News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Taxi & ridesharing in lume

Started by rota, January 15, 2019, 09:06:07 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rota

Flying taxis: Uber partner reveals design

Uber on track to deliver aerial rideshare network by 2023 as manufacturer Bell Helicopter unveils full-scale model in Las Vegas



Uber got a step closer to on-demand aerial taxis this week, as partner company Bell Helicopter unveiled a new flying car design in Las Vegas. The scale model of a hybrid-electric aircraft, called Nexus, is being exhibited at the 2019 Consumer Electronics Show in the city until 11 January.

Uber said the Nexus represents "a major step in its Elevate initiative to create an on-demand Uber Air network", and shows it is "on track for delivering the world's first aerial rideshare network in the coming years".

The Guardian
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

dr4qul4

Poate ii dau in judecata pt copyrights cei care au facut Avatar  :)
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Ionut

Uber a înregistrat comenzi de 50 de miliarde de dolari în 2018

Uber Technologies a înregistrat în 2018 comenzi în valoare de 50 de miliarde de dolari pentru serviciile de transport şi cele de livrare de mâncare, sumă care reflectă prezenţa globală a companiei care să pregăteşte pentru una din cele mai mari listări publice care a avut loc până la această dată, transmite Reuters. Datele publicate de companie arată însă o creştere de numai 2% a veniturilor în trimestrul patru, semn că Uber continuă să subvenţioneze puternic cursele pe pieţele competitive, ridicând semne de întrebare legate de perspectivele de creştere.

Veniturile totale au crescut în 2018 cu 43%, la 11,3 miliarde de dolari. Pierderile înainte de taxe, depreciere şi alte cheltuieli au fost de 1,8 miliarde de dolari, o îmbunătăţire comparativ cu pierderile de 2,2 miliarde de dolari consemnate în 2017. Uber a scos în evidenţă comenzile anuale, care au crescut cu 45% faţă de 2017, practică aplicată în ultimele câteva trimestre, în cadrul pregătirii ofertei publice.

Detalii in Adevarul

Ionut

Uber va plăti 20 de milioane de dolari pentru închiderea unui proces cu şoferii, care durează de şase ani

Uber Technologies a acceptat să plătească 20 de milioane de dolari pentru închiderea amiabilă a unui proces intentat de şoferi din SUA care datează de aproape şase ani, potrivit documentelor depuse în instanţă, compania rezolvând unul dintre multele conflicte juridice înaintea unei oferte publice iniţiale foarte aşteptată, transmite Reuters. Şoferii au susţinut în proces că sunt angajaţi, nu contractori independenţi, aşa cum i-a încadrat Uber, aceştia solicitând anumite protecţii salariale şi rambursări ale unor cheltuieli. Suma oferită de Uber reprezintă numai o cincime dintr-un acord oferit de Uber în 2016 pentru rezolvarea cazului, evaluat la 100 de milioane de dolari, dar pe care judecătorul districtual Edward Chen l-a respins la momentul respectiv ca fiind inadecvat.

Detalii pe News.ro

Ionut

Pariu uriaş în automobilele autonome ale Uber: Investiţia de un miliard de dolari care ar propulsa compania la $100 mld. şi ar lăsa-o fără şoferi

Un grup de investitori condus de SoftBank Group Corp şi Toyota Motor Corp negociază o potenţială investiţie de cel puţin un miliard de dolari în unitatea de autovehicule autonome a Uber Technologies, investiţie ce ar putea valoriza unitatea între 5 şi 10 miliarde de dolari, informează Reuters. Investiţia reprezintă o injecţie de numerar pentru programul de maşini care se conduc singure al Uber, care consumă sute de milioane de dolari fără a genera venituri. De asemenea, ar putea contribui la creşterea valorii Uber, în condiţiile în care compania se pregăteşte pentru un debut pe piaţa de capital, în urma căruia valoarea sa ar putea ajunge la 100 de miliarde de dolari.

Companiile Uber şi SoftBank au refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Toyota a declarat că producătorul de automobile ,,revizuieşte constant şi ia în considerare diverse opţiuni pentru investiţii", dar nu are nimic de anunţat. Informaţiile privind discuţiile au apărit în The Wall Street Journal, care a spus că o înţelegere ar putea fi încheiată luna viitoare. Acţiunile grupului SoftBank au crescut cu 4% în deschiderea zilei de tranzacţionare la Tokyo, în timp ce acţiunile Toyota au rămas constante.

Uber, care a pierdut anul trecut în jur de 3,3 miliarde de dolari, pariază pe o tranziţie către maşini autonome pentru a elimina nevoia de a plăti şoferii.

ZF

Ionut

Uber intenţionează să lanseze oferta publică iniţială în aprilie - surse

Uber Technologies intenţionează să lanseze oferta publică iniţială în luna aprilie, aproape de listarea la bursă a rivalei sale mai mici Lyft, au declarat joi persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters. News.ro

Ionut

Lyft, competitorul Uber pe piaţa americană, ţinteşte o evaluare de 20 miliarde de dolari în ceea ce ar putea fi cea mai mare listare a unui startup de pe Wall Street

Compania americană de transport la cerere Lyft, cel mai mare competitor al Uber pe piaţa americană, caută să obţină 2,1 mld. dolari într-o ofertă publică iniţială (IPO), care ar evalua firma la aproape 20 de miliarde de dolari, cea mai mare listare a unui startup de la oferta de listare Snapchat (SNAP) din 2017, potrivit Bloomberg. A doua cea mai mare companie de ridesharing din SUA oferă 30,8 milioane de acţiuni la preţuri cuprinse între 62 de dolari şi 68 de dolari. Luând în considerare valoarea maximă a unei acţiuni şi includerea unui potenţial de alocare a acţiunilor către investitori, Lyft ar atinge o evaluare de piaţă de 19,6 miliarde de dolari, bazată pe numărul total de acţiuni restante în urma Ofertei Publice Iniţiale, potrivit documentului de listare.

Tranzacţia va fi intermediată de JP Morgan Chase & Co., Credit Suisse Group şi Jefferies Financial Group, cu mai mult de 20 de alte bănci participante. Acţiunile vor fi listate pe bursa americană electronică NASDAQ sub simbolul LYFT. Incluzând banii obţinuţi din IPO, precum şi o posibilă diluare a acţiunilor, Lyft se aşteaptă ca evaluarea totală a companiei să se ridice la 21-23 de miliarde de dolari, potrivit unei surse a Bloomberg, comparativ cu 20-25 miliarde de dolari cât a prevăzut anterior.

ZF

Ionut

Uber vrea 10 miliarde de dolari şi ar putea marca cea mai mare listare bursieră din 2019

Investitorii ar putea pune mână pe sutele de pagini de informaţii legate de listarea la bursă a companiei Uber Technologies încă de joi, încât gigantul de ride-hailing se pregăteşte de IPO (n.r: Initial Public Offering), potrivit Bloomberg. Gigantul va începe luna aceasta discuţiile cu investitorii şi s-ar putea lista chiar din luna mai, potrivit surselor citate de publicaţia americană. Aceleaşi surse spun că Uber caută să strângă 10 miliarde de dolari prin această listare. Astfel, listarea Uber Technologies ar putea deveni cea mai mare listare de pe bursa americană din 2019 şi una din cele mai mari 10 listări din istorie.

Platforma online de tranzacţionare de obliga­ţiuni Tradeweb a marcat săptămâna trecută a treia cea mai mare listare de la începutul anului din SUA, după ce a strâns aproximativ 1,1 miliarde dolari în urma ofertei publice iniţiale (IPO), potrivit Business Insider. Din cele trei companii mari care s-au listat de la începutul anului 2019, Tradeweb şi compania de ride-sharing Lyft au strâns peste 1 miliard de dolari, în timp ce legendarul nume din industria blugilor, Levi Strauss, a strâns peste 600 de milioane de dolari prin vânzarea de acţiuni.

Anul 2019 pare a fi unul al aşa-numiţilor unicorni (start-up-uri de tehnologie care depăşesc o evaluare de 1 miliard de dolari - n. red.). Listarea platformei de social media Pinterest a debutat săptămâna aceasta, iar compania caută o evaluare de circa 11,3 miliarde dolari – mult sub evaluarea anterioară a companiei, de 12,3 miliarde de doari. Decizia Pinterest de a-şi reduce ţinta ar putea fi influenţată de percepţia investitorilor faţă de acest val de unicorni, cât şi de situaţia Lyft, care s-a listat la o valoare de 87,2 dolari, faţă de 72 dolari – preţul de listare, dar care acum se tranzacţionează pe minus.

ZF

Ionut

Câţi bani face Uber: Compania a pierdut 3 miliarde de dolari în 2018

Uber Technologies are 91 de milioane de utilizatori la nivel global, însă ritmul de creştere încetineşte iar compania ar putea să nu treacă niciodată pe profit, potrivit datelor prezentate de Uber în cererea de listare la bursă pe care a depus-o ieri, potrivit Reuters. Documentul oferă o primă privire de ansamblu asupra situaţiei financiare din istoria de zece ani a companiei – istorie care a început într-o noapte de iarnă în care fondatorii nu reuşeau să găsească un taxi.

Uber detaliază în document modul în care a crescut exponenţial în ultimii trei ani, dar şi modul în care un val de scandaluri publice şi intrarea mai multor jucători în piaţă a pus presiune pe planurile de a atrage şi a reţine călători. Datele arată cât de departe este Uber de a trece pe profit, încât compania a atras atenţia cu privire la necesitatea unor cheltuieli operaţionale ,,în creştere în viitorul apropiat".

Uber a înregistrat pierderi operaţionale de 3,03 miliarde de dolari în 2018. Cererea depusă la SEC (autoritatea de supraveghere financiară din SUA) arată că Uber are în medie 91 de milioane de utilizatori lunar pe platformă, inclusiv pentru serviciul Uber Eats, potrivit datelor de la finalul lui 2018.  Această cifră este în creştere cu 33,8% faţă de finalul lui 2017, însă creşterea a încetinit faţă de un avans de 51% în anul anterior.

Uber nu a mai prezentat aceste cifre până acum, iar ele reliefează dimensiunea businesului. În 2018 Uber a înregistrat venituri de 11,3 miliarde dolari, în creştere cu 42% faţă de 2017, însă cu un ritm de creştere la jumătate faţă de avansul de 106% din anul anterior.

ZF

Ionut

Divizia de business a Uber care dezvoltă vehicule autonome a fost evaluată la 7,25 miliarde dolari

Divizia de vehicule autonome a companiei Uber a strâns un miliard de dolari de la un consorţiu de investitori, inclusiv din partea SoftBank Group Corp, suma oferind companiei un impuls, înainte de listarea la bursă, transmite vineri Reuters. Compania Uber Inc a declarat că Advanced Technologies Group, care lucrează la dezvoltarea tehnologiei autonome de conducere, a fost evaluată la 7,25 miliarde de dolari.

SoftBank va investi 333 de milioane de dolari, în timp ce Toyota Motor Corp şi furnizorul de piese auto Denso Corp vor investi în total 667 de milioane de dolari. De asemenea, Uber a declarat că Toyota va investi încă de 300 de milioane de dolari în următorii trei ani pentru a contribui la acoperirea costurilor de construcţie a vehiculelor comerciale autonome. CEO-ul Uber Dara Khosrowshahi a declarat că finanţarea "va ajuta la menţinerea poziţiei lui Uber în fruntea" unei industrii de transport în transformare.

ZF

Ionut

Uber vrea să atragă până la 9 miliarde de dolari pe bursă. Compania țintește o evaluare de peste 91 miliarde de dolari

Compania americană de ridesharing Uber Technologies țintește o evaluare de până la 91,5 miliarde de dolari în urma listării acțiunilor pe bursa de la New York, potrivit detaliilor din prospectul ofertei publice inițiale. Uber vrea să atragă până la 9 miliarde de dolari în cadrul operațiunii, a doua cea mai mare ofertă publică a unei companii americane după cea a Facebook din 2012, în valoare de 16 miliarde de dolari. Compania de ridesharing a anunțat că va oferi 180 milioane de acțiuni proprii și a stabilit un interval de preț indicativ între 44 și 50 dolari pe acțiune.

Alte cateva detalii pe Profit.ro


Ionut

Şoferii Uber din New York vor intra în grevă săptămâna viitoare, cu puţin timp înainte de listarea la bursă a companiei

Şoferii Uber Technologies din New York vor intra în grevă săptămâna viitoare, cu puţin timp înainte de listarea la bursă a companiei, pentru a protesta faţă de condiţiile de angajare considerate nedrepte, potrivit unui sindicat al taximetriştilor, transmite Reuters. Protestul scoate în evidenţă dificultatea Uber de a găsi o soluţie de reducere a costurilor legate de şoferi, pentru a deveni profitabilă, concomitent cu acordarea unor câştiguri suficiente şoferilor pentru a le menţine serviciile. Şoferii Uber, ca şi cei ai Lyft şi ai altor companii care utilizează aplicaţii pentru ride-hailing, vor fi în grevă miercuri, timp de două ore.

"Uber susţine că suntem contractori independenţi chiat dacă ne stabileşte tarifele şi ne controlează ziua de muncă. Directorii Uber se îmbogăţesc din munca noastră. Ar trebui să ne trateze cu respect. Vom intra în grevă pentru a da mesajul că şoferii vor continua să se ridice", a declarat Sonam Lama, membru al Alianţei şi şofer al Uber din 2015. Uber a avertizat în prospectul ofertei publice iniţiate că afacerile sale vor fi afectate dacă şoferii vor fi incluşi în categoria de angajaţi în loc de contractori independenţi.

News.ro

Ionut

Uber s-a lansat pe Bursa de la New York, celebra companie reuşind să strângă 8 miliarde de dolari la o evaluare de 82 miliarde de dolari

Uber Technologies a reuşit să strângă 8,1 miliarde de dolari prin procedura de IPO (Initial Public Offering), după ce a vândut cu 45 dolari per acţiune, potrivit Bloomberg. Compania de ride-hailing a vândut 180 milioane acţiuni pentru 45 de dolari per acţiune, potrivit declaraţiei lansate joi. Uber a scos acţiunile la vânzare ţintind un preţ între 44 dolari şi 50 dolari. Pe baza acestei valori, în urma listării, compania cu sediul central în San Francisco va avea o capitalizare de piaţă de 75,6 miliarde dolari, adică sub evaluarea anterioară de 76 miliarde dolari. Per total, cu tot cu acţiunile blocate, valoarea totală de piaţă se ridică la 82 miliarde dolari.

Compania speră să evite o perioadă tumultoasă de tranzacţionare în primele săptămâni, după ce rivalii de la Lyft, care s-au listat recent la 72 dolari per acţiune, au înregistrat o scădere a acţiunilor cu 23% în primele zile.

ZF

cristi5

The Economist are un program radio numit "intelligence". Azi despre lansarea Uber la bursa (si despre calorii in controlul greutatii si razboiul comercial sino-american)

http://aca.st/ed9fce

Foarte intereseant mi s-a parut ca orice piata de taxi lasata libera genereaza oferta prea mare, preturi prea mici, si ... cade. De-aceea e nevoie de licente si regulation.

E foarte usor pe piata Uber sa apara competitori. Dealtfel in Dubai exista un competitor major, pe care Uber l-a cumparat acum cateva saptamani.

Concluzia e ca numai brand-ul poate salva Uber.

Din 2009 Uber a pierdut 8 miliarde de dolari, din care 3,9 miliarde in ultimele 12 luni...