News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

Recensământul rutier, cifre de trafic și coridoare

Started by alecu26, November 24, 2017, 03:16:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Feri


Deutschländer

Nu cred ca acel tabel ajuta cuiva. In caz de DN6 cifrele sunt pentru relatia Bucuresti - Cenad.

miahi

E cat de cat relevant doar pentru DN-uri mici recenzate, exemplu DN6H, centura Mihailesti.

Oricum astea sunt exceptii, regula generala e ca ce au publicat e maculatura.

miahi

Continuare la discutia de pe topicul DEx4 ...

@Vol Metodologia unui sondaj / recensamant trebuie sa aiba in vedere punctele de sondaj astfel incat sa acopere cat mai bine populatia statistica masurata.

In cazul recensamantului din 2022 gasesti aici amplasarea posturilor de recensamant ( Pagina 2 ):

https://www.cestrin.ro/assets/pdf/Studii%20si%20cercetari/RECENS%C4%82M%C3%82NTUL%20GENERAL%20DE%20CIRCULA%C5%A2IE%20RUTIER%C4%82%20DIN%20ANUL%202022.pdf 

Teoretic, un punct de recensament nu e ales deoarece istoric se stie ca acolo e aglomeratie, deoarece ar influenta corectitudinea rezultatelor. In general sunt amplasate chiar si in zone "random" ale unui drum pentru ca si acelea trebuie numarate si clasificate.

Un criteriu important de amplasare in cazul unui recensament rutier este intersectia cu alte drumuri. Pe un segment de 30 de km de DN se pot amplasat 5 puncte de recenzare daca acest segment se intersecteaza cu alte 4 DN sau DJ importante. Pentru ca traficul se va imparti la fiecare din punctele de intersectie. De asta e irelevant ce au publicat ei si de bun simt era sa publice macar o harta cu valorile de trafic pe segmente de 30-50 km.



tom_sawyer

MZA-ul podului Vidin-Calafat se pare că s-a cam plafonat în jurul valorii de 3700 vehicule fizice (din care 2/3 de peste 3,5 t), în 2023 & 2024:
https://vidincalafatbridge.bg/ro/page/181

Rămâne de văzut dacă intrarea în Schengen va duce la o creștere a traficului semnificativă.

voicul

Pai de ce ar fi semnificativa?
Adica de unde sa vina trafic suplimentar?

dr4qul4

de la camioanele care vor face 2 drumuri in timpul in care faceau doar 1. ca stateau 24 de ore in cele 2 vami.
DN6 va avea minim 1000 de camioane in plus/zi.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

Vol

@dr4qul4 Care vor transporta ce? Cumva se aduna marfa in vami si era netransportata pana acum?
E total ilogic. Camioane sunt cate era nevoie, indiferent ca stateau 24 sau 240 de ore in vama. Doar o crestere fluxului de marfa va aduce crestere de trafic.

JohannDB

 ""Camioane sunt cate era nevoie,"" Nu nu sunt câte erau nevoie din cauza blocării în așteptare în frontieră..... Programarea livrărilor se făcea cu luarea în calcul a întârzierii provocate de "statul în vamă"..... Acum, programarea livrărilor poate fi accelerată și efectuată cu mai multe camioane, în timp mai scurt.....
    ""Care vor transporta ce? "" Vor transporta "exact" marfa care nu putea fi încărcată în camioanele blocate prin vămile noastre și cele bulgare.....
     Și fluxul crește prin eliminarea timpului mort de așteptare......
     Mie mi-e o profundă greață de Calafat - Vidin, de câte weekend-uri am pierdut acolo; sper ca acest 01.01.2025 să fie lămâia care să-mi taie greața acumulată în anii cei din urmă, cu marasmul blocajului cvasi-permanent....

Vol

Nu sunt eu implicat in transport de marfa, dar un pic de logica tot am.
Cu statul in vama doar se muta timpul unui transport cu 1 o zi sa zicem. Tirul nu trecea podul azi, ci maine, si toate celelate se dacalau. Nu au cum sa existe depozite pline de marfa si comenzi neonorate doar ca se pierdea o zi in vama.
Acum, programarea livrărilor poate fi accelerată și efectuată cu mai multe camioane, în timp mai scurt..... Vrei sa spui ca vor circula camioane pe jumatate pline doar ca sa ajunga marfa mai repede cu 1 zi?
Vor transporta "exact" marfa care nu putea fi încărcată în camioanele blocate prin vămile noastre și cele bulgare..... Nu inteleg logica, s-a adunat marfa care a stat cu anii in vama si acum o sa plece la drum?

Daca o sa spui ca faciliatetea timpului redus va creste numarul de comenzi in timp si implicit volumul de marfa transportat sunt de acord.

dr4qul4

1. O buna parte din marfa trece prin Serbia. Or avea ei autostrada, dar acolo tot vor sta la vama. Acum vor reruta prin Romania ca va fi mult mai rapid.
2. transportul va fi mai ieftin si mai predictibil astfel ca vor aparea mai multe firme care importa/exporta, pentru ca acum pretul produselor poate fi competitiv.

E exact ca atunci cand s-a deschis A2. faceam 5 ore pana la Constanta (vara). In cativa ani dupa ce s-a deschis A2, traficul s-a multiplicat. Inainte mergeam 1 data/an la mare, acum merg de 3-4. Sunt unii care merg saptamanal.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

JohannDB

Nu sunt eu implicat in transport de marfa,...... Cred că ai spus totul; ai stat prin vămi ? Știi ce se întâmplă într-un dispecerat pentru expediții și ce papară-și iau șoferii, că nu pot sări coada, nu pot trece înainte, nu se pot băga în față, etc ??...

 Nu au cum sa existe depozite pline de marfa si comenzi neonorate doar ca se pierdea o zi in vama.  Atât pot spune: "Eii, nu !?!?"
 Aș avea o rugăminte, de pe margine nu mai fiți atât de "specialiști", unii.... Teoria-i teorie, practica e ucigașă....
 Cu asta punct discuției și tăiatul firului în patru!!

voicul

^Mai e un aspect la care m-am gandit.
Parca nu ai duce portocale si in Ungaria din Grecia ... ca 2 vami si se strica jumatate (exagerez, dar e un exemplu).
Dar acum fara vama ... de ce sa nu se testeze si Ungaria si mai apare 1 camion.

De asemenea din cauza de timpi mari de asteptare e posibil ca transporturi sa se pierdut (ca se alegea marfa din alta parte sau via tren).

Deci da o crestere de trafic ar trebui sa se vada.

alin2pas

Un mic exemplu: mașina mea (un Renault Captur) a fost adusă de la fabrica din Spania cu vaporul la Constanța, apoi de acolo mai departe, pentru că era cea mai bună variantă dpdv economic. Eliminându-se statul la vamă, pot apărea rute de transport mai rapide sau mai ieftine. La fel și alte mărfuri pot fi transportate mai ieftin față de rutele existente până acum prin PTF desființate, deoarece au scăzut timpii de așteptare și implicit și costurile.