News:

.

Main Menu

Industria in Romania

Started by Ionut, November 15, 2016, 10:42:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tom_sawyer

#390
Quote from: tom_sawyer on March 31, 2024, 09:34:58 PMUSSURI CAPITAL PROVIDES UPDATED CAPEX FIGURES AND ECONOMIC ASSESSMENT FOR ITS PROJECT TO CREATE RE ROLLING AND COATING OPERATIONS AND, AT A LATER STAGE, CARBON NEUTRAL STEEL PRODUCTION IN ROMANIA

HIGHLIGHTS:
• CAPEX at Phase-1 is estimated at ~160 mln.euro to install push-pull pickling line, cold rolling mill, hot dip galvanising line and colour coating line.
• Revenues from the downstream operations are expected to reach 324 mln.euro, EBTIDA - 38 mln. in two years after commissioning of the Phase-1 (EBITDA margin ~12%). Free cash flow – 30 mln.euro. IRR of the project (Phase-1) is ~16%.
• Projected multiple on invested capital (MOIC) is forecasted at x4.7 after completion of the Phase-1, Phase-2 and potential exit for equity investors.

More detailed information you can find in the press release below.





www.linkedin.com/posts/ussuri-capital_press-release-activity-7178781894329647110-5CPb
ussuricapital.com

I am happy to announce that Ussuri Capital has reached a new milestone on its project to create a cold rolling complex to produce carbon neutral steel products. Our aspiration is to build state-of-the-art facility to produce galvanized and pre painted steel at Stage-1 of the project (with total saleable quantity of 300-400KT/year of steel products). At the Stage-2, we will explore the opportunity to install EAF furnace and continuous strip production module to produce up to 1200KT/year of hot rolled coils.

www.linkedin.com/posts/romankurashev_press-release-activity-7178786230501818368-e-DQ


Ussuri Capital Partners (UPC), o companie cu sediul în Turcia și condusă de ucraineanul Roman Kurashev, a anunțat în primăvara acestui an că are în plan construcția unei oțelării de 900 de milioane de euro în România. Compania a anunțat că lansează prima rundă de finanțare, prin care dorește să strângă 60 de milioane de euro pentru prima fază de construcție a oțelăriei.

Fondurile pe care Ussuri vrea să le strângă vor fi folosite pentru achiziția terenului, proiectare, achiziția de echipament și construcția principalei unități de producție. Economica.net a cerut companiei mai multe detalii, pe care le vom publica când ne vor fi transmise.

www.economica.net/ussuri-capital-otelarie-romania_775998.html

tom_sawyer

Ussuri Capital Partners (UPC), o companie cu sediul în Turcia și condusă de ucraineanul Roman Kurashev, a identificat cel puțin trei potențiale terenuri unde ar putea construi prima fază a oțelăriei de 900 de milioane de euro.

Compania a anunțat recent că lansează prima rundă de finanțare, prin care dorește să strângă 60 de milioane de euro din cele 160 de milioane de euro pentru prima fază de construcție a oțelăriei.

,,Am identificat câteva terenuri cu potențial pe o rază de 100 de km față de portul Constanța, potrivite pentru prima fază a proiectului nostru. Negociem cu furnizorii terenului reluarea procedurilor de fezabilitate (electricitate, furnizare de gaze naturale) și condițiile comerciale", a declarat pentru Economica.net Roman Kurashev, managing director al Ussuri Capital.

Investițiile în prima fază sunt pentru instalarea unei linii de decapare, cu o capacitate de 400 de kilotone/an, a unei linii de laminare la rece cu o capacitate de 250 de kilotone/an, o linie de galvanizare la cald cu o capacitate de 250 de kilotone/an și a unei linii de acoperire cu culoare cu o capacitate de 130 de kilotone/an.

,,Suntem încă în faza de strângere de capital și a stabilirii structurii acesteia. Lucrăm cu potențiali investitori care pot investi în proiect, și odată ce structura de capital va fi finalizată și terenul cumpărat, ne va lua circa 12-15 luni să obține toate avizele, inclusiv pe partea de inginerie pentru a putea contracta lucrările de construcție", a mai spus Roman Kurashev pentru Economica.net.

L-am întrebat pe oficialul companiei dacă a discutat și cu autoritățile române despre planurile de investiție, având în vedere dimensiunea viitoarei uzine.

Kurashev spune va discuta și cu autoritățile locale odată ce va fi luată decizia finală cu privire la structura de capital și la amplasamentul uzinei.

economica.net/ussuri-capital-otelarie-constanta_777712.html

tom_sawyer

Combinatele de îngrășăminte chimice Donau Chem din Turnu Măgurele și Ga Pro Co din județul Neamț vor fi scoase din nou la vânzare, prin negociere directă cu investitorii, a anunțat, marți, lichidatorul Sierra Quadrant. În urmă cu o lună, premierul Marcel Ciolacu le-a propus reprezentanților companiei austrice OMV, într-o întâlnire la Palatul Victoria, să investească în industria chimică, o variantă fiind achiziționarea de combinate care au aparținut grupului InterAgro, al omului de afaceri Ioan Niculae, închise de mai mulți ani.

În urma evaluărilor economico-financiare, Donau Chem va avea un preț de pornire de 89.448.120 lei iar Ga Pro Co de 70.934.459 lei, la care se adaugă TVA.

Sierra Quadrant susține că redresarea combinatelor de îngrășăminte chimice Donau Chem din Turnu Măgurele și Ga Pro Co din județul Neamț este de o importanță strategică pentru România, având în vedere dificultățile cu care se confruntă industria îngrășămintelor chimice.

Marcel Ciolacu a propus reprezentanților OMV un parteneriat în industria chimică, în condițiile în care urmează să fie extrase gazele din Marea Neagră, începând cu 2027. Aproximativ 80% din prețul îngrășămintelor îl reprezintă gazele. România importă în jur de 65% din îngrășămintele chimice.

În acest moment, în România mai este funcțională o singură fabrică de îngrășăminte chimice, Azomureș. Mai sunt două, Amonil Slobozia și Donau Chem Turnu Măgurele, care ar putea produce, potrivit Economedia.ro, care citează strategia Strategia Industrială 2024 – 2030.

Combinatele din grupul InterAgro, aflat în insolvență, al omului de afaceri Ioan Niculae, au fost închise. Trei dintre ele, Slobozia, Bacău și Făgăraș, au fost cumpărate de grupul Pambac Bacău, al omului de afaceri Eusebiu Guțu, dar niciunul nu a reînceput producția. Încă două sunt la vânzare, scoase de lichidatorul Sierra Quadrant, Ga Pro Co Chemicals din Săvinești și Donau Chem Turnu Măgurele. După mai multe licitații, acestea tot nu și-au găsit un cumpărător.

hotnews.ro