[CT] Infrastructura sanitara, sociala si educationala

Started by Harry, December 18, 2013, 09:31:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Harry

Constanta este singurul oras mare din Romania care nu beneficiaza de un spital de pediatrie. Din fericire acest lucru urmeaza sa se schimbe odata cu anul 2017.
Cum conditiile din spitalele de stat lasa mult de dorit, in Constanta ultimilor ani asistam la o crestere a unitatilor medicale private care ofera servicii medicale de calitate, mult peste ceea ce ofera spitalele de stat.
Iata ca acum discutam de infiintarea primului spital de pediatrie din oras ca parte a unei investitii private.
Investitia se ridica la 4.000.000 de euro, finantarea fiind deja asigurata printr-un imprumut BERD si va fi realizata de catre spitalul Euromaterna.



Harry

Regia Autonoma Exploatarea Domeniului Public si Privat Constanta a scos la licitatie Proiectare - fazele DTAC, PT, DDE si executie lucrari ,,Construire unitati locative modulare în Municipiul Constanta si lucrari tehnico-edilitare aferente"- Campus Social Henri Coanda - str. Stefanita-Voda, zona II.

Valoarea estimata fara TVA: 34.688.534 RON.

Durata estimata: 17 luni incepand de la data atribuirii contractului.

Data deschiderii ofertelor: 13.05.2015.

Harry

Desi deschiderea ofertelor pentru alegerea constructorului pentru proiectul de reabilitare si extindere a centrului Fair Play trebuia sa aiba loc saptamana viitoare, procedura a fost amanata pentru data de 15 iulie.
Reamintim ca proiectul este cofinantat din fonduri europene.

Harry


Harry


TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry


Harry

CEDMOG (Centru de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic si Genetic in Patologia Maligna)


Harry

o alta cladire de birouri devine spital

va mai primi un etaj



Harry


Harry

pt prima data dupa perioada interbelica, constanta va avea spital de pediatrie.


Harry

Administratia locala, impreuna cu Ministerul Turismului au luat decizia desfiintarii Grupului Scolar Pontica - fostul liceu agricol.

Acesta va fi remodelat si transformat in centru national pentru formarea profesionala in domeniul turismului.

Desi un astfel de centru de formare a personalului calificat pentru zona turismului si serviciilor era mai mult decat necesar, consider ca aceasta investitie nu trebuia facuta in detrimentul liceului agricol. De preferat ar fi fost ca acest centru sa fie o constructie noua de sine statatoare.

De ce spun acest lucru? In ultimii ani in Dobrogea s-au facut investitii masive in sectorul agricol: cereale, rapita, pomicultura, apicultura atat de catre mari companii internationale cat si de catre fermieri locali. De asemenea in zona viticulturii s-au infiintat numeroase podgorii si crame, iar scopul liceului agricol era de a forma profesionisti: tehnicieni agronomi, horticultori, viticultori si zootehnisti.

Ori de dorit ar fi fost sa se realizeze investitii in modernizarea si retehnologizarea liceului agricol tocmai pentru a pregati acesti profesionisti.

Harry


Harry