[MS] Centura Sighișoara

Started by tom_sawyer, September 18, 2020, 01:28:51 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

Nu ma simt cuprins de entuziasm, dar asta este.

Sa vedem cum s-or misca...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

klax187

Mai e vreo sansa sa se corecteze prostia aceea de traseu? mai exact traseul din zona Hetiur care urmareste curba de nivel, implicit curba stransa dinainte de parcare.

Hercule

"Direcția de Drumuri Braşov va semna contractul pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Sighişoara/ Valoarea contractului, peste 257 de milioane de lei, fără TVA". Sursa: G4 media

Pe site-ul DRDP Brasov nu apare anuntul.
Deșteaptă-te române!

survola

^ Ochiometric, pe google maps, înainte de Hetiur ar fi ieșit un viaduct de vreun kilometru.
Poate chiar mai lung. Sărea oare din costuri?

pasadia

Nu stiu cum ai ajuns tu la un kilometru lungime. Mie imi da (maxim) vreo 500 de km de viaduct, la o inaltime maxima de 30m - vezi

Dar altele erau problemele daca abordau o rezolvare atat de normala, fireasca si moderna:

- dupa viaduct ar fi trebuit sa urmeze, aproape in linie dreapta, un tunel de circa 1-1,5km la circa 400-420 m altitudine care ar duce direct in valea cu acel "lac Rusu" si apoi direct spre valea Tarnavei Mari

- valoarea investitiei ar fi fost justificata (si justificabila) prin acceptarea publica a faptului ca NU se va mai investi niciodata in bucata de A3 dintre Fagaras si Targu Mures.

Dar cum nu suntem capabili nici sa implementam solutii normale, nici sa acceptam ca renuntam la anumite proiecte (acceptand inclusiv o usoara dezaprobare publica), ajungem sa facem proiecte si investitii proaste. Atat s-a putut!

pentium10

Ordinul de începere a lucrărilor pentru 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐒𝐢𝐠𝐡𝐢𝐬𝐨𝐚𝐫𝐚 a fost emis astăzi de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

ijwtsh

Se misca ceva pe VO Sighisoara?

ijwtsh

Chiar nimeni nu are vreo informatie pe acest proiect?

elus84

Eu cred ca sunt inca in faza de proiectare, nu o sa-i vedem in teren prea curand.
Din articolul de mai sus:
QuoteDupă emiterea ordinului de începere, antreprenorul are la dispoziție 38 luni (14 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuție) pentru terminarea lucrării

ijwtsh

Ah, multumesc. Credeam ca s-a dat OIL.

pentium10

asta e progresul

au fost executate peste 60 de foraje suplimentare pentru completarea studiului geotehnic (în special în zona structurilor mari).

DTAC-ul trebuie predat în iunie iar proiectul tehnic complet în august

Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

Andrei Morar

Salut,

Mai are cineva vesti de actualitate despre centura?

Multumesc!

tom_sawyer

A FOST PREDAT PAC SI PROIECT TEHNIC CATRE SUPERVIZOR.
IN DATA DE 01.11.2023 SUPERVIZORUL RESPINGE DOCUMENTATIA PAC SI PT SI SOLICITA COMPLETARI.

sursa: harta CESTRIN

tom_sawyer

Astăzi, 8 martie 2024, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului proiect de act normativ:

Hotărâre de Guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și aprobarea listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Varianta de ocolire Sighișoara''

MT