Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 4 Guests are viewing this topic.

carutasul

A0 va face față la traficul de tranzit fără dubiu. Problema e că trebuie să vedem dacă centura poate prelua  traficul intern - între cartiere - ca să nu mai ajungă pe A0. Sigur că eu sunt în altă situație pentru că stau în afara "cercului" A0 dar cei din interior care sunt foarte mulți, Bragadiru, Domnești, Clinceni, Măgurele etc ar trebui să poată "comuta" pe centură, în mod normal e mai scurt dar datorită numeroaselor "dopuri" acum e mai avantajos pe A0 aproape pentru toți. Dacă dopurile astea scad, așa cum e de așteptat, situația se îmbunătățește și probabil că așa nu mai avem nici incidente pe A0 pentru că de multe ori problemele sunt provocate de șoferi "de duminică" obișnuiți cu mersul la pas din oraș; toți ceilalți încearcă să îi depășească, se provoacă mici busculade și cum a fost azi pe fundalul ceții, mai ales dacă nu știi nici traseul bine la noduri, că e încă nou ...

carutasul

nu atât traficul e problema ci cozile temporare care se formează la orele critice. Eu stau în zonă aici la DN6 dar nu aș putea prevedea cum se reorganizează traficul după deschiderea Aktor. Acum la orele de venit acasă se face coadă la coborîre; la DN6 nu e foarte grav dar la DN5 (nu știu dacă se face și acolo dar presupun că da) coada poate interfera cu direcția înainte .

pista_bacsi

Va dura până se învață lumea cu A0 și până e clară situația referitor la noile dopuri. La DN6 nu are cum să fie decât rău spre foarte rău momentan ca se intersectează prea multe fluxuri. Aș prefera să discutăm în iunie sau iulie când e gata sectorul Aktor despre DN6 pentru ca atunci vom avea date mult mai clare iar momentan doar presupunem.

Sper pentru tine ca se va elibera semnificativ și vei simți ca a meritat calvarul actual

carutasul

eu aș prefera să discutăm în aprilie când e gata lotul Aktor dar nu e după mine :)

dr4qul4

Buna gluma. Trebuia sa o pastrezi pentru maine.

OT..hai ca se vede luminita. Pacat ca nu va fi de Paste, dar pe 1 Iunie sigur scapam de traficul suplimentar care trecea prin oras. De Aktor nu scapam, ca mai lucreaza 2-3 ani la spatiile de servicii.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

ioans

pai la Aktor e o lupta continua, pot sa spună ca in 20 ani au lucrat nonstop in România. Pana termina spațiile de servicii poate mai pica ceva

adix

Siciltir

La Aktor... se poate da in folosință fără sferturile de con la poduri? Că majoritatea nu le au turnate

voicul

Deocamdata nu se da nimic in folosinta, deci mai e timp sa le toarne.

Acum pe A7 au dat cu conuri partial turnate, deci se poate si asa. Oricum con-urile dureaza 3 - 4 zile toate ... daca cineva sta sa si lucreze.

adix

ovicor

Ma bucur ca se continua lucrarile peste lac si in perioada verii, raul pentru mediu/ flora/fauna nu poate fi cu mult mai mare decat cel produs deja. Dar o intrebare, retorica, am: e corect pentru ceilalti ofertanti sau potential ofertanti?! Si pentru noi, pretul n-ar fi fost mai mic in aceste conditii?!?
Nu e un atac la UMB, multi din critici suntem aceeasi care ii laudam pentru migala de la gabioanele de la Soimus versus gabioanele Actor de pe lot 2 A10, precum si in multe alte imprejurari!

Radu_A

impresia mea e ca UMB trage sa termine anul asta pe A0
Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

horatiu.cosma

Nici urmă de fierar în ultima filmare între 5:20 și 6:20 (fix pe lac). Iar vorbește prostii Scrioșteanu.

BIGRED1984

S-a mai discutat acum ceva timp, a scos @dumbravaandrei un extras; daca se respecta cat de cat acordul de mediu, doar asupra apei nu s-ar lucra intre 1 martie - 31 mai.
Daca, cum si cat se lucreaza, ramane de vazut, dar teoretic si practic momentan, asta ar fi motivul linistii de pe apa.

Dan_s

Raspuns la intrebarea retorica de mai sus: Contract atribuit in 17.05.2021 conform anuntului de atribuire [CAN1056216] / 21.05.2021 catre SPEDITION UMB, acord de mediu revizuit in 2024.

Vin si eu cu o intrebare retorica, cati dintre cei 11 ofertanti ar fi construit in 2025 acest tronson?
Quote1. INTRAKAT
2. AKTOR
3. PORR
4. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI
5. IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş.
6. CHINA RAILWAY 14TH BUREAU GROUP CO LTD
7. CONSTRUCTII ERBASU S.A. (Leader),SC DANUBE TOTAL GRUP SRL,CONCELEX S.R.L.,VÁHOSTAV – SK
8. Impresa Pizzarotti& C SpA Italia S.p.A. (Leader),RETTER Projectmanagement
9. SC SA & PE CONSTRUCT SRL (Leader),SPEDITION UMB,TEHNOSTRADE S.R.L.
10. SINOHYDRO CORPORATION LIMITED (Leader),IMFALT YOL YAPI SANAYI TICARET A.S.
11. Kalyon Insaat Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi (Leader),MET-GÜN INŞAAT TAAHHÜT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI
Dan Stanescu / Prahova, Ploiesti