News:

Tur de forță pe A0, 12-13 martie:
A0 Sud 3, A0 Nord 1.

Main Menu

Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești

Started by Ionut, February 12, 2013, 07:35:36 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 3 Guests are viewing this topic.

Radu_A

eu am fost acum vreo doua saptamani dus intors Bucuresti Craiova...cand am trecut de pe A1 pe Dex12 a fost ca si cum am trecut din Est in Vest...mai ales noaptea impactul e urias....nu stiu despre ce zone praf vorbiti ca mie nu mi s-a parut asa ceva..chestii punctuale pe care nici nu le-am bagat in seama...si ca veni vorba Bucuresti - Pitesti e o rusine absoluta, neaparat trebuie cosmetizata sau facut ceva cu ea, probabil arata cel mai rau de departe fata de oricare alta bucata de autostrada din Romania
Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

dr4qul4

Mai e limita aia de 60 la trambulina aia urata? Mai erau inca vreo 3 trambuline mai mici, dar nu la fel de periculoase.

Pe A1 avem mici defecte, dar nici macar 1 trambulina care sa te faca sa decolezi. Asta pe B2, pt ca pe B1 trec prea multe tiruri ca sa reziste.
In schimb pe B2, poti si trebuie sa mergi 140+ ca altfel duci trena unuia care merge la aspiratie.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

snackhunter

mike_us

@Radu_A În aproximativ trei luni, UMB va termina și bucata rămasă până la A1, așa că, în vară, vor avea echipe de asfaltare acolo. Ar putea fi un moment bun să repare ce a mai rămas de remediat pe lotul 3. O să vedem în vară dacă vor face asta sau nu.
Și eu cred că există un oarecare subiectivism legat de calitate.

miahi

Deja au reparat de cel putin 2 ori problemele de pe Lotul 3 si nu prea a tinut reparatia. Probabil trebuie ceva mai serios facut decat reasfaltari.

oneLess

^^ Cred că @Radu_A spunea cam exact inversul comentariului tău!
Și mie îmi vine să plâng când intru pe A1 dinspre DEx12.
Mâine dimineață merg din nou spre București. Revin !

mike_us

@oneLess Nu cred că l-am contrazis pe Radu. Nu știu cum este calitatea pe DEx12, așa că nu mă pronunț.
Am spus doar că există șansa ca, în câteva luni, când UMB va avea echipele de asfaltare pe ce a mai rămas din lotul 4, să le folosească și pentru retușuri pe lotul 3.
O să vedem până în vară dacă m-am înșelat.

Ionut

T3 are acele trambuline-monstru (în plin rambleu, aparent inexplicabile, nu la structuri) din iunie 2024 când am fost eu pe lot. Deci mai devreme, de fapt, au apărut. Adică la 6 luni de la inaugurarea lotului.

După vreo 9 luni, așadar, încă așteptăm ca UMB să termine de asfaltat T4 ca să repare T3. Lucrare în garanție. Bașca, nu pare să fie problema la asfalt, ci mai jos.

Numărați voi fracturile logice.

Plus că, din ce informații avem noi, nu a intervenit acolo UMB, ci DRDP. Cel puțin într-o primă fază anul trecut. Nu am mai ținut șirul intervențiilor.

Poate ne explică și nouă cineva de ce a intervenit în 2024 DRDP pe o lucrare în garanție a UMB.

danutzu_1069

Daca a intervenit Beneficiarul (poate cu acordul Antreprenorului), acesta are dreptul sa deconteze cheltuielile catre Antreprenor.

M_Z

@Ionut dâmburile s-au format pe zonele unde au fost rampele de acces de la drumurile tehnologice pe terasament.
După mii de curse supraîncărcate umplutura e compactata mult mai bine decât în cale curenta.
In mod logic (că normalitatea e alta) in cazul unor defecțiuni recurente se trece la expertizarea lucrărilor pe un întreg ansamblu.
@danutzu_1069 slabe șanse să deconteze. La ce diferență de preturi e între UMB și DRDP nu cred că ar accepta UMB să arunce cu banii  :lol: in plus asta ar însemna să execute GBE pentru refuzul de îndeplinire a obligațiilor contractuale și s-ar duce spre un certificat negativ.

danutzu_1069

Părerea mea este ca reparațiile s-au făcut cu acordul Antreprenorului, altfel... ieșii din garanție.

Ca decontează sau nu, asta n-o sa stim. Normal este sa se deconteze, poate nu la cheltuiala reala...

hefaistos

Nu poți deconta decât în baza valorii contabile a lucrărilor. Ca altfel e... altceva.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

danutzu_1069

Nici n-am zis ca nu la valoarea contabila.
Asta se poate ajusta...

hefaistos

:lol:  :lol:  :lol:
Ce spui tu e haiducie. Pe bune.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

danutzu_1069

Eu nu inteleg ce nu este clar.
drdp face lucrarea pentru care are niste cheluieli, cheltuieli pe care le deconteaza la umb.
unde e haiducia?

nici eu nici tu nu stim daca valoarea cheltuielilor este reala, mai mica sau mai mare...decat ceva.