Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

ciprebbe

La COVID ai 0.1 cu masuri de distantare sociala, la gripa ai 0.13 " la liber".
La cat e de contagios virusul daca lasai "la liber" era jale atat in spitale cat si in cimitire.
Pana acum e de laudat masurile de la noi.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Ionut

Exact ce zice Cip. Si deocamdata nu se stie cat e mortalitatea. Stai sa se termine primul val si adunam.

gruiarew

Cu toate astea, totuși s-a acționat târziu si cam împleticit. Se știa de problemă, se puteau dota spitalele cu cele necesare din timp.

Pe de altă parte și cetățenii sunt cam tot pe acolo. Nu-mi pot scoate din minte pe ăla cu peștișorul la plimbare și pe cei cu parangheliile în stradă.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

voicul


Ionut

Pentru ca am reusit sa strangem mai multi bani decat ne asteptam, am reusit sa le mai dam o transa de echipamente! MULTUMIM TUTUROR!!! :cheers:

API pe Facebook
Împreună suntem puternici! Continuăm parteneriatul cu studenții voluntari de la Facultatea de Construcții București!

Săptămâna trecută am donat un nou lot de 2.000 de măști de protecție, 1.000 de mănuși chirurgicale și 100 de flacoane de gel dezinfectant pentru ASCB - Asociatia Studentilor La Constructii Din Bucuresti. Voluntarii sprijină căminele de vârstnici din București, Călărași, Buzău, Oltenița și livrează medicamente și produse alimentare persoanelor aflate la nevoie.

Mulțumim din nou tuturor sponsorilor și susținătorilor organizației noastre fără de care nu ar fi fost posibile aceste acțiuni!




Anca_Emanuel

#335
Postez la parcare pentru că nu știu dacă se încadrează pe alt subiect.
Văzusem acum mulți ani cum unii cercetători au studiat ce parte din virusul de gripă nu se modifică. Au observat că rămâne constant ceva, metoda de atac.
De citit despre Sarah Gilbert
De ce nu e pe piață asta ? Evident sunt interese mari și se rezumă la bani.

oc7avian

Link-ul nu-mi funcționează, însă e incorect să zicem că virusul gripal nu se modifică. Virușii sunt mult mai complecși. Simplist spus, există modificări minore și majore

Detalii de pe site-ul CDC: https://www.cdc.gov/flu/about/viruses/change.htm

Relevant legat de modificările majore:
Quote
However, the small changes associated with antigenic drift can accumulate over time and result in viruses that are antigenically different (further away on the phylogenetic tree). It is also possible for a single (or small) change in a particularly important location on the HA to result in antigenic drift. When antigenic drift occurs, the body's immune system may not recognize and prevent sickness caused by the newer influenza viruses. As a result, a person becomes susceptible to flu infection again, as antigenic drift has changed the virus enough that a person's existing antibodies won't recognize and neutralize the newer influenza viruses.

Anca_Emanuel

#337
^Am corectat link-ul.
Știu că virușii de gripă se modifică. Dar o mică parte din cod rămâne constantă.

Edit:
-1 pentru că nu am pus corect link din prima ? Wow.

Anca_Emanuel

Scurtă introducere pentru ADN.
https://en.wikipedia.org/wiki/DNA
Este prezent în orice celulă și conține instrucțiuni pentru a forma orice. Om, animal, plantă, etc.
E ca și cum ar fi un program de computer. Numai că noi am ajuns să înțtelegem doar o mică parte.
https://en.wikipedia.org/wiki/RNA
Asta e ce se modifică în viruși.
Dacă unii cercetători au găsit cum atacă virusul șî au văzut că sunt același aranjament de molecule ? Pot face ceva care să se lipească de acel aranjament.

Anca_Emanuel

https://www.astrazeneca.com/media-centre/articles/2020/astrazeneca-and-oxford-university-announce-landmark-agreement-for-covid-19-vaccine.html

QuoteWe are looking forward to working with the University of Oxford and innovative companies such as Vaccitech, as part of our new partnership
Hmm, se pare că au finanțare acum. Să vedem ce vor face.

voicul

E ceva si se pare ca se mai rezolva si cu forta de munca:

Ludovic Orban: Peste 1,27 milioane de români s-au întors în ţară în ultimele două luni

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că în ultimele două luni, mai exact din 23 februarie, s-au întors în ţară 1.279.000 de cetăţeni români. Premierul a precizat că, dintre aceştia, potrivit estimării guvernului, numărul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă este de circa 300-350.000.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ludovic-orban-peste-127-milioane-de-romani-s-au-intors-in-tara-in-ultimele-doua-luni-1301881

cristi5

Am invatat azi case poate determina cata corona exista in populatie analizand apele reziduale. Si se vede ca o zona a orasului are mai multa corona decat altele.

Si fireste, se poate masura si cat canabis se fumeaza in oras.

Vorba aia, facem din cacat bici.

Text in suedeza dar inteleg ca se practica deja in multe tari (in Olanda parca au avut ideea)

https://www.dn.se/sthlm/avloppsvattnet-avslojar-virusets-spridning-i-stockholm/

TibiV

Quote from: voicul on May 04, 2020, 11:01:53 PM
E ceva si se pare ca se mai rezolva si cu forta de munca:

Se rezolva pe naiba...
Aia prefera sa culeaga sparanghel in Germania, salata in UK sau capsuni in Spania...
Dar nu s-ar face "nici picati cu ceara" fierar-betonisti in Romania (este adevarat, sa fii fierar-betonist presupune ceva scoala, training etc. Sparanghelul nu necesita asa ceva...)

Este "fudulia" tipica": "bai, eu lucrez in afara pe bani adevarati!..."
Si vin cum au plecat.

Astea sunt genul de persoane fara un minimum de educatie, care nicaieri nu vor putea face o munca cat-de-cat calificata (si cat-de-cat-decent-platita) dar care prefera sa "stie tot satul" ca "ei lucreaza in afara", decat ca "se umilesc" sa lucreze in tara...

Atentie, astia nu sunt nici IT-isti, nici neurochirurgi, nici ingineri...

LE

@cristi5
Nu astiu suedeza... O traducere minimala?!...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dragos76

Problema cu locurile de muncă e mai complexă. Nu cred deloc că e vorba doar (sau în special) de fudulie; mai ales pentru oameni care au mai fost plecați, și au văzut clar și ce avantaje sunt, dar și ce dezavantaje. Deci deja iau o decizie destul de mult obiectivă, în cunoștință de cauză.
Cum ziceam, problema e foarte complexă, și sunt destule exemple pozitive și negative de angajatori și la noi și dincolo. După cum sunt angajați oameni și oameni. De aceea e destul de urât tonul mesajului de mai sus :(

adiarc

din proprie experienta va spun ca nu e vb doar de bani

in cazul meu propriu motivul PRINCIPAL birocratia si atitudinea....tot ce vrei sa faci la noi este intampinat cu munti de acte cu " nu se poate" si cu o atitudine de rahat de cele mai multe ori de la functionari blazati

apoi in al doilea rand e vb de calitatea serviciilor - sanatate,infrastructura de toate felurile si educatie conectata la realitatile zilelor noastra

doar la sf e vb de bani.....am si in Romania colaborari dar si propria afacere ...la fel si in Londra...dar nu ma dau in laturi,uneori sa si livrez pt Amazon ( in perioadele de varf fac,cinstit 250-280 pounds pe zi cu 10-12 ore de munca ( adica 1500 lei/zii )

pt mine tara in care ma vad tot mai acasa este Anglia...o sa vedem cum evolueaza lucrurile...las o marja de eroare si in Ro cu locuinta si tot ce trebuie.
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura