[CT] Infrastructura sanitara, sociala si educationala

Started by Harry, December 18, 2013, 09:31:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Harry

Se apropie de finalizare lucrarile de reabilitare si modernizare a Policlinicii 2. Din cauza gravelor probleme structurale ale turnului liftului s-a luat decizia demolarii acestuia si construirea unuia nou.



Spitalul municipal a beneficiat în urmă cu mai mulţi ani de o modernizare a interiorului. Acum au intrat în lucru faţadele. Vechea gamă coloristică alb-galben va fi înlocuită de combinaţia alb-gri-verde electric. Spitalul a fost ridicat în perioada interbelică în stil art deco, cel mai probabil dupa proiectul realizat de arhitectul Hari Goldstein.







Pe 3 decembrie s-a dat startul unui nou proiect cu finanţare europenaă. Este vorba de Parcul Seniorilor..Lucrările aferente proiectului constau în:


-lucrări de reabilitare la Căminul pentru pesoane vârstnice
-construirea unui corp nou P+2E cu funcţiunea de: spaţii de cazare, cabinete medicale, spaţiu administrativ, spaţiu de depozitare, spaţiu de socializare; în total vor fi create 48 de noi spaţii de cazare
-amenajarea peisagistică a spaţiului verde aferent imobilului
-amenajarea unor locuri de parcare
-prevederea unor surse alternative pentru asigurarea utilităţilor, astfel încât să se asigure atât confortul cât şi optimizarea costurilor de întreţinere








Harry

Exteriorul spitalului Ovidius a fost finalizat. Acum se lucrează la amenajările interioare şi în primăvară se vor aduce echipamentele medicale, urmând ca spitalul să fie inaugurat până la 1 iunie.

Functiunea in cadrul constructiei se va desfasura pe doua zone principale, evidentiate spatial prin 2 volume : clinica medicala cu blocuri operatorii si rezerve de spitalizare (S+P+3E) si zona de balneo-terapie cu zonele de tratament specifice (S+P). Pentru a asigura functionarea celor doua zone se vor realiza doua circulatii verticale. Cea principala, intre subsol si etaj 3, cuprinde scara de evacuare dimensionata corespunzator pentru asigurarea evacuarii persoanelor ce nu se pot deplasa singure, lift de targa /interventie si lift de persoane. Cea secundara intre subsol si parter, este alcatuita dintr-un nod de circulatie cu scara si lift de persoane.
Fluxurile de curate si murdare sunt asigurate S-a prevazut un montcharge de sterile ce asigura aprovizionarea fiecarui etaj cu intrsumentar steril de la etajul 3 ( unde se afla sterilizarea ) catre etajele 1 si 2 in camere inchise prevazute cu control acces. De asemenea s-a prevazut un montcharge de murdare ce asigura evacuarea deseurilor, catre parter, rezultate in urma procedurilor din salile de operatie si transporta instrumentarul murdar catre camera de prespalare si sterilizare la etajul 3.
Aprovizionarea cu alimente va fi de tip catering in camera amenajata la parter pentru receptia acesteia. Distributia catre etaj se va face cu liftul de persoane in carucioare acoperite catre oficiile alimentare aflate la fiecare nivel.
Transportul in cladire a pacientilor decedati catre morga se va face cu liftul de targa catre subsol cu deschidere directa in camera mortuara prevazuta cu frigider. Evacuarea din cladire se va aface conform orar la nivelul parterului prin iesirea secundara.
Spatiile tehnice dispuse la subsolul cladirii (camera pompelor, centrala termica si tabloul electric general) au acces si din exteriorul cladirii, prin intermediul unei curti exterioare de explozie, vizitabila de la nivelul solului cu ajutorul unei scari metalice verticale (STAS 9273-80). Imobilul are o anexa de statie tehnica de gaze medicale, situata la parter, separata de restul cladirii prin pereti plin de b.a. rezistenti la explozie



Harry

QuoteSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa a primit acreditare pentru activitatea de prelevare de organe. Acreditarea spitalului este valabilă 5 ani, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, publicat la finele anului trecut în Monitorul Oficial, Partea I. Anterior emiterii acestui Ordin al Ministerului Sănătăţii o comisie a Agenţiei Naţionale de Transplant a evaluat activitatea de prelevare de organe din cadrul celui mai mare spital de la malul mării. Spitalul Judeţean este înscris în Programul Naţional de Transplant şi îndeplineşte condiţiile necesare pentru efectuarea operaţiunii de prelevare de organe. Evaluarea a vizat mai multe aspecte precum respectarea criteriilor recomandate de Ministerul Sănătăţii pentru activitatea de diagnostic al morţii cerebrale, susţinerea în viaţă a potenţialilor donări de organe aflaţi în moarte cerebrală şi prelevarea de organe.








http://www.replicaonline.ro/spitalul-judetean-constanta-a-fost-acreditat-pentru-activitatea-de-prelevarea-de-organe-148713/

Harry

Lucrările de reabilitare a Policlinicii 2 se apropie de final. Noul turn al liftului este finalizat şi se lucrează la finisajele exterioare. Investiţia este realizată de către Consiliul Judeţean Constanţa cu ajutorul fondurilor europene şi se ridică la 20 milioane RON.
Din cauza gravelor probleme structurale a fost necesar ca vechiul turn al liftului să fie demolat.
La interior se vor reabilita spaţiile comune, cabinetele medicale, se va amenaja o nouă recepţie şi un laborator de analize medicale. De asemenea se vor aduce echipamente medicale noi.

foto: Radu Cornescu


Harry

QuoteÎn câteva zile va deveni funcţională, în totalitate, o nouă Clinică de Chirurgie II. Astfel, SCJU va avea în alcătuire o clinică ultramodernă, condiţiile de cazare fiind de 5 stele, la fel ca şi aparatele din dotare. Directorul medical al SCJU, dr. Mihnea Avram, care deocamdată coordonează şi noua Clinică de Chirurgie II, a precizat că aparatura existentă poate fi întâlnită în mari spitale din străinătate. Astfel, şi constănţenii vor putea beneficia de intervenţii de ultimă oră, efectuate prin metode minim invazive, spre care întreaga lume militează. Clinica are în dotare, de exemplu, un aparat pentru chirurgia laparoscopică, tip Olympus, cu monitor ce oferă imagini 3D. Aparatul poate fi adaptat pentru numeroase intervenţii, inclusiv din sfera ginecologică. ,,Avantajele chirurgiei laparoscopice sunt numeroase, atât pentru pacient, cât şi pentru spital, întrucât zilele de spitalizare sunt mai puţine, implicit şi costurile sunt mai mici", a declarat directorul medical. Şi este doar un exemplu al dotărilor de ultimă oră de care vor beneficia constănţenii, dar nu numai.

MEDICI DIN BUCUREŞTI În noua clinică au ales să profeseze medici din Bucureşti, de la două spitale cu renume, respectiv Elias şi Floreasca. Unul dintre ei este dr. Mihai Gheorghinoiu. Este în ultimul an de rezidenţiat, dar a demonstrat că este dedicat meseriei, astfel că profesorii i-au acordat toată încrederea, el luând parte la numeroase intervenţii complexe. Vine de la Spitalul Elias şi nu regretă nici măcar o secundă alegerea făcută. ,,Am primit din partea Consiliului Judeţean Constanţa o foarte frumoasă locuinţă de serviciu, în care m-am mutat alături de familia mea. Soţia mea, care este medic anestezist, a câştigat locul scos la concurs tot aici, la SCJU. Şi copilul nostru, de aproape doi ani, stă cu noi, îi căutăm o bonă", a spus tânărul medic.

SURSA











Harry

QuotePrintre utilajele achiziţionate de CJC cu fonduri europene se numără şi două vehicule Hagllunds cu şenile pentru intervenţii speciale.
Aparatele şenilate amfibii costă aproximativ 300.000 de euro şi sunt echipate cu aparatură de supraveghere şi navigaţie prin satelit. Mai mult decât atât, camerele de luat vederi pot filma în infraroşu şi, astfel, utilajul poate fi folosit şi în timpul nopţii.
În caz de nevoie, remorca autospecialei se poate demonta şi ataşa o macara care poate transporta un bazin cu apă de până la 2.500 de litri. Astfel, vehiculul poate interveni la incendii unde autospecialele clasice nu pot acţiona.

SURSA








Harry

^^
Quote
Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) a efectuat ieri prima intervenţie cu un autovehicul şenilat.

S-a apelat la şenilata din baza de la Topraisar, iar intervenţia a durat aproape 6 ore. Potrivit directorului RAJDP, Adrian Gâmbuţeanu, acţiunea a demarat la orele 5.30 - 6.00, iar autovehiculul şenilat a ajuns înapoi în baza de la Topraisar la ora 11.00 noaptea.

,,În mod normal şenilata se transportă cu ajutorul unui trailer. De această dată nu a fost necesar să o transportăm cu trailerul întrucât şenilata este parcată în baza de la Topraisar, iar intervenţia s-a făcut în zona Biruinţa", a explicat directorul RADJP, Adrian Gâmbuţeanu.

Directorul RAJDP a declarat că acţiunea s-a realizat la solicitarea ENEL şi a ISU Dobrogea.

,,Am pus şenilata la dispoziţia ENEL pentru a-i ajuta să ajungă în câmp şi să remedieze avaria produsă pe liniile de înaltă tensiune. După orele 22.00 au reuşit să reia alimentarea cu energie electrică în cazul celor patru localităţi afectate, Tuzla, Biruinţa şi alte două zone", a menţionat Adrian Gâmbuţeanu.

SURSA




Harry

QuoteAutoritatea judeţeană a pus pe primul plan reparaţiile capitale la secţia de Chirurgie I, care funcţionează la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi pe care CJC va trebui să o repare. ,,Va trebui să facem tot ce e necesar pentru modernizare, pentru că ministerul ne-a aprobat o sumă pentru tot ce înseamnă echipament şi, ca atare, nu putem să ratăm o asemenea ocazie. Vorbim despre aproximativ 2,4 milioane de lei, la estimarea pe care ne-a făcut-o constructorul, însă vom vedea pe parcurs care vor fi cheltuielile reale. În buget este cuprins şi leasingul pentru echipamentele de la Secţia de Chirurgie Cardiovasculară. Începând din acest an o să existe o perioadă de graţie şi pentru Secţia de Ortopedie-Traumatologie", a declarat Dragomir.

SURSA

Harry

QuoteMedicii constănțeni au realizat cel mai bun proiect din țară, în condițiile în care în competiție s-au înscris și alte universități de renume. La sfârșitul lunii se va semna contractul de finanțare pentru înființarea Centrului de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic și Genetic în Patologia Malignă.

,,Centrul este unul de cercetare publică, nu este un centru privat. În acest sens, obiectul general, o tehnologie de vârf pe care să nu o aibă alte centre să putem sa facem această cercetare", a declarat prof. univ. dr. Mariana Așchie, director de proiect.

,,Aici vor avea acces gratuit la explorări de această natură toți pacienții care au nevoie. Se va lucra în contract cu CJAS", a declarat prof. univ dr. Ion Brdeianu, rector interimar Universitatea Ovidius.

Centrul va fi construit de la zero și va fi dotat cu aparatură de ultimă generație. Termenul limită de finalizare a proiectului este de doi ani.

Centrul va fi construit vizazvi de secția de anatomie patoligcă. El are 780 de metri pătrați.

Terenul pe care urmează să fie construit a fost dat în concesiune de Consiliul Județean Constanța, Universității Ovidius.

Valoarea întregului proiect se ridică la 5 milioane de euro.



SURSA

Harry

La sfarsitul lunii ianuarie a avut loc deschiderea celui mai nou spital privat. Ovidius Clinical Hospital

"Centrul medical este situat in sudul orasului Ovidiu, pe DNA2A.

Functiunea in cadrul constructiei se va desfasura pe doua zone principale, evidentiate spatial prin 2 volume : clinica medicala cu blocuri operatorii si rezerve de spitalizare (S+P+3E) si zona de balneo-terapie cu zonele de tratament specifice (S+P). Pentru a asigura functionarea celor doua zone se vor realiza doua circulatii verticale. Cea principala, intre subsol si etaj 3, cuprinde scara de evacuare dimensionata corespunzator pentru asigurarea evacuarii persoanelor ce nu se pot deplasa singure, lift de targa /interventie si lift de persoane. Cea secundara intre subsol si parter, este alcatuita dintr-un nod de circulatie cu scara si lift de persoane.

Fluxurile de curate si murdare sunt asigurate S-a prevazut un montcharge de sterile ce asigura aprovizionarea fiecarui etaj cu intrsumentar steril de la etajul 3 ( unde se afla sterilizarea ) catre etajele 1 si 2 in camere inchise prevazute cu control acces. De asemenea s-a prevazut un montcharge de murdare ce asigura evacuarea deseurilor, catre parter, rezultate in urma procedurilor din salile de operatie si transporta instrumentarul murdar catre camera de prespalare si sterilizare la etajul 3.

Aprovizionarea cu alimente va fi de tip catering in camera amenajata la parter pentru receptia acesteia. Distributia catre etaj se va face cu liftul de persoane in carucioare acoperite catre oficiile alimentare aflate la fiecare nivel.

Transportul in cladire a pacientilor decedati catre morga se va face cu liftul de targa catre subsol cu deschidere directa in camera mortuara prevazuta cu frigider. Evacuarea din cladire se va aface conform orar la nivelul parterului prin iesirea secundara.

Spatiile tehnice dispuse la subsolul cladirii (camera pompelor, centrala termica si tabloul electric general) au acces si din exteriorul cladirii, prin intermediul unei curti exterioare de explozie, vizitabila de la nivelul solului cu ajutorul unei scari metalice verticale (STAS 9273-80). Imobilul are o anexa de statie tehnica de gaze medicale, situata la parter, separata de restul cladirii prin pereti plin de b.a. rezistenti la explozie."



Harry

#10
Amplasat la intersecţia bulevardului Ferdinand cu bulevardul 1 decembrie 1918, Spitalul Municipal cunoscut şi ca Spitalul Clinic de Boli Infecţioase este un impozant edificiu art deco cu două etaje şi terasă.
Interesant este faptul că în ciuda destinaţiei imobilului, arhitectul a ales ca tematică pachebotul. Acest lucru se reflectă cel mai bine în designul balcoanelor de pe colţul clădirii.
Lucrările de restaurare au faţadelor a început în iarnă şi au fost recent finalizate.
Ţinând cont de anumite elemente arhitecturale este foarte posibil ca arhitectul să fie Harry Goldştein, autorul a numeroase clădiri art deco din oraş.








Harry

Aşa cum se zvonea de ceva timp turnul Poştei de pe Tomis va deveni centru medical. Mai exact în imobil se va muta MedLife Hyperclinic.
Aceasta ar fi cea de a treia deschidere a unui centru medical mare în 6 luni, după Eye Hospital şi Ovidius Hospital.


Harry

Nu stiu ce se intampla in Constanta in ultima vreme :))) Luni incep lucrarile la o alta policlinica privata. Cladirea va avea 9 etaje.

Harry

Baietii au trasat masuratorile si cat de curand se da drumul la treaba. Cladirea o sa fie destul de impresionanta, terenul are o deschidere de aprozimativ 100m, din c eimi aduc aminte POT este de peste 90%. Iar ca etaje va avea 9.






















Harry