Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TudorM

La minutul 6:40 cate reguli de circulatie poate sa incalce masina aia??

Nu este suficient de bine semnalizat noul giratoriu, dar daca gresesti, mai dai o tura, nu dai cu spatele si mai si treci peste linie continua in halul ala!! Mama ei de soferie...

danutzu_1069

Multumim pentru filmari.
La Alba Nord, o sa avem ce vedea in urmatoarea perioada....
De remarcat faptul ca:
- incep sa puna predale pe sectionea lunga, aia de va fi peste CF
- au "ciupit" din rambleul CF pentru ca macaraua sa se apropie cat mai mult de CF, ca sa poata pune sectiunea lunga (sensul Teius - Alba) peste CF (asta va fi prima"piesa" montata)
- mai au de "facut" cuzinetii pentru aparatele de reazem de pe "grinzile" metalice
- mai au de facut, in regim urgent, (ce o fi asta pentru Pizzaboys?) 4 pile esentiale pentru grinzile metalice, pile aflate in diverse stadii de executie.....

Ordinea de ridicare a grinzilor o vad asa:
1. Grinda lunga sens Teius - Alba
2. Grinda lunga sens Alba - Teius
3. Grinda scurta sens Teius - Alba
4. Grinda scurta sens Alba - Teius

Si gata pe partea asta, demonteaza macaraua pentru a fi mutata pe partea cealalta pentru restul de grinzi....

Grinzile de beton, care sunt lipsa... probabil le ridica cu alta macara.... sau tot cu asta....

tudor

^^ Pe linga indicatoarele lipsa, niste sageti pe asfalt cu sensul de circulatie pe cele 3 benzi la intrarea/iesire din sensul giratorui fac minuni.  Probabil ca o sa fie puse dupa primul accident fontal cand unul o sa treaca contrasens crezad ca e banda a doua. Acolo or sa fie niste fiare putin indoite in urmatoarele 6-7 luni. Sagetile pe asfalt repetate de cateva ori precum si indicatoare de "curtulatie din ambele  sensuri" repetate pe toata breteaua ar ajuta foarte mult evitarea unor accident forntale noaptea cand nu prea ai repere si navigatia din bord nu prea ajuta.

horatiu.cosma

Da, lipsesc si sagetile spre stanga pe banda 1 in directia Turda la ingustare, indicatoarele de ingustare/cedeaza trecerea, stilul la mișto patentat de Pizzarotti in intreaga lui splendoare.

ivladbogdan

Criminala de-a dreptul semnalizarea rutiera, mai ales acolo unde iesirea spre Alba poate fi usor confundata cu banda 2, mai ales noaptea. Cu "deschidem anul asta" ne-am obisnuit deja de ani de zile, dar deja vorbim de posibile accidente si oameni raniti sau morti. CNAIR, ne sesizam si noi?!

Cristi Deme

^^
Cum am mai spus , se va lucra cu 2 macarale una la N si cealalta la S
Ordinea de montare :

grinzile de beton , dupa data de 12 cand e estimarea de finalizare a grinzilor metalice

danutzu_1069

^ Asta cu 2 macarale cred ca mi-a scapat, dar ordinea de montare pentru primele 4 grinzi metalice... este logica...
Oricum, trebuie sa termine ei pilele lipsa si pregatirea celor existente...

tonică

Dacă e sigur ca pana pe 12 trebuie ridicate toate grinzile metalice sunt tare, tare curios cum vor reusi asa repede sa termine pila necesara pt urcarea grindei 8 și a celei curbe. Trebe sa aibe ceva farmece și soluții magice la indemana probabil adus tot din China, odată cu reazemele alea, căci altfel la ritmul lor consacrat mai degrabă pe 12 decembrie sa fie gata!
      Oricum, eu unul mi-am procurat baxuri cu pungi de porumb pentru pop corn, după spusele ministrelului de maine, poimâine vom vedea furnicaraie la munca în acest nod, vor ridica peste noapte terasamente pt DN, vor rezolva alunecările de teren, vor asfalta cealaltă deviere, vor creste pilele ca Făt-Frumos și grinzile de beton lipsa vor apărea ca ciupercile pe sub pod, din apa de ploaie 😀

naivu

Din cate am observat, pilele nu se toarna dintr-o bucata ci in vreo 3-4 etape si dupa fiecare turnare trebuie asteptat sa se intareasca betonul. Din cate am auzit, betonul se intareste pana la valoarea de exploatare abia dupa 28 zile (daca sunt in urma cu tehnica si dezinformez, rog pe cine se pricepe sa ma corecteze!). Eu vad pe filmare 4 pile terminate, 4 cu cofrajul inca pe partea superioara (deci betonul poate fi inca in curs de intarire), 3 turnate pe jumatate (una din ele a crescut de saptamana trecuta, deci urmatoarea turnare mai are de asteptat), si mai pare sa fie o pila care este abia la nivelul solului (acolo unde va intra breteaua dinspre AlbaIulia). Numai ca sa termine si ultima pila ar lua minim 3 luni (adica abia octombrie s-ar putea urca ultima grinda).

carutasul

păi chiar dacă durează 28 de zile până ajunge la rezistența nominală, grinda probabil că o suportă după câteva zile. Și presupun că și turnarea părții superioare se poate face la un interval mult mai scurt, câteva zile. Timp ar fi, sunt curios cum se descurcă Pizza la "impuse", că până acum au lucrat doar la "liber alese", dar acum n-au încotro, că nu stă macaraua după ei...

danutzu_1069

Nu uitați ca de cand a venit prima piesa de macara, factura ptr chirie a inceput sa "curga". Si nu este deloc mica....

naivu

^^ai f probabil dreptate, dar daca ai fi responsabil de proiect ai lua decizia asta fara ca vreun manual sau vreun normativ sa spuna ca se poate si asa? Si nu uita ca ai lucra la Pizzarotti  8)

carutasul

aici nu știu, nu am specializare în construcții, dar presupun că există normative (și) pentru asta. Parcă am văzut clădiri în București - aici pe forum- la care se turna cam un etaj pe săptămână. Partea bună e că ( deși aș lucra la Pizzarotti :) ) betonul se toarnă tot într-o zi, cofrajele sunt prefabricate,deci nu se pot monta decât rapid,  singurul lucru care s-ar putea lungi ar fi armarea. Dar cred că Deme e mai convingător decât CNAIR să îi grăbească, pentru că îi  facturează și nu prea pot să facă vreu claim :)  Acum, cinstit vorbind, Pizza când vrea să lucreze poate, cât a trecut de la mutarea liniei electrice? Și deja avem trei stâlpi, suporții metalici sus, pe ultima filmare parcă se vede și montarea "coroanei" la unul din stâlpi ( presupunerea mea e că o să le toarne pe toate trei o dată) .

AkaManah

De week-end.
O posibila explicație pentru care a durat atât de mult sa finalizeze relocarea magistralei de apa.
https://www.facebook.com/Avid/videos/2814374402129385/

Stefan01