
Refacere suprafete 90% (februarie 70%)

Statia Orizont
Structura statie 100% (februarie 100%)
Refacere suprafete 99% (februarie 99%)

Statia Academia Militara
Deviere retele 85% (februarie 85%)
Structura statie 76% (februarie 83%)
Refacere suprafete 0% (februarie 0%)
Finisaje 15% (februarie 0%)

Statia Eroilor 2
Deviere retele 77% (februarie 93%)
Structura statie 96% (februarie 99%)
Sapatura în statie 71% (februarie 100%)
Refacere suprafete 90% (februarie 0%)
Finisaje 18% (februarie 39%)

Stadiu lucrări:

La data de 26 martie 2018, stadiul fizic al lucrărilor era următorul:
- Structuria de rezistenta 95,82 % (februarie 94.40%)
- Fundație cale de rulare 86,30 % (februarie 86,30%)
- Finisaje 50,76 % (februarie 50.76%)

Sursa

Ionut

Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, revin azi cu partea a doua a vizitei pe M5. Primele 6 statii au fost vizitate pe 5 martie - vedeti aici fotoreportajul. Astazi am vizitat doar doua statii - Eroilor si Academia Militara. Mai raman alte doua statii (Romancierilor si Tudor Vladimirescu pe care, probabil, le voi vizita sambata).

Afectat si de mizeriile care se petrec pe rutier (cu CNAIR), am reusit sa ma zburlesc un pic la seful de proiect de la Metrorex (care imi este de fiecare data gazda la aceste vizite) si l-am luat la rost cu mai multe lucruri, printre care 1. cand e gata si 2. daca nu cumva vom avea aceleasi probleme cu receptia, asa cum avem pe rutier. In fine, discutiile aprinse, dar civilizate, au dus, intr-un final, la doua concluzii valide in acest moment:

1. Anul asta (2018) trenurile vor circula dintr-o parte in alta a magistralei in probe. Deschiderea pentru trafic? In 2019, desigur, candva, in functie de licitatia pentru automatizare si siguranta traficului (si ar mai fi chestii de rezolvat, cum este negocierea cu Bombardier pentru sistemul de automatizare in statia Eroilor 1-2).

2. Nu ar fi probleme cu receptia (asa cum e la rutier).

O sa vedem ce se intampla si cu punctul 1 si cu punctul 2. Eu sunt rezervat, mai ales la punctul 2 (acolo unde stiu bine povestea). Hai sa ne bucuram de niste poze.

Multumim Metrorex (pentru acces si informatii) si Astaldi (pentru informatii)!

Ionut

Incepem cu prima statie din vizita, statia Eroilor 2.

Mai intai cateva cadre de la suprafata.

Ionut

De la suprafata facem o poza spre interiorul statiei.

Ionut

Aici va fi intrarea in statia Eroilor 2 dinspre Splai (si dinspre Eroilor 1 - prin tunelul de legatura). Statia Eroilor are 3 niveluri: cel superior, de acces, de unde facem noi poze, cel median care NU va fi public, va fi doar pentru spatii tehnice si cel inferior/nivelul peronului. Veti vedea aceste 3 niveluri mai incolo, in alte poze, dar tineti minte acest punct de acces.

Din acest punct de acces, de la nivelul superior (aflat imediat sub nivelul solului), accesul in statie se va face prin scari rulante lungi pana la nivelul peronului. In total am inteles ca vor fi 8 scari rulante (pentru toate accesele). Intrarea in statie va fi spectaculoasa prin aceste scari rulante si efectul va fi mai mare pentru ca vor fi iluminate natural (au aceste "gauri" circulare in plafon) care lasa lumina sa patrunda in statie. In plus, avem acesti piloni oblici si peretii oblici la care se lucreaza (dupa cum vedeti). Statia incepe sa prinda forma.

Cam asa va fi privelistea calatorilor cand intra in statie: :)

Ionut

Suntem pe nivelul de acces in statia Eroilor. Aici este acces public. La nivelul imediat inferior NU este acces public, sunt doar spatii tehnice.

Doua poze facute SPRE accesul efectiv dinspre Eroilor 1 (pe acolo vine fluxul de la Eroilor 1).

Doua panorame ca sa intelegeti mai bine. Din dreapta vin calatorii. In stanga este statia propriu-zisa, accesul spre peron.

Ionut

Inca 4 poze de pe nivelul superior (cel de acces calatori).

Ionut

Coboram la nivelul INTERMEDIAR. Repet, aici avem doar spatii tehnice, publicul nu va avea acces.