[BH] Centura Stei-Beius

Started by Io, June 16, 2018, 03:03:57 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cristian 74

@pasadia Etapa e doua a centurii e făcută de Drum Asfalt și Ile Viorel Construct. Nu am găst nicăieri informații că nu ar avea AC, cel puțin în ziarele online locale. Se lucrează de mai mult timp, dar fără nu știu ce mobilizare. E doar 2 km, fără structuri, doar 2 giratorii.
Referitor la a doua problemă, recunosc că nu îmi dau seama de care trecere la nivel CF e vorba, nu am văzut vreuna. Poate la intersecția cu DJ764F te referi? Acolo e într-adevăr ciudat că au lăsat-o la nivel, având în vedere ce proiect e. Totuși, e clar că centura va avea prioritate, iar cei puțini care vor traversa centura vor avea cedează trecerea.

rocklee

Se continuă cu centura in spre Ștei  :o

Ash94

Scurt update de la constructor cu lucrarile la Centura Beius

lucianluci96

Cristian 74

cristi767

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/bolojan-vrea-prelungirea-centurii-beius-asa-incat-soferii-care-merg-din-oradea-spre-stana-de-vale-sa-nu-mai-tranziteze-orasul-187733.html

QuoteCentura municipiului Beiuș, de 9,33 kilometri, ar urma să fie prelungită dacă o propunere făcută publică de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, va fi aprobată de ceilalți aleși ai bihorenilor.

Scopul este ca șoferii care se deplasează dinspre Oradea spre Stâna de Vale să nu mai intre prin oraș, putând folosi prelungirea către ieșirea spre Drăgănești până la capătul dinspre Mizieș al Drumului Apusenilor.

Plus 1,5 km

Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, și-a anunțat într-o conferință de presă susținută joi inițiativa unei a treia etape pentru construirea centurii Beiuș, după cea care prevede construirea tronsonului de 7,3 km din DN 76 la intrarea în oraș dinspre Oradea, cu traversarea Crișului Repede și ocolirea localității prin sud pentru a reveni pe DN 76 la ieșirea spre Drăgănești, și respectiv tronsonul de 2 km spre Delani care va face legătura cu DJ 764 Beiuș – Roșia – Aleșd.

Cel de-al treilea tronson, a explicat Bolojan, ar urma să aibă 1,5 km, de la ieșirea din Beiuș spre Drăgănești, unde a fost construit un viaduct peste DN 76, mergând până în vecinătatea satului Mizieș, unde se va racorda la DJ 764 Beiuș – Budureasa – Stâna de Vale, parte a Drumului Apusenilor a cărui modernizare a fost finalizată în toamna anului trecut.

GIV

daca tot suntem la capitolul legea 544 hai sa vedem ce vrajeala mai folosesc autoritatile noastre dragi. am trimis solicitare pe legea 544 cu privire la centura Stei Link pe harta API de care nu prea am mai auzit nimic. Aceasta e in curte la CNAIR daca nu se cunostea acest aspect.

Conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare, va rog sa – mi trimiteti situatia actuala cu privire la centura ocolitoare Stei

- Care este istoricul lictitatiilor de pana acum;
- Care este strategia in perioada urmatoare cu privire la lansarea unei noi licitatii;
- De ce nu se creeaza un parteneriat cu autoritatile locale pentru a se transfera varianta ocolitoare Consiliului Judetean Bihor pe modelul centurilor deja aflate in executie?

sunt curios daca o sa stea cineva sa caute si sa numere de cate ori au scos la licitatie aceasta VO  :troll:

medicul de garda

Etapa aia a 3a e ultima dovada a nesimtirii lui Bolojan, care deja optimizeaza proiectele primite cadou de la CNAIR de nu se mai intelege nimic din ele. Capatul sudic al centurii care se construieste acum trebuia, conform proiectului initial al centurii Stei-Beius sa continue spre sud, spre Stei. Prin construirea acestui ciotulet de drum spre nord, mi-e teama ca va fi afectata fezabilitatea proiectului ramas nerealizat. Ca nici nu vad nicaieri ca s-ar face referire la el, tot PRul se refera la orasul Beius si uite cat e mult optimizam centura (desi, macar aici nu s-au zgarcit la poduri peste cursul major de apa, spre deosebire de alt oras mult mai lovit de soarta...)
Trust me, I'm an east-european doctor!

lucianluci96

Se vede ca nu blocheaza o eventuala extensie catre Stei:

QuoteÎNCEPEM PROIECTAREA ETAPEI 3 A CENTURII BEIUȘ
Ieri am primit acordul de principiu al Companiei Naționale de Autostrăzi - CNAIR pentru realizarea unui nou tronson, etapa 3, din centura Beiuș.
Acestă prelungire a centurii Beiuș pleacă din nodul rutier de la capătul centurii, dinspre Drăgănești, și ajunge până în drumul județean ce leagă Beiușul de Stâna de Vale.
Noul tronson va avea o lungime de 1,4 km și va fi finanțat din bugetul Consiliului Județean Bihor.
La începutul săptămânii viitoare vom semna contractul de proiectare și vom începe studiile topografice și geotehnice pe traseul propus.
Se vor face foraje pe toată lungimea, la distanțe de 250 metri unul de altul. Traseul traversează pârâul Mizieș. Podul ce va fi construit va avea o deschidere de 10 m.
Și acest nou tronson va avea câte o bandă pe sens, de 3,5 metri lățime. Viteza de proiectare va fi de 80 de km/h.
La intersecția cu drumul județean, la coborârea dinspre Mizieș, se va amenaja un sens giratoriu și o bandă de viteză pentru fluidizarea circulației.
Etapa 3 a centurii Beiuș va evita tranzitul prin oraș pentru cei care vor circula pe relația Oradea - Stâna de Vale și va asigura un acces suplimentar pentru satele comunelor Drăgănești și Budureasa la centura Beiuș spre toate direcțile.
Lucrările la centura Municipiului Beiuș, la etapele 1 și 2, se vor finaliza în luna septembrie  anul acesta.
Până la sfârșitul anului, pe noul tronson vom aproba studiul de fezabilitate, vom expropria terenurile agricole afectate și se va demara procedura de licitație pentru selectarea unui constructor.
În primăvara anului viitor vom începe efectiv lucrările și la etapa 3. În toamna anului 2025 și acest tronson va fi deschis circulației.

Cristian 74

Filmare de ieri. Nu mai e mult.

reed

Astia intrec orice masura cu regulile SSM

Ash94

QuoteCentura Beiuș, finalizată în proporție de 90%

Primul tronson are lungimea de 7,3 kilometri, începe din DN76, traversează Crișul Negru și Drumul Comunal 231, după care revine în DN76 printr-o curbă la dreapta.

Pe primul tronson ,,acum se execută lucrări de asfaltare pe un kilometru din cei șapte. S-a turnat stratul de uzură și se montează stâlpii de iluminat, parapetele pentru zonele de viaducte. Acest proiect are 1,8 kilometri de viaduct împărțit pe două zone și trei pasaje supraterane", a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan.

Cel de al doilea tronson care pleacă înspre satul Delani și face legătură cu comuna Remetea și celelalte, în lungime de doi kilometri, este aproape finalizat. Este turnat și stratul de uzură. Se execută doar lucrări de marcaje și montat stâlpi.

Al treilea tronson se află acum în faza de proiectare. De la DN 76, de la pasajul unde se termină centura, va face legătura cu drumul Apusenilor. Este un tronson de 1,4 kilometri și va întregi practic această centură.
(...)
Lucrările se vor finaliza în cursul lunii septembrie și, cel mai probabil, din octombrie urmează deschiderea circulației pe centura Beiuș.

Articol presa locala (bihon.ro)

GIV

mi a raspuns cnair la o solicitare pe legea 544 in legatura cu centura stei (a se vedea harta API)  iar acest proiect se va implementa dupa 2030 din cauza traficului mic. revin cu poza cand o sa am acces la laptop

PaulS

BIHOR | constructie centura ocolitoare Beius | 08.09.2024

https://www.youtube.com/@TheFlyingCatRM

The Flying Cat

PaulS

https://www.facebook.com/SelinaGrupRomania/posts/pfbid0AdpJLANmtvs9shwHvhHmnnbP6GFTt9WtW44mN9123MZE6vx13XMXE45wVzh9DLoTl?rdid=3j25VjtLtryLA9t7
🚧 Montăm indicatoarele rutiere pe cea mai așteptată centură din județul Bihor, respectiv varianta ocolitoare a municipiului Beiuș, care vor ghida șoferii către destinațiile lor în siguranță.
🚦Aceste semne sunt esențiale pentru un trafic fluid și organizat, oferind claritate și direcții precise pe șoseaua care va fi dată în folosință în această toamnă.
🚫 Fiecare indicator a fost instalat cu grijă pentru a îmbunătăți experiența de condus și pentru a asigura o deplasare fără griji pe noua infrastructură rutieră.
Ca și voi, așteptăm nerăbdători să ne bucurăm împreună de un drum mai sigur și mai rapid. 🙃
Sursa foto: Drumul National 76
_______
#SelinaGrup
Construim drumuri. Unim comunități.

https://www.facebook.com/watch/?v=8399479473445592&rdid=8yOr3Cr9cHbWUrFe