Industria auto în România

Started by Ionut, September 16, 2011, 10:46:49 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

voicul

Marcel Ciolacu avertizează că industria auto este în ,,descreștere" și pot urma concedieri masive

Si a cui vina UE este? Hmmm, oare din cauza UE suntem aici?
140% corect.

1. Sa vedem:
Investiții record în infrastructura de transport: 600 de milioane de euro pe 58 de trenuri electrice noi
Bine asta e de bine, dar cand zici fortezi nota pa fata: mergi cu trenul NU cu masina, la cine sa se vanda masini?
2. Totul sa fie electric, desi in UE nu existau fabrici pentru asta ...
Aaaa - nu, nu am gresit - luam din China!
Si astia din UE ce sa mai vanda?!

Deci da, cand te impusti singur in picior ... o sa te doara!




pasadia

Da, exact pentru ca s-ar investi in trenuri electrice ramane BMW fara clienti. Si auzi la tine, 600 de milioane in trenuri la nivelul intregii UE (sau chiar si la nivelul unei singure tari) iti pare a fi o suma mare.

voicul

Scoate si tu capul fix din fix-ul care e fix o virgula si citeste ce am scris.
Evident ca 600 de milioane e nimic la nivel UE, dar e fix doar in tara noastra directiva si accent pe mersul cu trenul sau e la tot UE?
Deci daca am merge toti cu trenul (ca asta e tendinta eco), ar porspera industria auto?

dumbravaandrei

Prin tarile in care duduie industria, sunt aproape pline trenurile. Si nu ma refer numai la Asia, ci chiar in Europa.

Dar... 
Mai are sens sa zic ca am realizat ca traiesc intr-o tara saraca atunci cand in loc de metrou a trebuit sa iau masina personala pentru a lua o pizza in oras?
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

pasadia

Se cheama industria constructoare de masini. Si unii producatori (componente, subansamble, etc...) nu au nici o problema in a produce pentru producatorii de masini sau pentru cei de trenuri.

Si da, mai scoate si tu capul din fixismul tau si uita-te cat se investeste EXCLUSIV in infrastructura destinata autovehicolelelor. De la constructia de autostrazi, pana la strazi noi prin diverse orase sau cheltuielile enorme cu intretinerea drumurilor. Asa ca da, ar trebui sa se investeasca mult mai mult in industria feroviara. 

voicul

#2390
@pasadia ...

Nu am zis ca de ce investim in trenuri. Nu am zis de ce investim in trenuri in Ro? E la nivel de UE ce am zis (ok punand titluri cu referire la Romania se poate intelege ca vorbeam de Romania nu UE cum am facut mai departe - ok aici poate nu am explicat bine/am facut tranzitia prea repede).

"Deci da, cand te impusti singur in picior ... o sa te doara!" (asta am zis)
Aka daca duci directiva sa investesti in trenuri (nu am zis ca e rau sau bun) logic ca lumea nu mai cumpara masini, deci de ce plangi ca nu mai merge industria auto si urmeaza concedieri?
Daca zici totul electric si industria nu e pregatita si deci se fac importuri de unde se poate, aka China si dupa te miri ca dai afara din industria auto din UE?

Aici era dilema: cum zici hai la Ploiesti si ajuns acolo te plangi ca nu esti la Constanta?

pasadia

Ce-mi place logica asta... Ani de zile industria constructoare de masini a facut profit. Profit bun sa intre in buzunarele unora (actionari care si-au asumat un maaaaaare risc, deci merita "premiati" prin impartirea profitului si cresterea pretului actiunilor). Doar nu o sa investesti din banii aia in R&D, in servicii conexe, etc...

Dar acum, ca produc altii mai ieftin si mai bine, trebuie sa intervina statul ala rau, UE ala birocratic. Sa puna tarife, sa subventioneze productia, sa faca statul retele de distributie si statii de incarcare. Orice numai ca aia cu profitul sa ramana cu profitul.

Si la final, la nivel de discurs, cine e ala rau? Tot statul, tot UE, ca are idei din astea egalitare, sa umbla toti la comun in trenuri, sa nu ne mai diferentiem prin ce rahat de masina conducem. Caci oricum publicul e fraier si nu va zice niciodata nimic de imbogatitii industriei. Caci dupa cum am spus, aia merita premiati pentru ca a investit statul in reteaua de autostrazi si a creat conditiile pentru o societate auto-centrica.

voicul

#2392
Uite aici sunt de acord cu tine. Chiar asa a fost.
Si dupa mine diferentierea prin masina e un  :puke:

De asemenea am stat 1 an jumatate fara masina - transport in comun si ride-sharing ... nu e cool sa zici asta in club, dar e foarte practic, comod si ieftin. Si sa nu cauti (sa nu ai stresul mai degraba) un loc de parcare ... e lux si opulenta dupa mine.
Si inca noi nu avem taxe de centru, deci nu e asa costisitor sa te plimbi cu masina. Dar le astept. Le si votez  :)

Dar eu asta remarcam mai sus: pai zici hai sa facem la comun sa reducem poluarea sau masini electrice si dupa te miri ca nu mai merge industria auto - preponderent termica (care da a profitat la maxim cu niste preturi exagerate in multe cazuri doar pentru ca e din Germania  8) )

tom_sawyer

Ford a prezentat marți Puma Gen-E, versiunea complet electrică a celui mai bine vândut model Ford în Europa. Puma Gen-E are o autonomie promisă de 376 km și va ajunge la primii clienți în primăvara lui 2025. Prețul de pornire în Europa, fără a include vreo subvenție, este aproximativ 36.000 de euro.

Puma Gen-E este construit în uzina Ford Otosan din Craiova și utilizează motoare electrice fabricate la Halewood, Marea Britanie.

În România, Puma Gen-E are un preț de pornire de la 23.900 euro TVA inclus, incluzând și prima de peste 5.000 de euro din programul Rabla, dar și programul Ford Ecobonus.

Simultan cu prezentarea oficială a noului model Puma Gen-E, Ford lansează programul național Ford Ecobonus. Acesta este menit să impulsioneze reînnoirea parcului auto la nivel național și să ajute la tranziția către mobilitatea cu emisii scăzute de CO2.

Astfel, Ford România oferă un Ecobonus în valoare de 5.100 euro eligibil pentru modelele Puma Gen-E, Capri, Explorer și Mustang Mach-E și de 2.600 euro pentru Kuga PHEV – cel mai vândut Plug-in Hybrid din România în ultimii 4 ani.

Ford Puma Gen-E este disponibil pentru comandă începând de astăzi, cu livrări începând din primăvara anului 2025.

hotnews.ro

tom_sawyer

In octombrie 2024, au fost produse in Romania un numar de 58.657 autoturisme, o crestere de +19.08 % fata de octombrie 2023, respectiv 49.230 unitati. Dintre acestea 31.030 unitati au fost produse in uzina DACIA de la Mioveni si  27.627 unitati au fost produse de uzina FORD OTOSAN de la Craiova.

Pe primele zece luni din 2024, productia de automobile se situeaza la un nivel de 466.838 unitati, o crestere de +9.82% fata de perioada similara din 2023 respectiv 425.090 unitati, din care DACIA 259.676 unitati si FORD OTOSAN 207.162 unitati.

acarom.ro

tom_sawyer

#2395
Ford a produs la Craiova, în luna noiembrie, un număr de 23.067 de autovehicule, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 49% față de volumul înregistrat în urmă cu un an, când în uzină erau fabricate doar automobile Puma (17.827 unități erau raportate la acel moment).

Chiar dacă nu este cea mai performantă lună reușită de constructorul de la Craiova, totalul înregistrat în cele 11 luni din acest a depășit cu două sute de vehicule pragul de 230.000 de autovehicule, ceea ce reprezintă cel mai mare volum produs de uzina din Oltenia de la inaugurarea ei și până astăzi.

Rezultatul a fost posibil cu ajutorul producției SUV-ului Puma, care a fost fabricat în cele 11 luni în 152.813 de exemplare, pe fondul succesului pe care acest model continuă să-l aibă în Europa.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/exclusiv-ultima-ora-ford-otosan-nou-record-de-productie-la-craiova-grafic-21884150

tom_sawyer


tom_sawyer

Dacia a deschis comenzile pentru Bigster, cel mai nou model al mărcii, iar prețurile sunt, în funcție de motorizare și dotări, între 23.000 de euro și 29.500 euro (TVA inclus)

Bigster inaugurează noi motorizări în gama Dacia, toate electrificate.

Disponibil pentru prima oară în gama Dacia la acest nivel de putere, motorul TCe 140 combină un motor pe benzină cu 3 cilindri de 1,2 l turbo de nouă generație cu un sistem mild hybrid de 48V, reducând consumul mediu de combustibil și emisiile de CO2.

Dacia Bigster este primul model din cadrul Renault Group care beneficiază de noua motorizare HYBRID 155 cuplată cu o cutie de viteze automată, disponibilă de la nivelul de echipare Expression.

Bigster TCe 130 4×4 este adaptat pentru offroad datorită transmisiei sale integrale asociate cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte și un sistem mild-hybrid de 48 V. Lansată deja pe noua generație a modelului Duster, motorizarea TCE 130 4×4 este disponibilă pe Bigster începând cu nivelul de echipare Expression.

Ulterior, Bigster va fi disponibil și cu noul motor ECO-G 140, o premieră în gama Dacia, care combină carburația mixtă benzină/GPL cu un sistem mild-hybrid de 48 V.

hotnews.ro



tom_sawyer

Uzina Ford din România, deținută de asocierea Ford Otosan din Turcia, a înregistrat un volum de producție care a depășit pragul estimat de Profit.ro, de 250.000 de mașini, cu ajutorul celor trei modele fabricate, Puma și cele două Courier.

Așa cum a estimat Profit.ro, volumul total al producției de vehicule de la Craiova din 2024 a fost de 250.481 automobile, atât autoturisme, cât și LCV. Dintre acestea, SUV-ul Puma a însumat 166.242 unități, în timp ce Courier cu ambele versiuni de caroserie a totalizat 84.239 exemplare.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/ultima-ora-ford-a-produs-in-romania-pentru-prima-data-in-istorie-peste-250-000-de-masini-intr-un-an-record-pentru-productia-de-autovehicule-din-romania-21896352

tom_sawyer

#2399
Productia de automobile in Romania a inregistrat un nou record in 2024

Astfel, la nivelul anului 2024 in Romania au fost produse un numar de 560.102 automobile, din care DACIA 309.432 unitati si FORD OTOSAN 250.670 unitati.
acarom.ro


Pe intreg anul 2023, productia de vehicule in Romania a atins volumul de 513.050 unitati (322.086 DACIA + 190.964 FORD OTOSAN)
acarom.ro

Pe intreg anul 2022, productia de autoturisme in Romania a atins volumul de 509.465 unitati (314.228 DACIA + 195.237 FORD)
acarom.ro

Productia de autoturisme in Romania in 2021 se situeaza la un volum de 420.755 unitati (257.405 DACIA + 163.350 FORD)
acarom.ro

Pe total an 2020, productia de autoturisme a ajuns la 438.107 unitati (259.099 DACIA + 179.008 FORD)
acarom.ro

Pe total an 2019, productia de autoturisme a ajuns la 490.412 unitati(349.528 DACIA + 140.884 FORD)
acarom.ro

Pe total an 2018, productia de autoturisme a ajuns la 476.769 unitati (335.262 DACIA + 141.507 FORD)
acarom.ro

Pe total an 2017, productia de autoturisme a ajuns la 359.250 unitati (313.883 DACIA + 45.367 FORD)
acarom.ro hotnews.ro

Pe total an 2016, productia de autoturisme a ajuns la 359.306 unitati (320.457 DACIA + 38.849 FORD)
acarom.ro hotnews.ro