News:

.

Main Menu

Retail in Romania

Started by Harry, November 20, 2017, 12:07:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rota

Retailerul francez Auchan a introdus plata cu degetul în magazinele sale din România

Clienţii magazinelor Auchan din România îşi vor putea plăti cumpărăturile prin autentificare biometrică cu amprentă, fără a mai avea nevoie de cash, card bancar sau telefon mobil. Acest lucru este posibil printr-o aplicaţie pe care retailerul a lansat-o împreună cu Oney Bank, divizia de banking a grupului francez Auchan.

Auchan Retail România, împreună cu Oney Bank, au lansat Well.com, o aplicație de mobil unică în România, ce permite fie plata cu autentificare biometrică - cu amprentă, fie cu ajutorul telefonului mobil, prin scanarea unui cod QR, informează un comunicat al companiei.

Utilizatorii aplicației care optează pentru plata cu autentificare biometrică nu sunt nevoiți să folosească nici cardul și nici telefonul. Datele achiziţiilor rămân însă stocate în telefonul utilizatorului. Pentru început, acest sistem de plata va putea fi folosit doar în magazinele Auchan Militari şi Drumul Taberei la casele rapide, urmând ca înscurt timp să fie disponibilă și clienților magazinului Auchan Cotroceni, la casele rapide și la casele de tip self-check-out.

Economica

Harry

In clipa de fata in Romania functioneaza doar 2 hypermarketuri REAL , ambele aflate in portofoliul Terazone Enterprises LTD, companie din Cipru, controlata de doi fosti manageri din grupul Metro, Gerardo Monzillo si Dusan Wilms.

Cele doua hypermarketuri sunt in Oradea si Arad. De ceva timp reteaua Real a iesit de sub lumina reflectoarelor, insa acest lucru pare ca se schimba la finalul de an cand lantul reuseste sa se reinventeze in Oradea unde a lansat divizia de magazine de proximitate ReMarkt. Primul magazin s-a deschis astazi in cadrul ansamblului rezidential Prima Bolcas, urmand ca in doua saptamani sa fie deschisa si unitatea de pe strada Sucevei 4A, in cadrul ansamblului Prima Premium Residence, alte deschideri fiind programate anul viitor.

Acesta un prim semn al revenirii retelei in prim planul retailului autohton.


Harry

Terenul pe care Puiu Popoviciu a construit centrul comercial din Băneasa revine statului român, au decis magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu este definitivă Concret, cele 224 de hectare au aparţinut omului de afaceri Puiu Popoviciu, însă acestea vor trebui să ajungă din nou în proprietatea statului român. Este vorba de terenul din nordul Capitalei unde au fost ridicate mai multe centre comerciale, dar şi noul sediul al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România. Decizia şocantă anunţată vineri de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti nu este una definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile.

Citeste mai mult: adev.ro/pkg22l

^^ Eu, personal cred ca la apel nu se va mentine decizia asta, dar totusi e un precedent interesant

Ionut

Marile magazine şi-au sporit afacerile pe seama majorării salariilor şi a creşterii preţurilor

Marile lanţuri de retail, care îşi desfăşoară activitatea în special în cadrul centrelor comerciale, şi-au menţinut în 2018 ritmul mediu de creştere a cifrei de afaceri la nivelul de 12%, similar cu cel din 2017 şi dublu faţă de avansul consumului, care în primele zece luni ale anului a consemnat un plus de 5,9%, potrivit celei de-a doua ediţii a studiului Retailers' METRICS, realizat de Cushman & Wakefield Echinox. În cadrul studiului au fost analizate ritmul de expansiune şi evoluţia cifrei de afaceri ale unui număr de 88 de companii de retail care operează magazine sub mai mult de 100 de branduri internaţionale şi locale din domeniile FMCG, Fashion, Electro-IT, Cosmetice, Articole Sportive, Încălţăminte, Articole pentru Copii, Bijuterii, Restaurante şi Cafenele, Home & Deco şi Librării.

Retailerii analizaţi aveau la începutul anului 2018 peste 5.054 de magazine, iar de-a lungul anului şi-au extins reţelele cu 487 de unităţi noi, comparativ cu un număr de 522 de deschideri în 2017. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, rulajul cumulat al acestor companii este estimat pentru 2018 la 15,37 miliarde de euro, având o cotă de piaţă de aproape 40% din cifra de afaceri totală a companiilor specializate în comerţ cu amănuntul. ,,Evoluţia din 2018 ne arată că retailerii mari, cu zeci sau sute de magazine, continuă să câştige cotă de piaţă atât prin extindere, cât şi organic. Chiar dacă din punct de vedere al livrărilor de spaţii noi, 2018 nu a fost un an senzaţional, iar cele câteva deschideri au fost concentrate în ultimele luni ale anului, majoritatea retailerilor au găsit resurse să crească pe fondul majorării salariilor şi a puterii de cumpărare, a inflaţiei, dar şi a comerţului online", Cristi Moga, Head of Research, Cushman & Wakefield Echinox.

Faţă de anul 2017, ritmul de extindere a reţelelor de magazine a încetinit în majoritatea sectoarelor, atât ca urmare a opţiunilor limitate de spaţii, cât şi pe fondul continuării procesului de optimizare derulat de o serie de retaileri. Cele mai mari creşteri ale cifrei de afaceri sunt preconizate pentru retailerii care comercializează articole pentru copii (39%), articole vestimentare (17%) şi produse din categoria Home & Deco (16%).

Adevarul

Harry

Divizia de mall-uri a grupului Immochan, Ceetrus a cumparat ieri la licitatie fosta platforma industriala Mociur din Resita, acestia fiind unic ofertanti.



Platforma industriala Mociur a fost construita intre 1954 si 1978, aici functionand sectoarele calde ale colosului industrial UCM Resita.



Pe locul platformei industriale, Ceetrus vor construi un mall care va avea ca ancora principala primul hypermarket Auchan din Resita.



Compania a dezvoltat deja proiectele Coresi Brasov si Drumul Taberei Bucuresti si in prezent construieste un mall la Satu Mare.



Ionut

Supermarketuri amendate cu 19 milioane de euro pentru vânzarea la suprapreţ a unor produse. Retailerii reacţionează

Consiliul Concurenţei a sancţionat şapte companii active pe piaţa comercializării produselor alimentare din România (3 retaileri şi 4 furnizori ai acestora) cu amenzi în valoare totală de 87.713.336 lei (aprox. 18,8 milioane euro). Cora acuză că decizia a fost luată fără o minimă analiză economică. UPDATE 15.00 Cora anunţă că va contesta în instanţă amenda Consiliului Concurenţei.

Detalii in Adevarul

Harry

In 2015 Consiliul Concurentei sanctiona cu peste 35 milioane euro Metro, Selgros, Real si Mega Image alaturi de aceeasi furnizori sanctionati si acum Quadrant-Amroq Beverages SRL si Star Foods EM SRL. Amenda nu a fost platita nici pana azi, ea fiind inca contestata in instanta. La fel se va intampla si acum.

Ionut

Ştefăneştii de Jos de lângă Bucureşti a atras investiţii de 100 mil. euro în depozitele retailerilor alimentari

Cinci din cei zece jucători din comerţul modern au sau urmează să aibă depozite logistice în localitatea Ştefăneştii de Jos de lângă Bucureşti. Aceste proiecte necesită investiţii totale de peste 100 de milioane de euro, rezultă din calculele ZF ce au la bază datele existente. Ştefăneştii de Jos are avantajul de a fi poziţionat lângă centura Capitalei, dar şi în imediata apropiere a autostrăzii care leagă Bucureştiul de Ploieşti, astfel că aceste depozite sunt folosite pentru a alimenta magazinele din Capitală şi din zona centrală şi de sud a ţării.

Metro Cash & Carry şi Auchan îşi vor deschide depozite în localitatea Ştefăneştii de Jos în 2020, acestea urmând a fi închiriate de la compania de specialitate WDP. În aceeaşi localitate au deja depozite - cu chirie sau proprietate - alţi trei jucători din comerţul modern local, este vorba de Penny Market, Mega Image şi Carrefour.

ZF

rota

Lidl se pregăteşte pentru deschiderea celui de-al cincilea depozit. Investiţiile în logistică sar de 100 mil. euro

Discounterul german are deja depozite la Chiajna (lângă Bucureşti), Nedelea (lângă Ploieşti), Iernut (lângă Târgu-Mureş) şi Lugoj ♦ În 2019 va fi gata şi centrul logistic de la Cordun, o localitate de lângă Roman ♦ Acesta este primul din zona Moldovei ♦ Lidl este unul dintre retailerii cu cele mai mari investiţii proprii în logistică, estimate de ZF la peste 100 mil. euro.

,,În prezent, deţinem patru centre logistice cu o suprafaţă construită totală de circa 175.000 mp (17,5 ha). În plus, în acest an, vom deschide şi cel de-al cincilea depozit Lidl, în localitatea Cordun, lângă Roman. Noul depozit va avea o suprafaţă construită totală de 44.960 mp (4,5 ha), pe o suprafaţă a terenului de 132.000 mp şi va asigura aprovizionarea reţelei de magazine Lidl din zona Moldovei", spun reprezentanţii Lidl.

ZF

Dominik

 E foarte logica aceasta investitie in zona Moldovei
You're in Steelers Country

rota

si foarte necesara daca ne uitam pe harta (2017), eu nu inteleg cum face Carrefour sau Metro aprovizionare zilnica de la Ploiesti/Bucuresti pentru toata zona Moldovei.



sursa foto ZF

Ionut

Metro Cash & Carry îşi va tripla suprafaţa logistică la 10 hectare după ce depozitul central din Ştefăneştii de Jos, o investiţie de 33 milioane euro, va fi gata

♦ Proiectul logistic de lângă Bucureşti, din localitatea Ştefăneştii de Jos, va fi gata în primul trimestru din 2020 şi va necesita investiţii de 33 de milioane de euro. ♦ Depozitul va fi închiriat de comerciant de la compania de logistică WDP. Lanţul de magazine de tip cash & carry Metro urmează să îşi majoreze de aproape trei ori suprafaţa logistică după ce platforma centrală ce se constru­ieşte acum în localitatea Ştefă­neştii de Jos de lângă Bucureşti va fi gata.

În prezent comerciantul are două depozite cu suprafaţă cumulată de 3,7 ha, iar după ce investiţia aflată în construcţie va fi dată în folosinţă se va apropia de 10 hecta­re de spaţii logistice. ,,În prezent, Metro Cash & Carry Ro­mânia deţine două spaţii de depozitare: unul cu tempe­ratură am­bien­tală şi unul cu temperatură controlată. Depozitul cu temperatură ambientală are o suprafaţă de aproximativ 27.000 mp (2,7 ha), iar depozitul cu temperatură controlată are o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp (1 ha)", spun reprezentanţii companiei cu 30 de magazine şi afaceri de peste 1 mld. euro anual.

ZF

Harry

oricat as fi eu de antiecologist, dar dobitocii de la Auchan merita o amenda usturatoare...

FOTO – Porumbei vii închiși în cutii de plastic la Auchan din Sibiu. Oamenii s-au revoltat
O campanie care s-ar fi dorit a fi o bună reclamă pentru promovarea Zilei Îndrăgostiților, s-a transformat într-un adevărat scandal la hypermarketul Auchan de la Sibiu.
Doi porumbei vii, ţinuţi închişi într-o cutie de plastic într-un magazin din Sibiu, au stârnit revolta oamenilor veniţi la cumpărături. Totul s-a întâmplat în magazinul din Sibiu, acolo unde, clienţii au fost întâmpinaţi cu un decor pentru Ziua Îndrăgostiţilor.
Pe lângă inimioare, animale de pluş şi flori, clienţii au observat doi porumbei vii care se aflau într-o cutie de plastic aburită, semn că păsările se sufocau. Totul a ieşit la iveală după ce o tânără a fotografiat porumbeii vii folosiţi drept tactică de marketing şi a postat fotografia pe reţelele de socializare.

https://www.oradesibiu.ro/2019/02/10/foto-porumbei-vii-inchisi-in-cutii-de-plastic-la-auchan-din-sibiu-oamenii-s-au-revoltat/

Ionut

eMAG: Clienţii au plasat în 2018 cu 40% mai multe comenzi online decât în anul precedent

Retailerul online eMAG a anunţat, miercuri, că, pe fondul diversificării gamelor de produse şi servicii, cumpărăturile online au evoluat semnificativ în 2018, iar clienţii au plasat cu 40% mai multe comenzi decât în anul precedent. "Pe măsură ce ritmul de viaţă devine tot mai alert, consumatorii vor să câştige timp, ceea ce duce la apariţia unor noi servicii de livrare care să se plieze pe aceste nevoi, cum ar fi livrarea planificată sau lockerele de tip EasyBox, care sunt amplasate în proximitatea consumatorului. Stilul de viaţă se reflectă şi în modalitatea de plată, astfel că vedem o creştere a plăţilor online cu cardul, care se remarcă prin simplitate şi beneficii legate de retur, eliminând totodată grija cash-ului", a spus Eugen Popescu.

News.ro