[VN] Ce-am mai vazut din mers in Focsani

Started by b1, October 18, 2021, 09:47:25 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

b1

Harta proiectelor de investiții din Focșani:
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.

b1

Cum arată Parcul Bălcescu după modernizare

Lucrările de reabilitare și modernizare a Parcului Bălcescu din centrul municipiului Focșani sunt aproape finalizate. Primarul Cristi Misăilă a prezentat, astăzi, evoluția lucrărilor la reabilitarea și modernizarea parcului care ar urma să fie finalizat mai repede decât termenul estimat inițial. ,,Suntem în linie dreaptă, ne dorim să îl finalizăm cât mai repede pentru a le oferi focșănenilor posibilitatea de a se bucura de această oază de liniște și verdeață", a spus primarul Cristi Misăilă.

Edilul a arătat că, prin lucrările executate a fost schimbată configurația parcului. A fost creat un sistem de fântâni arteziene, un loc de joacă nou, un loc de joacă pentru animalele de companie, un spațiu dedicat pentru șahiști, un miniamfiteatru, un spațiu pentru skateri, urmează și amenajarea unei zone de fitness. În cadrul lucrărilor de reabilitare au fost extrași copacii bătrâni sau care prezentau pericol de prăbușire și au fost plantați peste 130 de copaci noi dar și arbuști și diferite plante ornamentale. În premieră, gazonul va putea fi folosit de vizitatori pentru relaxare.

,,Termenul este sfârșitul lunii octombrie dar sperăm să îl finalizăm în iulie-august, depinde cât de repede vor fi terminate lucrările. În această reabilitare am extras copacii care erau bătrâni, care prezentau pericol de a se prăbuși la furtuni și am plantat peste 130 de copaci noi, dar și copaci ornamentali, arbuști, plante. Sperăm să fie o bucurie pentru toți cei care vor veni să viziteze acest parc. Ne dorim ca zonele amenajate cu gazon să poată fi utilizate de cetățeni pentru a se relaxa, nu pentru activități sportive. Nu este un gazon pentru activități sportive dar vor putea intra să se plimbe, să stea pe o pătură și să citească o carte. Ne dorim să fie ceva frumos dar întotdeauna avem nevoie și de o colaborare din partea cetățenilor", a spus primarul Cristi Misăilă. Valoarea locrărilor de reabilitare și modernizare a parcului este de aproximativ 14 milioane lei. Banii sunt asigurați integral din bugetul local, din creditul de 70 milioane lei contractat de Primăria Focșani pentru finanțarea investițiilor din municipiu.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, primarul Misăilă a arătat că astăzi a prezentat evoluția acestor lucrări ziariștilor acreditați, ocazie cu care a plantat și câțiva mesteceni pe aleea principală din parc. ,,Parcul Bălcescu a fost realizat în anii '60 pe vechea proprietate a celebrei familii Ferhat, care a cedat municipalității o suprafață considerabilă de teren în vederea amenajării. Acest loc de relaxare și odihnă a fost realizat cu munca directă a focșănenilor. Atunci s-au realizat aleile din parc și tot atunci s-a plantat majoritatea vegetației, provenită din ocoalele silvice din Vrancea. De atunci, Parcul Bălcescu nu a mai cunoscut modificări majore, de-a lungul anilor fiind făcute reparații la mobilierul urban sau lucrări de întreținere a aleilor. Până în vara anului 2020 când a demarat un amplu proiect de modernizare a celui mai mare parc din Focșani, în valoare de 14 milioane lei. Întins pe o suprafață totală de 23.365 de metri pătrați, proiectul Parcului Bălcescu prevede o reabilitare completă, care i-a schimbat complet înfățișarea dar și utilitatea. Aleile pietonale, care se întind pe 6.567 m, sunt mobilate cu bănci și coșuri de gunoi, iar pe timp de noapte sunt iluminate cu ajutorul unui număr de 207 stâlpi de iluminat pe care sunt montate lămpi economice, tip LED și camere de luat vederi, pentru monitorizare. Pe lângă aleile de promenadă reabilitate, parcul va avea o multitudine de fântâni arteziene. Cea mai spectaculoasă fântâna arteziană este, de departe, cea din centrul parcului, care este dotată cu joc de apă și lumini, fiind îngrădită de un labirint de plante", precizează sursa citată.

În Parcul Bălcescu vor fi disponibile 2 grupuri sanitare și 4 fântâni cu apă potabilă.


Sursa.
Locație.
O grămadă de betoane + gresie (NU vă recomand să mergeți pe timp de ploaie, polei sau zăpadă) + foarte multă vegetație rasă :explode:
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.