Parapete și alte elemente de protecție pe drumuri

Started by Ionut, December 13, 2017, 08:45:43 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

aby28

cum sa fie demolat tot parapetul??? foarte rar se reasfalteaza benzile de urgenta + nu trebuie se reasfalteze SUB parapeti...

Mojito

@dargauda :Poti sa detaliezi un pic ce nu este OK? Cum trebuie facut , cum sunt normativele? practica curenta pe la alti constructori?

reed

întreținerea cum o faci?presupunând că e întreținere mecanizata?cum cureți rigola?

danutzu_1069

Jet de apa?

Sau mai bine sa ne spună proiectantul (nu UMB)

RazesIesean

Uitati aici A3 ce traverseaza Germania de la Est la Vest, parapetele este pus in afara partii carosabilului.
Uitandu-ma pe toate se pune parapetele dupa rigola, chiar si pe A, DEX si drumuri nationale.
DEX2
A3 - ce se reface acum la 3 benzi pe sens

Plus inca un lucru, se pune New Jersey cu pamant intre ele pentru separare sensuri. Ce faina e senzatia si ce relaxant cu acest lucru, mental e mult mai bine decat cu parapete metalic.
~~~~~~
Ramasag de 500 lei in contul API ca nu se va scoate la licitatie pe A8 nimic, in 2024, in afara de capatul vestic care va fi semnat in Q3 2024.
~~~~~~

dumbravaandrei

Strict legat de NJ cu pamant. In cei 16 ani de soferie, am intampinat 3 cazuri in care tirul a sarit peste parapete si a cazut pe contrasens unde a facut prapad. Ultimul l-am prins prin 2016 in HU pe autostrada intre Nickelsdorf si Gyor. Au carat masinile de medicina legala vreo 3 ore la cadavre...

NoWords

@danutzu_1069 La ce sa te astepti de la consitrans? Poate stiu ei raspunsul la acest mister al parapetilor  :o

Voicu

^^ Nu este chiar NJ, deși în imaginea aleasă de @RazesIesean chiar asta se vede. A mai pus @vancouver acum niște ani buni o filmare de pe A3-ul german reabilitat și se vede mai clar.
Bottom-line: sunt 2 ziduri de beton înalte de vreo 80 cm, groase de vreo 15, între ele este pusă umplutură, eventual și arbuști/iarbă. Aproape un zid dacic  :lol:

https://maps.app.goo.gl/pmfZTWQ3Qi3ycnyj6?g_st=ic

RazesIesean

^ Chiar NJ este, trec pe acolo aproape saptamanal.
Se vade bine si din poze.
~~~~~~
Ramasag de 500 lei in contul API ca nu se va scoate la licitatie pe A8 nimic, in 2024, in afara de capatul vestic care va fi semnat in Q3 2024.
~~~~~~

Mojito

pe aici pe la mine  unde sunt parapeti de beton rigolele sunt inainte de parapet. unde sunt parapeti metalici rigolele sunt dupa, iar parapetul metalic este in afara asfaltului. Nu prea am vazut parapeti din beton, in afara zonelor urbane (unde sunt practic standard), iar parapeti din beton intre care exista o umplutura extrem de rar. ce ma surprinde la autostrazile din Franta este fapul ca nu prea au rigole in afara localitatilor, efectiv nu sunt, lasa apa sa se duca unde vrea ea. Si pe aici ploua ca este Atlanticul dupa colt.

Harta

dr4qul4

@dumbravaandrei dar prin cel metalic nu trece tirul?
Ba mai mult, avem cazuri in care primul a fost rupt si de un automobil care m-ai apoi a fost strapuns de parapetele de pe sensul opus.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

rt25

eu chiar cred ca e vreo interpretare ciudata a unui normativ. E pe undeva specificata o distanta fixa intre parapetul interior si cel exterior ? Pentru ca pe celelalte autostrazi nu e asa. Iar aici stim ca e una din primele cu parapet retras 25 cm pe interior. Si mai in gluma mai in serios, 25 cm pare fix dimensiunea rigolei, de se muta parapetul din spatele ei in fata ei.

dumbravaandrei

^^ trece, dar mut mai greu, fiind un element gandit sa absoarba energia impactului, nu sa o deflecteze.

Cum stau parapetii indoiti neinlocuiti cu lunile, pot sa stea rampele de lansare create in spatiul median.

reed

Nu stiu daca are sau nu de-a face cu vreun normativ
La filmarea lui Raducu P Drum de la minutul 18:45 se poate vedea ca CONI / Trace au instalat parapetul dupa rigola

L.E.
vad ca si la Pizza la fel, se vad stalpii unde sunt batuti

NoWords

Acum intrebarea este....Ori este o greseala ori chiar asa este proiectul pe restul de loturi.  :o