Drumul Expres DEx16 Oradea-Arad

Started by Ionut, March 19, 2018, 08:19:30 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Xavinos

Azi se fac 20 de zile lucrătoare, poate anunțǎ azi ceva.

horatiu.cosma

Fantastic cum vă agățați de niște termene legale care nu se respectă niciodată  :lol: .

Oricum, a depus Precon plângere la CAB împotriva deciziei CNSC, deci mai durează.

https://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000445211&id_inst=2

horatiu.cosma

M-am uitat mai atent pe decizia CNSC pe lotul dinspre Arad. Acolo câștigase inițial Beni Rus, însă a contestat Nurol și a câștigat la CNSC. Oferta financiară Nurol e mai bună decât oferta Precon, așa că CNAIR i-a dat afară pe un motiv pueril, că nu ar fi în regulă niște hârtii despre utilaje. Cred că e prima oară când CNAIR încearcă să dea afară pe cineva pentru acest motiv, că nu sunt trecute în tabel cum trebuie utilajele deținute de constructor sub orice formă. CNSC a admis contestația Nurol și a obligat CNAIR să se mai uite odată peste utilaje, eventual să ceară niște lămuriri pe bune la Nurol, dacă ceva nu e clar. Dar oricum, nu poate fi un motiv serios de excludere. Beni Rus a mers la CAB, probabil cu reluarea justificărilor de la CNSC, că Nurol e din Turcia și nu are dreptul să ceară nimic în România, povești cu pești, nu vor ține. Cel mai probabil vom avea câștigător pe Nurol aici.

Pe lotul dinspre Oradea, unde a câștigat tot Beni Rus, aici a contestat de pe locul 6 Strabag. E o contestație absolut disperată, am citit-o, practic a reluat "în orb" niște argumente dezbătute în contestația de mai sus de pe lotul dinspre Arad, poate poate. Dar oricum, șansele de câștig sunt infime. Așa că aici șansele sunt să rămână Precon.

Radu_A

Strabag nu au ceva centura pe la Timisoara?
Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

voicul

Drumul de legatura cu A1 la TM

lucianluci96

drigodi

Da sa amanat pentru 28.04.2025  >:(

lucianluci96

În sfârșit! CNAIR poate semna contractul pentru primul lot al DX Oradea – Arad, cel până la Salonta, cu constructori din Oradea și din Ucraina

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/in-sfarsit-cnair-poate-semna-contractul-pentru-primul-lot-al-dx-oradea-arad-cel-pana-la-salonta-cu-o-constructori-din-oradea-si-din-ucraina-192958.html?fbclid=IwY2xjawJYu0xleHRuA2FlbQIxMQABHTPYLj3BDXKWDIc_uKnsR0tzI4KjHB2PMYrmxT2WMPoRlEgJ3cYHfGGdEg_aem_l7K4zL_JEqHkGpNwbqGsGg

,,Cred că va fi semnat contractul cam în două săptămâni, de obicei cam atâta durează de la soluționarea contestațiilor la semnarea contractelor", a declarat BIHOREANULUI Beneamin Rus.

xenotium2

In sfarsit? Poate la inceput.

Recititi cine a castigat - firma care inca blocheaza Biharia - Chiribis si o firma dintr-o tara devastata de razboi.

Hooray!

misiekwas

^o fi cum e Nea Beni, dar pe Biharia-Chiribis șantierul blochează mai degrabă CNAIR și MT.
Firma din țară devastata de război: și ce legătură are? Pai, dacă sunt în stare sa ducă proiectul (și e compania maricica) e și mai bine pentru Ucraina, iar pentru noi nu are mare relevanta.

handrei

@xenotium2

S-a deblocat Chiribis - Biharia mutandu-se proiectul la CNIR, chiar daca procesele cu Beni Rusu continua.
Chestia e numai sa faca fata Beni Rusu si cu Autostrada si cu Expres in paralel.
E vorba de peste 62 de km in total de construit, asta daca pierde lotul 3, asa cum se banuieste.
Daca nu, sau daca castiga si pe lotul 2, ar avea si mai mult de munca...

Johnny1711

Chiar se mută la CNIR Biharia-Chiribs sau sunt doar vorbele dulci ale lui Grindeanu?

Ionut

marinul

Primul lot din DEx16 a facut 1 an de la deschidere si nimeni nu apreciaza asta :lol: . Gata cu glumele, acum serios  :)

in data de 28.03.2024 s-a deschis circulatia iar in iunie a fost deschisa si legatura cu dn19

am selectat cele mai sugestive imagini din cei 2 ani de constructie

JohannDB

OOO  Urmăream cele ce se mai spun despre DEx 16 și din ce ar fi pe proiect și din ce am văzut rulând pe acest DEx 16, am o nedumirire, raportată la relitate, o relitate kilometrică și de marcare/identificare..... Am căutat, pe sărite e adevărat, dar nu am găsit pasajele necesare care să mă lămurească.
               Așa că :  Vii din Borș 2 pe A3BH și
la km 62-100 faci dreapta pe breteau de "urcare" pe DEx 16 unde intrii efectiv pe corpul DEx-ului la km 12+100 (avem placa cu km 12) cu direcția Oradea..... Marcajul kilometric scade spre "0+/-000" și ajungem la km 0,000 cu cca 100 m după ce din drepta vine breteaua ce aduce traficul de pe DN1 (C. Borșului, giratoriul "Frigoexpres" km 638) și de aici continuăm spre VOBH/centura Oradea/DJ 797 pe DN 1Y de la km 8-100.....
 Rulăm mai departe pe acest DN 1Y  și borna cu km 1este podul în curbă de deasupra CF Arad-Oradea; acest pod trece și peste girația de sub el (logic) cu DJ 797 ce continuă spre Sântandrei și ramificația spre nord a centurii Oradea vest, ajungând la capătul estic al podului la km 0+500 pe Calea Sântandrei, în dreptul RAR Bihor... Așa se face că pentru DN 1Y km 0,000 este la capătul vestic al podului/pasajului peste girația DN 79, km 112+500 (Oradea - Arad), girație marcată pe VOBH/centura Oradea la km 5+800/6+100.....
 Nedumirirea e legată de prezența DN 1Y......