News:

.

Main Menu

Drumurile vecinilor Romaniei

Started by Cristi232, May 07, 2012, 03:49:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

voicul

M4 sau 44 nu mai stiu ce e acolo e DX, dar se taxeaza. Maps iti propune DN-ul lor/drumul vechi.
Un fel de DN1 sau A3 din B in Pl.

Eu am fost pe acolo ultima data in 2016 (pe DN adica). Ce sa zic ... drum asfalt. Mergea. Cred ca si acum.

danutzu_1069

@shAkur, nu vad de ce nu ai merge pe autostrada in HU... doar pentru o vinieta de o zi?
Pentru asta vrei sa mergi pe nationalele lor, dupa ce iesi buimac de pe DN-urile din RO?

Nu prea merita.

panda80

Drumurile nationale sunt in general proaste in Ungaria, ei s-au concentrat foarte mult in ultimii 20-30 ani pe construit drumuri noi, si au cam neglijat reteaua de DN. In ultimul timp chiar si autostrazile mai vechi incep sa dea semne de oboseala, de exemplu M1 sau M3 au multe zone de constructie. In august am mers pe autostrazile din nord-est, intre Miskolc si Debrecen, M30, M3 si M35, am avut o zona de lucrari pe M3. In rest circulatie lejera, in special pe M35, care este foarte liber. Filmul real-time:

neutro-n

Vara asta au refăcut asfaltul pe porțiuni lungi pe M1, M3 sau M7. A fost un pic chinuitor de mers prin șantierele atât de lungi, dar acum e mult mai bine.
În Septembrie a fost închis și viaductul cel mai lung de pe M7, se mergea pe drumul vechi pe malul Balatonului.

Șoselele naționale și cele de prin orașe sunt, într-adevăr, în multe cazuri deplorabile. Drumul 4 de la Szolnok la vama Artand e praf, ultimele dăți am mers pe la Debrețin pe M4-M35-M3.

Foarte bine arată tunelul la Sopron, abia aștept să mă dau prin el din decembrie.  :D

trex

Dar ungurii mai au in plan sa termine M4 (sa uneasca tronsoanele) sau e complet abandonat?

balint

Da, numai ca se contruieste foarte, foarte lent.
Lotul intre Törökszentmiklós si Kisújszállás este in constructie, lotul intre Kisújszállás is Püspökladány abia acum a intrat in stadiul de proiectare (in Ungaria proiectarea si executia se liciteaza separat) iar ultimul lot, intre Püspökladány si Berettyóújfalu mai tarziu. Terminarea M4 este planificat in 2030.