Recensământul rutier, cifre de trafic și coridoare

Started by alecu26, November 24, 2017, 03:16:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

IonutPad

Pare că au apărut niște date provizorii pe site-ul CESTRIN despre recensământul din 2022: https://www.cestrin.ro/assets/pdf/recensamant%202022.pdf

miahi

Foarte interesant documentul!

Incercand sa mut cifrele intr-un format mai dinamic am observat totala lipsa de coerenta sau standardizare a denumirilor variantele ocolitoare / centuri :

- "Centura"
- "Varianta"
- "Drum legatura"  - ?
- "Varianta Ocolitoare"

IonutPad

Într-adevăr! Dacă te uiți la secțiunea de drumuri, acolo apare și DN2P, care de fapt e centura municipiului Suceava. Tot centură ar fi și DN65F (centura de nord a Craiovei) și chiar și DN65B (e legătura A1 cu DN65, dar o poți numi lejer centura de sud Pitești). Eu încă mă întreb dacă n-au pus o cifră în plus la DN6H (Varianta de ocolire Mihăești, GR) pentru că arată acolo 23 111, care e o cifră aproape identică cu traficul de pe A1 (23 240).

miahi

Nu cred ca sunt probleme cu valorile. Valoarea pentru  DN6H, centura Mihailesti GR este exemplul perfect cat de aglomerat este DN6 in apropriere de Bucuresti. Fiind un sector scurt si cred ca fara prea mult trafic local se poate considera destul de relevanta cifra pentru sectorul de DN6 dintre Bucuresti si Alexandria . Pe A1 acea valoare este pentru toata autostrada, poti avea 30k langa Bucuresti si 16k in alta parte si va rezulta o medie de 23K.

IonutPad

Nu contest că e foarte circulat sectorul București-Alexandria, am simțit-o și eu de câte ori am trecut pe acolo dar mă așteptam la un 15K ca să fiu sincer. Dacă e atât de mult, atunci autostrada București-Alexandria trebuie să devină o prioritate.

IonutPad

Ca să împărtășesc niște lucruri interesante pe care le-am aflat: cele mai circulate drumuri naționale care nu sunt autostrăzi, drumuri expres, drumuri europene și nici drumuri care înconjoară un oraș mare sunt: DN72 - 11697 (Ploiești-Târgoviște-Găești-A1), DN28A - 11301 (Târgu Frumos-Pașcani-DN2), DN26 - 10792 (Galați-Oancea/vama Cahul-Murgeni, VS), DN25 - 10343 (Galați-Tecuci), DN22B - 10240 (Digul Brăila-Galați), DN1A - 9934 (Buftea-Ploiești-Brașov via Cheia, PH), DN71 - 9876 (Târgoviște-Sinaia), DN4 - 9383 (București-Oltenița), DN67 - 9187 (Râmnicu Vâlcea-Târgu Jiu-Drobeta Turnu-Severin). Traficul de pe aceste drumuri va fi preluat în viitor de drumuri noi de mare viteză (autostrăzi sau drumuri expres, vom vedea în funcție de caz), dar pentru Galați-Oancea-Murgeni sau Râmnicu Vâlcea-Drobeta nu știu să existe proiecte sau măcar discuții. Pe mine, sincer, m-a interesat segmentul Râmnicu Vâlcea-Târgu Jiu, care sunt convins că are peste 10K (cu mai puțin trafic de la Târgu Jiu la Drobeta).

Whyse1

DN26 - 3283 in 2015 vs 10792 in 2022. Presupun ca are si razboiul ceva influenta asupra numarului asta.

dumbravaandrei

Apolodor

DN 56A este Number One la categoria TIR între DN-uri.

frunzaverde

Cifre care nu inseamna nimic... Nu are nici un sens o cifra agregata din sute de km si zeci de puncte de recenzare. O medie intre Huedin, Sebes-DN si Predeal nu este nimic decat un non-sens statistic.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

qionescu1

Ajută, dar nu cum ar trebui. Recenzarea pe distante de 200 km, 500, 70, 300, 5 etc. nu oferă cel mai util mod de folosire a datelor. Dar asta e media drumului pe întreaga lui lungime însă la ultimul recensământ s-a văzut că există și hărți mai detaliate pe segmente de drum. Le așteptăm și anul astă dacă nu le vor secretiza cumva.

O hartă de pe net cu numerotarea drumurilor