Magistrala M606 Pascani-Targu Frumos-Iasi

Started by Ionut, February 13, 2019, 08:06:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Xenos

Dar de ce, ca e destul de drept traseul cf. Iar daramam si reconstruim in 10 ani?

cristi5

Va fi reconstructie la 160 pe cea mai mare parte din Ploiesti-Suceava-Siret si Pascani-Iasi-Ungheni.

Si faptul ca e mult traseu nou e pozitiv, inseamna ca se poate lucra fara sa deranjeze traficul.

Mie Pascani-Podu Iloaiei nu mi se pare drept. Nu m-am uitat ce viteza e in livret.

mihai1

se mai stie ceva nou de modernizare?

tom_sawyer

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași va organiza trei dezbateri publice privind modernizarea căii ferate Roman-Iași-Frontieră. Între Roman și până la frontieră, via Pașcani-Iași, sunt circa 140 km, din care 123 km reprezintă linie dublă electrificată, iar 17 km – linie simplă neelectrificată.

Dezbaterile vor avea loc în sălile de ședință din gările Roman (15 iulie), Pașcani (16 iulie) și Iași (17 iulie). Odată ce calea ferată va fi refăcută, trenurile de călători vor putea atinge o viteză de 160 km/h, iar cele de marfă de 120 km/h, conform proiectului tehnic. Contractul de proiectare a avut o valoare de 16,5 milioane lei, iar documentația tehnică a fost întocmită de firma TPF Inginerie.

clubferoviar.ro/demareaza-proiectele-de-modernizare-a-doua-importante-linii-feroviare

dan tm

https://apix.ro/wp-content/uploads/2024/07/225173_RIM-Roman_Iasi-_Frontiera-29.07.2024.pdf

RAPORT PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI
pentru proiectul
,,Reabilitarea liniei de cale ferată Roman-Iași-Frontieră"

Pietrișu desfintare

Înființarea unei a 3a linii între Stația Lețcani (Cap Y) până la Stația Iași (Cap X), pentru
accesul la trenul Metropolitan

cristi5

Deci au renuntat la variantele de viteza de pe Pascani-Iasi. @RobertH poti sa le stergi de pe OSM, imi pare rau ca ai petrecut timp cu ele.

QuoteReabilitarea liniei c.f. Roman-Iași-Frontieră va permite circulația trenurilor de călători cu viteza de max. 160 km/h, în mare parte pe tronsonul Roman – Pașcani și doar în zona Lețcani – Iași de pe tronsonul Pașcani – Iași

Pun aici variantele de viteza studiate, "loc de veci" :)