[CT] Infrastructura sanitara, sociala si educationala

Started by Harry, December 18, 2013, 09:31:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry


Harry

Cel târziu în primăvara anului viitor vor începe lucrările la un bloc de locuinţe destinat medicilor rezidenţi. Acesta va fi amplasat în curtea Spitalului de Boli Infecţioase. Consiliul judeţean Constanţa a pus la dispoziţie către Compania Naţională de Investiţii terenul, urmând ca ANL să ridice imobilul. După finalizarea lucrărilor blocul va fi predat Consiliului Judeţean.

Harry

Universitatea Ovidius a demarat licitaţia pentru ,,Servicii de asistenţă tehnica prin diriginţi de şantier pentru lucrări de construcţie a Centrului CEDMOG" în cadrul proiectului "Centru de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă-CEDMOG.
Centrul desfăşurat pe 780 mp va fi construit în apropierea secţiei de anatomie patologică. Investiţia se ridică la 5.000.000 euro, sumă ce include şi dotarea cu echiopamente medicale de ultimă generaţie.

Harry

În şedinţa de consiliu judeţean din data de 3 octombrie se va vota proiectul privind realizarea studiului de oportunitate pentru amenajarea unui Centru de Radioterapie în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.


Harry


Harry

In luna decembrie in curtea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta vor fi demarate lucrarile la Centrul de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă-CEDMOG.
Centrul desfăşurat pe 780 mp va fi construit în apropierea secţiei de anatomie patologică. Investiţia se ridică la 5.000.000 euro, sumă ce include şi dotarea cu echiopamente medicale de ultimă generaţie. Fondurile necesare investitiei provin de la Uniunea Europeana.  Pe langa studii in domeniul patologiei maligne centrul se va adresa si geneticii si cercetarii in domeniul celulelor stem.

Harry

Primaria Municipiului Constanta a demarat procedurile pentru patru noi proiecte pe fonduri europene. Este vorba de reabilitarea si consolidarea a patru insitutii de invatamant din oras. Acestea sunt Grupul Scolar Dimitrie Leonida, Colegiile Eminescu si Micea cel Batran, aici urmand a se restaura si fatadele, fiind monumente istorice. Cea de a patra institutie este Clubul Sportiv Scolar Nicolae Rotaru. Aici se va executa supraetajarea cladirii unde se va amenaja un internat.

Harry

In Constanta are loc o conversie interesanta. o fosta cladire a Postei construita de comunisti beneficiaza la inceputul anilor de capitalism de o refatadizare si transformare in cladire de birouri pentru ca in aceste zile sa fie transformata in centru medical.
Este vorba bineinteles de turnul cunoscut sub denumirea de Posta Mare. La interior lucrarile de coversie sunt in plina desfasurare, aici urmand a se inaugura hyperclinica medicala privata Medlife.
In ultimul timp la Constanta fenomenul centrelor medicale private medii si mari (OCH, Eye Hospital, Isis, Euromaterna etc.) tinde sa ia amploare, un lucru care nu poate decat sa ne bucure.








Harry

Doua noi centre medicale importante vor fi ridicate pe bulevardul Tomis in curtea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.
Primul este realizat de Universitatea Ovidius cu ajutorul fondurilor europene si deja proiectul a fost scos la licitatie.
Universitatea "Ovidius" din Constanta a scos la licitatie contractul cu obiectul Executie de lucrari de construire Centru de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic si Genetic în Patologia Maligna si instalatii aferente acestuia în cadrul proiectului "CEDMOG".

Obiectul contractului:
Lucrarile de construire pentru executia Centrului de Cercetare includ: a) Demolare constructie existenta; b) Executie fundatie, structura de rezistenta, arhitectura interioara si exterioara constructie noua; c) instalatii HVAC, sanitare, electrice, gaze naturale, fluide tehnologice; d) amenajare cai acces auto si pietonal, parcaje si spatii verzi aferente Centrului.

Valoare estimata: 3.809.789 RON + TVA.

Durata lucrarilor: 8 luni.

Data si ora deschiderii ofertelor: 14.11.2014 14:00.

Conform proiectului tehnic:

Obiectul acestei documentatii consta in realizarea lucrarilor de construire a unui imobil cu regimul de inaltime P+1+ 2Epartial, pe terenul situat in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgentă Constanta.

Cladirea centrului de cercetare - dezvoltare pentru studiul morfologic si genetic in patologia maligna (acronim CEDMOG) se dezvolta pe trei nivele supraterane, avand plan dreptunghiular cu latura lunga orientata paralel cu aleea carosabila. Volumetric aceasta se inscrie intr-o prisma rectangulara dreapta. Ultimul nivel se retrage fata de planul fatadei principale si este un nivel partial, acoperirea cladirii peste etajul 1 fiind facuta in sistem de terasa necirculabila.

Pe cele trei nivele ale cladirii sunt distribuite noua laboratoare dupa cum urmeaza:

1. LABORATOR MICROSCOPIE ELECTRONICA;
2. LABORATOR CULTURA CELULE;
3. LABORATOR DE CITOLOGIE;
4. LABORATOR DE IMUNOHISTOCHIMIE;
5. LABORATOR CITO - GENETICA;
6. LABORATOR GENETICA MOLECULARA;
7. LABORATOR CLINIC si LABORATOR FLOWCITOMETRIE SI FLUOROMETRIE;
8. LABORATOR MICROSCOPIE VIRTUALA;
9. LABORATOR MICROSCOPIE OPTICA.

Cel de al doilea imobil va fi construit de Euromedica si va fi un centru de radioterapie. Acesta va dispune de doua-trei buncare pentru acceleratoare liniare, computer tomograf-simulator, sistem de informatii oncologice si sistem de planificare a tratamentului, echipamente si software pentru brahiterapie, bisturiu cu raze gamma etc.




Harry

Până la sfârşitul anului, Acibadem Hospitals Group din Turcia va deschide o reprezentanţă şi la Constanţa, după Bucureşti.
Pacienţii vor fi consultaţi de medici din Turcia. În cazul în care va fi nevoie de tratament, ei vor merge la unul din spitalele din Turcia, însoţiţi de un translator.   Acibadem numără 17 spitale generale cu servicii complete şi 13 clinici ambulatorii. La dispozţia pacienţilor sunt 7 centre oncologice (chirurgie, radioterapie/radiochirurgie, chimioterapie), 12 centre cardiologie (pediatrice şi pentru adulţi), 9 centre de fertilitate (FIV), 5 centre de transplant (ficat, rinichi, măduvă), 4 centre pentru coloană şi articulaţii, 1 centru de medicină sportivă, 8 centre de medicină nucleară şi 5 centre de chirurgie robotică.    Echipele de fotbal Dinamo Bucureşti, CFR Cluj, FC Petrolul Ploieşti şi lotul naţional de gimnastică au încheiat un parteneriat cu Acibadem.

Citeste mai mult: adev.ro/nebivq

Harry

Cei de la Medlife se grabesc sa deschida cat mai rapid noua hyperclinica. Deja pe fatada fiind montata firma
Inaugurarea va coincide cu atingerea a doua praguri interesante. Va fi cea mai mare institutie medicala privata din oras si in acelasi timp notam cea mai majora reconversie a unui imobil din oras.
Reamintim ca in cladire inainte a functionat Posta.
Mai adaugam ca in cadrul hyperclinicii va functiona si un centru DermaLife.


Harry

De la anul, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" (SCJU) Constanța ar putea avea, în premieră națională, un sistem propriu de alarmare și intervenție, în momentul în care în SCJU este un stop cardio-respirator. Mai exact, managerul SCJU, dr. Dănuț Căpățînă a explicat că are în plan școlirea mai multor asistente medicale în ceea ce privește resuscitarea cardio-respiratorie, la unul dintre cele mai mari grupuri de spitale din Europa, Acibadem - Turcia. "Deocamdată am trimis șase asistente medicale la un curs de resuscitare cardio-respiratorie, și vom mai trimite. Vrem să școlim, în total, 24 de asistente, astfel încât să avem șase echipe, la nivelul spitalului, care să se ocupe de resuscitare exclusiv, așa cum există în multe spitale din străinătate. Astfel ne creem un sistem intern de alarmare și de intervenție în momentul în care avem stop cardio-respirator. Aceste echipe de care vorbim sunt formate din asistente obișnuite care sunt pe secții, dar care sunt instruite foarte bine și știu ce au de făcut", a spus managerul. În spital trebuie să existe, în permanență, o echipă gata să intervină, cu toate dotările necesare, în caz de stop cardio-respirator. Dr. Căpățînă a precizat că experiența cadrelor medicale din Turcia, din spitalele Acibadem este binevenită. "Vrem și noi să implementăm sistemul lor într-un timp cât mai scurt și poate pe viitori vom fi pionieri la nivel național în acest sens. Nu știu să aibă vreun spital din România echipe pregătite la un așa nivel, gata să intervină în caz că vreun bolnav este în stop cardio-respirator, fie adult, fie copil", a adăugat managerul.

DE NEDESCRIS ÎN CUVINTE Una dintre asistentele medicale care a participat la primul curs din cadrul grupului de spitale din Turcia, luna trecută, este chiar directorul de îngrijiri medicale al SCJU, as. Cristina Asofiei. "Cursul a durat trei zile, iar în a patra zi am vizitat spitale din grupul Acibadem. Este greu de descris în cuvinte ce dotări au, cum învață ei, cum sunt spitalele lor. Cursul a fost la un nivel extrem de ridicat. Am avut acces la manechine ultramoderne care au diferite funcții", a declarat directorul de îngrijiri medicale. Ea este de părere că, în mod normal, toate asistentele medicale ar trebui să urmeze acest curs, însă din păcate SCJU nu poate suporta cheltuielile pentru toate asistentele. Precizăm că, în prezent, cursurile de resuscitare cardio-respiratorie în ceea ce privește educația medicală continuă a asistenților medicali sunt obligatorii la cinci ani. Asistenții medicali însă nu beneficiază, la curs, de dotările din străinătate. Conducerea SCJU are în plan achiziționarea unor echipamente moderne pentru acordarea asistenței medicale de specialitate în caz de stop cardio-respirator.

sursa

Harry

A fost desemnat castigatorul licitatiei pentru cservicii de asistenta tehnica prin diriginti de santier pentru lucrari de constructie a Centrului CEDMOG" în cadrul proiectului "Centru de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic si Genetic in Patologia Maligna-CEDMOG", cod SMIS 48750.

Este vorba de compania constanteana S.C. Cinemax SRL. Valoarea contactului este de 40,792 RON fara TVA.

Harry


Harry

^^

Universitatea Ovidius Constanta a semnat contractul pentru Executie de lucrari de construire Centru de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic si Genetic în Patologia Maligna si instalatii aferente acestuia în cadrul proiectului "CEDMOG" cod SMIS 48750, co-finantat din FEDR prin POS CCE, Axa prioritara 2, Operatiunea 2.2.1.

Conform proiectului tehnic, Lucrarile de construire pentru executia Centrului de Cercetare includ: a) Demolare constructie existenta; b) Executie fundatie, structura de rezistenta, arhitectura interioara si exterioara constructie noua; c) instalatii HVAC, sanitare, electrice, gaze naturale, fluide tehnologice; d) amenajare cai acces auto si pietonal, parcaje si spatii verzi aferente Centrului.

Contractul a fost incheiat cu firma GENERAL SERVICE GRUP 98 S.R.L. din Bucuresti pentru suma de 3.370.173,43 RON + TVA.