News:

.

Main Menu

Drumurile vecinilor Romaniei

Started by Cristi232, May 07, 2012, 03:49:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

AFC

^ La capitolul asta cu planificarea si gandirea in perspectiva suntem si cred ca o sa ramanem praf. Bulgarii au marea majoritate a drumurilor importante construite din start in afara localitatilor mai mari si asta inca din celelalte vremuri. Nu mai vorbim de tuneluri.
In schimb, daca vorbim de cum construiesc sau mai bine spus liciteaza/adjudeca, aici eu am semne mari de intrebare (suspiciuni)
Am un foarte bun partener bulgar care mi-a spus ca totul e cu dedicatie. O mana de firme liciteaza/castiga/construiesc. Pur si simplu se prezinta numai cine trebuie ( adica cine este agreat de baietii lor). Omul mi-a spus ca nu poti sa faci nimic important in Bulgaria fara aceasta protectie si ca lucrurile se misca repede pt ca se stie dinainte cine ce va face si cum asa ca nu se incurca nimic. La povestile mele legate de clasa noastra politica si functionarimea cretina a spus ca suntem Germania pentru ei si ca s-ar muta maine in Romania :shocking:
Relatari similare am si de la niste parteneri unguri care imi spunea ca nenea Orban al lor controleaza si decide TOT
"Intr-o epoca de minciuna universala, sa spui adevarul este deja un act revolutionar" - George Orwell

alecu26

Foarte interesant acel DX al ungurilor. Ce naiba ii lipseste de a fi o autostrada?
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

pentium10

decizia politica le lipseste (cica mai pot sparge o gramada de bani EU pt supralargire - sau pot sifona mai multi bani peste 10 ani pentru supralargire)
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

ciprebbe

Niste bani si valori de trafic :)).
Cu ce fac economie mai trag 15km de DX iar cand va fi si trafic (daca om face si noi A3 ul ala odata) il vor transforma in M4.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

alecu26

Deci e de fapt autostrada dar ei o numesc DX ca nu prea e traffic de Autostrada pe ea si ar fi fost scandal ca e overdesigned?
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

voicul

Este DX momentan, dar probabil se poate face A la urmatorul upgrade.

Asa cum a fost 1+1 si au facut DX, probabil asa pot face si din DX - A.

dr4qul4

Astia pot gandi proiecte pe care sa le upgradeze peste zeci de ani, iar noi ne incapatanam sa "modernizam" drumurile pe amplasamentul initial. Adica prin localitati.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

alecu26

voicul...si zi-mi pls....ce ii lipseste tehnic sa fie DX acum? Ca banda de urgenta vad ca are, pasaje denivelate are, latime la benzile de circulatie are....curbele si elementele geoemtrice de traseu par generoase.

voicul

Nu cred ca are banda de urgenta pe toata suprafata.

In articolul asta e o poza fara banda de urgenta asfalta - presupun ca e de pe M4.
http://iho.hu/hir/atadtak-az-m4-es-autout-m0-s-es-cegled-kozotti-szakaszat-200207

pasadia

Da, si eu stiu ca aceasta e diferenta de baza intre autostrazile lor si aceste DX-uri (dar e enervant ca ei tot cu M le numeroteaza): acostamentul nu e asfaltat.

ps: nu m-ar deranja daca am avea si noi acelasi luru, inclusiv pe autostrazi - poate asa mai dispar soferii de tiruri / camioane care merg pe jumatate pe banda de urgenta si totodata si acei viteji de pe A2 are depasesc pe banda de urgenta cand e foarte aglomerat / oprit traficul.

alexa_adrian2001

Oare stiti de ceva harta cu lucrarile pe partea de autostrazi in Ungaria? Ce s-a executat ce mai au in planuri. Nu mi-e foarte clar ce era si ce s-a facut legat de M4 pe langa Budapesta.
Stiam si ca la Szolnok e la 2 benzi, dar vad pe maps ca e doar un drum cu o banda pe sens.

pentium10

e la 2 benzi si de la Szolnok spre Budapesta
vezi de aici la zoom mare se vede https://www.google.com/maps/@47.19085,19.9023971,17z

sectiune de aici spre est este in lucru, se circula cu 60 pe 1x1, cica va fi terminat undeva anul acesta spre vara.

M4 va fi autostrada doar la capatul dinspre Romania (restu e DX la 2x2 cu 110km/h)

Harta proiectelor HU: http://www.nagymarton.eu/nif/

alexa_adrian2001

Wow! Serios? deci M4 e autostrada doar catre Romania? Ciudat!

Ms de harta! Foarte fain!

Ionut

Cum adica M4 e autostrada doar catre Romania? :o

pentium10

doar de la M35 catre Romania va fi autostrada
spre Budapesta este/va fi DX cu 110km/h

sectiunea de 60km finalizata in capatul dinspre Budapesta M4 e DX cu 110km/h