News:

.

Main Menu

Drumurile vecinilor Romaniei

Started by Cristi232, May 07, 2012, 03:49:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

jalemare

cezar-mario2012

De prin Bulgaria

A2 Hemus, lot 3

Dx Vidin - mBotevgrad, lot 2

cezar-mario2012

De prin Serbia

Belgrad Bypass

pentium10

CNAIR din Ungaria, NIF se va desfinta complet de la 1 ianuarie.

Anul acesta guvernul Orban de la Budapesta, face o centralizare. Efectiv atribuitile NIF se vor duce direct la Ministerul Transporturilor.

translate to english daca va intereseaza mai mult

https://telex.hu/belfold/2022/08/12/epitesi-es-beruhazasi-miniszterium-megszuntet-nagy-allami-cegeket-nif-nof-bsk
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

oneLess

^ este și o filmare foarte interesantă pe canalul skyPoint de pe YT.
Construcție finalizată: autostrada ,,Hemus" - Lot-10 în Bulgaria (17.10.2022)

Dar specifică
QuoteRedistribution is NOT allowed. Any reproductions or distributions of content elsewhere is a violation of the license under which this video is available on the YouTube platform

Nu știu! Nu am voie să pun nici măcar link aici ?

Au alte idei bulgarii despre cum trebuie să arate o autostradă, pilonii altfel, bretelele, nodurile, parcările, aproape orice e puțin altfel ...
Foarte interesant filmulețul cu flah-back-uri ... Recomand!

Dominik

Bulgaria, A2 Hemus, lot 10.

You're in Steelers Country

cezar-mario2012

De prin Serbia Ruma - Shabats

Adrian.TM

^
Mai degrabă Sabac(Šabac)  :D .

panda80

Reabilitarea drumului national 46 din Ungaria, intre M4 (Törökszentmiklós) si Békéscsaba, este aproape finalizata. Am trecut in august pe acolo si se circula foarte bine. Ma bucur sa vad ca vecinii nostri au inceput sa acorde atentie si drumurilor nationale, multe fiind in stare proasta. In ultimii 15-20 ani, Ungaria s-a concentrat pe dezvoltarea de drumuri rapide si a ignorat mentenanta drumurilor existente. Filmul complet, cuprinde si ultima sectiune din M4, intre Szolnok si Törökszentmiklós:

Dominik

Serbia, A2 Miloš Veliki (Milos cel Mare) tronson Belgrad-Požega.

Tronsonul Pakovraće-Požega

Centura Belgradului

A5, in zona localitatii Kukljin.

A5, in zona localitatii PETLJA ĆIĆEVAC.

You're in Steelers Country

carutasul

Alaltăieri am reușit ceva ce îmi propusesem mai demult, să păstrez înregistrarea dashcam-ului de la un drum prin Bulgaria ( de data asta am fost să văd Balcic)
Aici e zona bulgărească a E70, un pic după Ruse, până la Șumen unde am intrat pe autostradă:

Cea mai mare porțiune e 2+1 ( probabil din cauză că e o alternanță de urcări și coborîri) și mi s-a părut foarte comod de condus ( e a doua oară când ajung pe traseul ăsta)
În continuare, pe autostradă până aproape de Varna:

carutasul

și ultima secțiune, de la Varna la Balcic, ca să fie traseul complet.
Asta ar merge la secțiunea "drumuri de vacanță" doar că nu e în România. Deși aveau căni cu Ferdinand și Maria la prăvălie, la noi nu am văzut :)

tom_sawyer

,,De asemenea, noi am agreat ca în cadrul proiectului ,,Moldova drumuri IV", cu o valoare de 350 de milioane de dolari, care va fi inițiat anul acesta, se va finanța studiul de fezabilitate și documentația de proiect pentru construcția autostrăzii Ungheni-Chișinău.[...]"
https://www.ziarulnational.md/ecartament-european-viteza-mai-mare-a-trenurilor-si-electrificarea-tronsonului-de-cale-ferata-chisinau-ungheni-guvernul-gavrilita-promite-si-o-autostrada-ungheni-chisinau/

tom_sawyer

Quote from: tom_sawyer on November 01, 2022, 02:21:20 PMBulgarii au semnat deja contractul proiectare+execuție pentru primul lot de 40 km din autostrada Ruse-Veliko Tarnovo.

sursa

S-a semnat și următorul lot de 35 km, centura Biala.

sursa

Acuzații de spălare de bani privind construirea autostrăzii Hemus (Sofia-Varna), construită cu fonduri de la bugetul de stat. Se pare că sunt implicați și șefii companiilor care au câștigat Ruse-Veliko Târnovo.
sursa