Trenuri in Romania: discutii diverse si proiecte

Started by andrey_tm, June 29, 2018, 05:23:05 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

AndreiB

Mersi de detalii - nu stiam de restrictiile operationale din Revizia Basarab. Nasol, intr-adevar.

Eu cred ca poti face curatenie la peron - necesita doar un pic de disciplina. Carucioare mobile de curatenie, bariere mobile etc. solutii exista si le-am vazut aplicate la alte administratii feroviare. Orice creste rata de utilizare a materialului rulant e esential.

Poate nu ar strica nici o regandire a mersului pe termen lung, cu prioritizare a rutelor care au potential mare de calatori (e.g. rute cadentate Bucuresti - 300km) in detrimentul altor rute. Aici exista potential enorm de crestere pax. Pe rute gen Bucuresti - Satu Mare, nu prea.

Dar solutia cea mai simpla e sa eliminam trasele duplicate. Nu avem nevoie de atatea trenuri (OTF privati + CFR) pe rute populare gen Bucuresti - Brasov, ci avem nevoie de capacitate mai mare pe fiecare trasa.

dan tm

De 1 Decembrie se pare ca la nivel scriptic mai multe trenuri vor avea nume:
unele foarte lungi.

CFR Călători sărbătorește Ziua Națională prin introducerea unor trenuri numite ,,Trenurile Unirii", care vor transporta românii către Alba Iulia, orașul simbol al Marii Uniri de la 1918. Din Timișoara, două curse vor facilita accesul la evenimentele dedicate sărbătoririi celor 106 ani de la Unirea Transilvaniei cu România.

CFR Călători sărbătorește Ziua Națională prin introducerea unor trenuri numite ,,Trenurile Unirii", care vor transporta românii către Alba Iulia, orașul simbol al Marii Uniri de la 1918. Din Timișoara, două curse vor facilita accesul la evenimentele dedicate sărbătoririi celor 106 ani de la Unirea Transilvaniei cu România.
https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/program-trenurile-unirii-introduse-de-cfr-de-ziua-nationala-pleaca-si-din-timisoara-spre-alba-iulia-1962658/

https://drive.google.com/file/d/1qK4hbImPVcR8b_qg4I4EuCU2zuV_cDVJ/view