Industria auto în România

Started by Ionut, September 16, 2011, 10:46:49 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

adymartianul

Ai vazut contractul ca sa stii ce e in el sau nu? Statul a promis multe: autostrada, cale ferata, cacatu ala de centura pe care au facut in 5-6 ani.

Ce le opreste sa investeasca in Romania?

Dan027

#1186
Uite aici ordonanta de urgenta cu angajamentele luate de Ford cand a primit ajutorul de stat...
http://lege5.ro/Gratuit/geytsnbygu/ordonanta-de-urgenta-nr-109-2008-privind-acordarea-de-ajutor-de-stat-individual-avand-ca-obiectiv-dezvoltarea-regionala
Nu statul roman le-a promis celor de la Ford toate minunile ci "puterea" de atunci, primaria Craiova si cei direct implicati in negociere. Era chiar inainte de alegeri in 2008, ar fi fost in stare sa promita si Maglev intre Bucuresti si Craiova pentru voturi, daca Ford le cerea...


CristiM

nici nu stiu unde sa postez asta! ... ''Industria auto in Romania'' sau pe principiul ce-am avut si cu ce am ramas, .....doar cu nostalgii, nu??

http://www.aro4x4.cz/english/fotogalerie.php

"Românului îi e greu până se apucă de treabă că de lăsat îndată se lasă"   Ion Creanga

Ionut

Am mutat discutia despre accizele in pretul carburantilor pe thread-ul dedicat din board-ul energie (petrol & gaze), acolo unde-i este locul.

Ionut

30 de automobile electrice înmatriculate în decembrie 2016

Luna trecută s-au înregistrat aproape 30 de automobile elec­trice pe piaţa locală, din care peste două treimi sunt auto­mo­bile BMW i3, alături de Renault ZOE, dar şi trei au­to­mo­bile Tesla, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Con­ducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Alături de aces­tea, s-au înregistrat 93 de hibride, atât de tip plug-in, care se pot alimenta de la priză, cât şi clasice, care încărcă bateria în mers. Numărul maşinilor electrice înmatriculate în decembrie re­prezintă rezultatul livrărilor din noiembrie, realizate pe fondul demarării târzii a progra­mu­lui Rabla Plus, prin care statul oferea un tichet de 4.500 de euro. Prin acest program BMW a vândut 24 de automobile electrice i3. În total, anul trecut aproape 200 de maşini electrice şi hibride de tip plug-in s-au livrat pe piaţa locală, din care o treime sunt ma­şini BMW, potri­vit datelor BMW Group România.

Dana Popescu, brand mana­-ger BMW i, spune că există un in­teres mare pentru maşinile electrice pe piaţa locală şi mul­te proiecte care susţine vânzarea acestora. Spre exem­plu, la Timişoara o companie de transport de tip shuttle între oraş şi aeroport utilizează maşini electrice BMW i3. În cadrul programului actual de guvernare, executivul are în plan să ofere o primă de 10.000 de euro la achiziţia unui automobil electric, iar vânzările acestora să urce la un total de 100.000 de unităţi în intervalul 2018-2020.

ZF

bogdymol

Un articol interesant:

Quote from: promotor.roCum ar fi arătat maşina naţională dacă Ceauşescu nu alegea Renault pentru Dacia

La licitaţie au participat Renault, Peugeot, Fiat, Alfa Romeo şi Austin, dar în cele din urmă s-a luat decizia ca Uzina de Automobile Piteşti să producă autoturisme sub licenţă Renault.

Compania câştigătoare a venit cu modelul Renault 10 (o versiune mai lungă a lui Renault 8), în vreme ce Peugeot a venit cu 204, Fiat cu 1100D, Alfa Romeo cu Giulia 1300, iar Austin cu legendarul Mini.


articolul complet pe promotor.ro
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Ionut

Afacerile cu mașini continuă să crească într-un ritm rapid,
înregistrând un avans de 16,4% în noiembrie 2016


Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în noiembrie 2016 cu 16,4% față de aceeași perioadă din 2015, ritm încetinit față de cel înregistrat în luna anterioară, în timp ce afacerile din serviciile prestate populației au scăzut ușor, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). Pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut în noiembrie 2016 cu 16,7% față de a 11-a lună din 2015, iar serviciile prestate populației au avansat cu 0,6%, scrie News.ro. Față de luna precedentă, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au scăzut în noiembrie 2016 cu 0,2%, ca serie brută, și cu 0,3%, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Profit.ro

Harry

Gigantul american General Motors (GM), care deţine brandul european Opel, va deschide în perioada următoare la Bucureşti un birou de call-center pentru serviciul OnStar, care permite posesorilor automobilelor echipate cu acest serviciu să apeleze direct un consultant GM.
General Motors a închiriat 4.000 mp de birouri în clă­di­rea Skanska C din proiectul de birouri Green Court din zo­na Barbu Văcărescu. Spa­ţiul de bi­­rouri ar permite astfel re­cru­tarea a cel puţin 400 de angajaţi.

zf.ro

Ionut

APIA: Producția de autovehicule din România a scăzut cu 7,2% în 2016, la 359.306 unități

În România au fost fabricate anul trecut 359.306 de autovehicule, cu 7,2% mai puține decât în 2015, în contextul în care producția modelului Dacia Logan la Mioveni a scăzut cu 47,2% în 2016, iar exporturile totale de autovehicule au scăzut cu 8,2%, potrivit datelor publicate joi de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). În luna decembrie a anului trecut au fost fabricate 21.561 autovehicule, cu 40,5% mai puține decât în luna precedentă, scrie News.ro. Din numărul total de autovehicule fabricate în 2016, 320.457 unități au fost produse de către Dacia, iar restul de 38.849 unități de către Ford.

Profit.ro




Finanțele continuă, în 2017, Programul Prima Mașină, în ciuda eșecului din ultimii 2 ani

Programul Prima Mașină continuă în 2017, potrivit Ministerului de Finanțe care a anunțat că plafonul de garanții este de 50 milioane lei. Acest program a fost demarat în 2015, cu un plafon de 350 milioane lei. La finalul anului, fuseseră emise 193 de garanții pentru 3,25 milioane lei însemnând aproape 1% din fondurile prevăzute. În 2016, plafonul a fost diminuat la 100 milioane lei, dar numărul garanțiilor s-a redus la mai puțin de jumătate față de 2015, ajungând la 75 pentru 1,41 milioane lei, circa 1,1% din suma alocată. Pentru acest an, Finanțele continuă, totuși, programul, și anunță un plafon de 50 milioane lei.

Reprezentanții Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) au reclamat că programul Prima Mașină "s-a născut mort", având în vedere că un client care vrea să-și cumpere un autovehicul beneficiază de aceleași condiții ca la un credit normal. Constructorii de automobile au solicitat extinderea perioadei de rambursare a creditului de la 5 ani la 7 ani și o dobândă mai mică pentru acest program.

Profit.ro

mircea

Un alt factor pentru care programul s-a născut mort, mult mai important zic eu, e limitarea de 13500€. Practic te limitează la un Logan Prestige. Poți să îți iei și ascuțitori gen Sandero, dar mai puțin dotate. Ori să îmi iau mașină nouă, cu geamuri manuale pe spate, făra o cotieră centrală, climă automată sau airbaguri pe spate (am un copil la o adică pe care-l mai car cu mașina) și cu un portbagaj în care să pot băga 2 roșii, mai bine renunț. Înțeleg că scopul a fost ajutarea vânzărilor producției locale, dar oferta e prea slabă. Nici măcar Duster-ul nu poate fi cuprins.   

Ionut

Ford Craiova va angaja peste 900 de persoane.
Primele 100 de angajări încep luna viitoare


Ford Automobile Craiova va angaja, în primele luni ale acestui an, 975 de persoane, pentru a fi instruite și a face parte din personalul care va produce, începând din toamnă, SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport. Prima tranșă de angajări va începe luna viitoare. Reprezentanții uzinei Ford Automobile Craiova nu au făcut comentarii legate de acest subiect. Informațiile legate de angajările pe care uzina Ford le va efectua anul acesta au fost confirmate de sindicatele din uzină, care au primit un document intern prin care sunt informate despre procesul de angajare. Publicația locală Gazeta de Sud a prezentat aceste informații, citând surse din rândul angajaților uzinei Ford.

Cei 975 de muncitori vor fi angajați cu diferite tipuri de contracte, dintre aceștia doar aproximativ 240 de persoane urmând a fi angajate pe perioadă nedeterminată. Ceilalți vor fi angajați pe o perioadă fixă, direct la uzina Ford din Craiova sau prin intermediul unei companii externe, agenție de plasare a forței de muncă.

Primele interviuri de angajare încep în luna martie, iar persoanele selectate vor beneficia de o perioadă de probă până la 1 august. După această dată, angajările se vor intensifica astfel încât, la momentul la care va începe producția modelului EcoSport, personalul să poată face unui ritm crescut al producției. Sunt căutați, în special, muncitori necalificați, care vor da o probă scrisă, un test de dexteritate și logică și o probă practică. Potrivit acelorași surse, vor fi angajate și 70 de persoane cu calificare, electricieni și ingineri electroniști.

Uzina Ford din Craiova produce în acest moment monovolumul B-Max, la o cadență de aproximativ 250 de unități pe zi, și motorul 1.0 Ecoboost, care echipează mai multe modele ale companiei.

Profit.ro

Harry

Compania Mecaplast va deschide in acest an prima fabrica din Romania. Amplasata intre Pitesti si Mioveni fabrica va produce bare pentru automobilele Dacia. Productia se va desfasura intr-o hala de 7.000 mp si va incepe oficial in luna octombrie.

Mecaplast este unul dintre principalii furnizori ai grupului Renault, avand o traditie de 62 de ani, firma fiind fondata in 1955.

Harry

Compania japoneza ROKI, specializata in producatia de componente pentru automobile va deschide in Romania prima fabrica din Europa.

Compania a inchiriat 5.500 mp in parcul industrial CT Park Arad. Pe teren va fi ridicata o fabrica ce va produce filtre pentru masini dar si o cladire de birouri.
Productia urmeaza sa fie inceputa in anul 2018.

adymartianul

Quote from: Ionut on February 02, 2017, 07:06:11 AM
Ford Craiova va angaja peste 900 de persoane.
Primele 100 de angajări încep luna viitoare


Ofera salariul minim in primul an

kumar

Uzina Roman Braşov a prins un contract în Taiwan pentru livrarea a 100 de camioane. Urmează Pakistan

Preţul pe unitate este de 120.000 de euro, ceea ce face ca înţelegerea să valorize 12 milioane de euro. Camionul ce se vinde în Taiwan este unul adaptabil, putând fi folosit ca basculantă, autotractor sau betonieră.
Uzina Roman Braşov a încheiat un contract de 12 milioane de euro pentru livrarea de circa 100 de camioane civile 6x6 în Taiwan, a declarat directorul fabricii Carol Rugacs. ,,Este o comandă relativ mare, prima după ceva timp, de camioane civile, pe care vom începe să o onorăm din acest an. Preţul pe unitate este de circa 120.000 de euro", arată Rugacs.  Camioanele Roman au capacitate de încărcare de 32 până la 40 de tone şi pot fi adaptate la multiple tipuri de transport şi lucrări. Acestea pot fi de tipul basculantă, autotractor sau chiar betonieră.
Termenul de livrare în Taiwan pentru toate cele 100 de camioane nu a fost precizat.

http://www.capital.ro/uzina-roman-brasov-a-prins-un-contract-in-taiwan-pentru-livrarea.html