Infrastructura velo în România

Started by ciprebbe, April 29, 2013, 12:34:51 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

orioane

#45
Cum transformi un oras (Groningen):

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=76207227

Telvanni

Mie nu mi-a mers, cred ca e acelasi cu asta:

Sargon1806

Se pare ca si ei au probleme :) Oricum, faina forma de protest, chiar daca imi pare un pic dureroasa :-s

http://www.youtube.com/v/bzE-IMaegzQ

schluppi

"Sasii" transilvaneni nu sunt saxoni. Ei au fost adusi (chemati) cu aproximativ 700 ani in urma, foarte probabil din zona actualului stat Luxemburg. Cum oricare vorbitor de limba germana a fost numit de populatia locala "sas", au ramas cu aceasta eticheta, dar e important sa se specifice ca ei sunt (sau mai degraba au fost, deoarece nu prea mai "sunt" avand in vedere ca au emigrat) sasi transilvaneni.

phb2

Quote from: schluppi on October 15, 2013, 05:09:50 PM
"Sasii" transilvaneni nu sunt saxoni. Ei au fost adusi (chemati) cu aproximativ 700 ani in urma, foarte probabil din zona actualului stat Luxemburg. Cum oricare vorbitor de limba germana a fost numit de populatia locala "sas", au ramas cu aceasta eticheta, dar e important sa se specifice ca ei sunt (sau mai degraba au fost, deoarece nu prea mai "sunt" avand in vedere ca au emigrat) sasi transilvaneni.
C'est tout à fait exact, entre autres lieux, de Vianden. Et aujourd'hui, le Grand Duché entretient des liens étroits avec Sibiu. Voir la casa Luxembourg

doryan93

Opt ONG-uri i-au transmis comisarului european pentru Mediu, Janez Potočnik, intr-o scrisoare deschisa, ca Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) "a distorsionat informatii" pe pagina oficiala a Saptamanii Europene a Mobilitatii, sustinand ca a dezvoltat reteaua pentru bicilisti.
ONG-urile, catre comisarul european pentru Mediu: Nu exista infrastructura pentru biciclisti in Capitala.
http://www.ecomagazin.ro/ong-uri-catre-comisarul-european-pentru-mediu-nu-exista-infrastructura-pentru-biciclisti-in-capitala/
Sorin Oprescu vrea sa se impace cu biciclistii: Le face piste si pe carosabil si pe trotuar.
http://www.ecomagazin.ro/sorin-oprescu-vrea-sa-se-impace-cu-biciclistii-le-face-piste-si-pe-carosabil-si-pe-trotuar/

Archi


orioane


doryan93


davyl

Legat de traseele noi pentru bicliclisti, ma bucur ca se face mult pe tema asta si in Romania.

Dupa cum se stie, cei din vest folosesc foarte mult bicicleta si exista si pasionati care chiar isi petrec intreg concediul numai pe bicicleta.

Spun asta, pentru ca am vazut destul de recent un reportaj in Belgia, despre o excursie a unor cupluri (unele si cu 2 copii, de varsta mica) aflati in concediu cu bicicleta, destinatia finala fiind Marea Neagra, mai exact la Constanta sau la Tulcea.

Traseul a trecut la un moment dat pe undeva prin Serbia (Belgrad), Bulgaria (Vidin) si a revenit urcand spre Romania ca sa se ajunga la punctul final: Constanta.

Foarte impresionant reportajul si ma bucur ca si in Romania se fac eforturi pentru extinderea circuitelor si pistelor de biciclete.

Vor atrage, fara indoiala foarte multi turisti straini, lucru ce nu poate fi decat benefic!!!

Si ca sa nu vorbesc fara a da si referinte, cei care sunt interesati despre detaliile privind ruta 6 de bicilete europeana, vor gasi mai multe detalii la adresa asta:

http://www.eurovelo6.org/

Sanatate!

doryan93

#55
Chiar dacă nu este finalizată, pista pentru bicicliști de pe Dealul Mamut este deja o atracție pentru amatorii de plimbări pe două roți. Majoritatea dintre aceștia sunt tineri care apreciază proiectul demarat de Primăria Alba Iulia și se bucură din plin de noua zonă de agrement care le oferă posibilitatea de a se distra practicând sportul preferat.


Transalpina de pe Mamut. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România.

http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/foto-video-transalpina-mamut-arata-cele-mai-spectaculoase-piste-biciclete-romania-1_5294759fc7b855ff563e8316/index.html
Cum arata una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania.
http://www.ecomagazin.ro/cum-arata-una-dintre-cele-mai-spectaculoase-piste-de-biciclete-din-romania/


doryan93

Romania este printre cei mai importanti producatori de piese si accesorii pentru biciclete in UE, in industrie lucreaza 1.200 de oameni, iar anul trecut s-au vandut 380.000 de biciclete, fata de sub 100.000 de automobile. Un articol al AFP face o comparatie inedita intre vanzarile de masini si cele de biciclete si conchide ca in aproape toate tarile UE criza a facut ca vanzarile de vehicule pe doua roti sa le depaseasca pe cele pe patru roti. Datele apartin Coliped, asociatia de profil a industriei producatoare de biciclete si accesorii.
In Romania s-au vandut 380.000 de biciclete in 2012, lideri in UE fiind Germania si Marea Britanie, cu peste 3 milioane unitati fiecare. In Franta s-a trecut de doua milioane, iar in Italia, de 1,6 milioane, Per total s-au vandut 19,7 milioane biciclete in UE anul trecut, maximul deceniului fiind in 2007 cand s-a trecut de 21 milioane, arata datele Coliped pentru 27 de tari UE (Croatia nefiind membra in 2012).

http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-16133098-romanii-bicicletele-cateva-cifre-interesante-comparatie-alte-state.htm


doryan93

#59
13,3 km urmează să măsoare pista de biciclete pe care Consiliul Județean vrea să o construiască pentru a lega localitățile Sibiu, Rășinari și Poplaca.
Noua pistă, pe două fire, ar urma să lege actuala pistă de biciclete care se încheie la Grădina Zoologică de Rășinari, de Poplaca pentru a încheia "bucla" tot în Sibiu, dar pe Calea Poplăcii. Valoarea estimată a acestei piste cu două fire de circulație este de 4,49 de milioane de lei, fără TVA, după cum se arată în studiul de fezabilitate comandat de Consiliul Județean și realizat de SC Neo Plan SRL. Valoarea exactă va fi stabilită după organizarea licitației de angajare a unui constructor.
Primele detalii legate de pista ce va fi, probabil, una dintre cele mai frumoase investiții ale anului viitor indică faptul că lungimea totală a căii de rulare va fi de 12.359 de metri. Pista cu două fire de circulație este împărțită în patru sectoare. Primele două leagă Sibiul de Rășinari și au lungimi de 4.815 de metri, respectiv 1.418 metri. Cel de-al treilea sector are o lungime de 5,827 de metri, dintre care 2.389 sunt în zona drumului forestier. În fine, sectorul Poplaca – Sibiu este calculat să aibă o lungime de 1.299 de metri. "Pista este amplasată în extravilanului municipiului Sibiu și a comunelor Rășinari și Poplaca. Pista nou creată face legătura între pistele existente din zona de acces la Grădina Zoologică și de pe strada Calea Poplăcii", se mai arată în raportul amintit.
Sura aici.