News:

.

Main Menu

Drumurile vecinilor Romaniei

Started by Cristi232, May 07, 2012, 03:49:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

cezar-mario2012

La intersectia A0 (centura Sofiei) cu bulevardul Botevgrasko au inceput sa apara mustatiile pilonilor, au inceput cu acest nod fiind cel mai complicat, de fapt este intersectia dintre doua autostrazi sub forma de X.

dr4qul4

o poza de pe fb...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=922641244464608&set=a.506273719434698.1073741826.100001562238012&type=1&theater

"Acest cauciuc este nou nu are 500 km si are 6 cuie luate in timpul mersului la nenorciti de Bulgari STARA ZAGORA drumul nou care duce in Grecia pe la vama Makaza .Ocoliti nenorocirea de Bulgaria si mergeti prin Serbia pe la Turnu Severin .am avut noroc ca nu am oprit si deja alergau dupa mine 10 /12 persoane dati share"
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

teocharis

ce sens ar avea sa traversezi doua state non_UE  Serbia si Macedonia?

ruta naturala este Buc-Alex-Tr Mag-Nikopole-Sofia - Atena.

igorashu

Au fost puse intenţionat? Par să fie toate de acelaşi fel şi puse în linie.

horatiu.cosma

Pai clar ca au fost puse intentionat. Am mai auzit de tactici similare. Obiectivul e sa faci pe un sofer nefamiliar cu zona sa opreasca(mimezi un accident, situatie urgenta, nevoie de telefon etc), soferul opreste, si apar cativa indivizi ascunsi care te jefuiesc. Asta cu cuiele e chiar urata.

igorashu

Mda, ce mizerie... Am tot traversat BG şi n-am avut probleme. Probabil şi-au dat seama că din ce în ce mai mulţi preferă drumul prin Makaza.

AndrewD

Si eu am vazut un BMW de Dolj, abandonat pe marginea drumului, intre Ruse si Sofia, fara roti, fara faruri si fara proprietar. Era intr-o dimineata foarte devreme in octombrie 2013.

Strategia pe care o folosesc eu cand traversez Bulgaria se bazeaza pe urmatoarele elemente, insuficiente:

1. Nu intru in Bulgaria cu masina nemteasca. Astea sunt preferatele hotilor. Cunosc pe cineva caruia i-au furat din parcare in Albena un kkt de Volkswagen Golf la mana a treia;
2. Nu merg singur pe sosea, incerc pe cat posibil sa am in fata un camion, autocar sau macar o coloana de masini, deoarece jaful e mai usor de comis cand drumul e pustiu iar victima e singura. Cuiele nu au efectul asteptat de jefuitori atunci cand masinile circula in coloana;
3. Preferabil sa se circule in coloana cu masini doar de Ro. Am vazut astfel de coloane pe drumul dintre Balchik si Ruse. 7-8 masini care goneau nebuneste cu spatii foarte mici intre ele.

Aceste masuri nu sunt infailibile, mi s-a intamplat destul de des sa ma trezesc in pustietatea dintre Sofia si Ruse, pe la 2-3 dimineata, ca nu reuseam sa tin pasul cu ceilalti soferi care goneau si cu 160 km/h. Eu la 120 km/h cam incurcam circulatia, desi era bezna si drum cu o singura banda pe sens... Venind dinspre Sofia, pe ultimii vreo 200 km pana la Ruse nici nu prea circula masini decat de Ro.
Mi s-a intamplat si ziua sa ma trezesc singurel prin pustietate, mai ales in extrasezon, sau sa fiu nevoit sa merg in spatele unui cotet care se deplasa cu 80 km/h.

Daca mai stiti si alte "strategii" ajutatoare pentru traversarea Bg, m-ar interesa sa le stiu si eu.

horatiu.cosma

In mod normal, hotii respectivi nu pun cuie pe drum doar asa, sperand ca prima masina care le incaseaza e din Romania. Mai mult ca sigur sunt anuntati de cineva cu 2-3 km inainte de a ajunge masina la locul stabilit. Asa ca, daca vedeti pe cineva pe langa drum care dupa ce treceti da un telefon, inseamna ca se planuieste ceva(most probably).

AndrewD

Da, corect, sunt organizati si isi aleg victima din timp. Probabil ca e necesar sa fie o victima singura si drumul pustiu.

Totusi din ce-am observat eu la genul asta de specimene agresive si retardate, jefuitorii actioneaza fara sa gandeasca prea mult. Din acest motiv dau si multe rateuri pana sa invete cum sa actioneze "eficient". Cumva e logic, fiindca daca-i ducea mintea cum ne duce pe noi ceilalti, si-ar fi gasit altceva de facut. Probabil ca erau niste amarati din moment ce n-au avut logistica necesara sa urmareasca victima pana opreste sa schimbe cauciucul.
Sa nu uitam ca la ceva distanta de Stara Zagora e orasul Plovdiv, considerat in unele topuri ca fiind cel mai periculos din Europa, in mare parte datorita cartierului cu minoritari in care mijlocul de transport este caruta, iar caii sunt tinuti in apartamentele de la bloc, zone in care nici ceilalti bulgari nu indraznesc sa intre fiindca nu se stie daca mai ies intregi... de fapt se stie... nu mai ies intregi.

Eu am vazut politia pandind vitezomanii pe autostrada de langa Sofia, in zona cu viaducte si curbe largi, stateau baietii pititi dupa masina si urmareau traficul cu un binoclu puternic de camp, astfel incat depistau vitezomanii cu cativa km inainte ca soferii sa realizeze ca in fata e un radar care-i asteapta cu paine calda, sare si diploma.

cezar-mario2012

Poza cu cauciucul plin de cuie in linie este făcătură,  ce nu ați mai luat cuie in cauciuc?  Cel din stamga este elocvent, pe partea aceea cauciucul nu ia contact cu asfaltul,  iar cel din dreapta ramas asa Îți ripea cauciucul daca mergi cu el asa. In altă ordine,  eu am văzut vw golf parcat pe malul Dunării in Budapesta cu geamul spart si bordul vandalizat, i-a luat navigația.

dr4qul4

Nu e nici o facatura. Exact asa patesti atunci cand treci peste o scandura in care sunt batute cuie.
De la viteza scandura sare, dar cuiele raman.

Cel din stanga? si acea zona avea contact cu drumul deoarece roata se mai lasa (si lateste) sub greutatea masinii!
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

hentz

Quote from: cezar-mario2012 on April 17, 2015, 04:53:07 PM
Poza cu cauciucul plin de cuie in linie este făcătură,  ce nu ați mai luat cuie in cauciuc?  Cel din stamga este elocvent, pe partea aceea cauciucul nu ia contact cu asfaltul,  iar cel din dreapta ramas asa Îți ripea cauciucul daca mergi cu el asa. In altă ordine,  eu am văzut vw golf parcat pe malul Dunării in Budapesta cu geamul spart si bordul vandalizat, i-a luat navigația.

Pot sa fiu putin ironic?Celelalte patru sunt in regula?
Te-ai deranjat poate pentru comentariul omului si recomandarea de a evita Bulgaria,dar iti pot confirma ca era sa o patesc si eu,de doua ori .
O data exact aceeasi metoda ,doar ca aluat-o omul din fata mea ,la Aytos si alta data pe la Radnevo unde am evitat in ultima clipa o cutie de pantofi.La un km la intrarea in sat in primul loc usor luminat stateau din intamplare niste cetateni si numarau stele la ora 3 dimineata.

Din punctul meu de vedere nu este folclor,aceste practici exista dar nu trebuie neaparat sa eviti o tara intreaga pentru niste maimute.
Mie mi-au spart masina pe Transfagarasan,poate de aceea am plecat din tara!?

hadrian

Nu ar fi exclus sa fie fake.Prea sunt intrate toate in afara de cel din dreapta numai prin canalele cauciucului,de parca s-a chinuit sa le bage cineva intentionat si a ales calea usoara.
Cat despre campanii anti BG,pot zice ca anual apar pe la tv.

cheetah

Quote from: dr4qul4 on April 17, 2015, 05:09:35 PM
Nu e nici o facatura. Exact asa patesti atunci cand treci peste o scandura in care sunt batute cuie.
De la viteza scandura sare, dar cuiele raman.

Cel din stanga? si acea zona avea contact cu drumul deoarece roata se mai lasa (si lateste) sub greutatea masinii!

Si eu cred ca e fake - perosana care povesteste (Constantin Stefan) nu da nici un fel de detalii - ora intamplarii, unde s-a intamplat, daca a fost scandura sau nu, etc.
Dar isi aminteste ca il alergau 10-12 persoane si indeamna oamenii sa dea share ( a strans 6500 share).  Nici macar nu poti sa comentezi.
Daca erau cuie pe asfalt nu intrau toate intr-o roata. Daca era scandura, ne povestea el cum s-a intamplat. Oricum nu putea sa ruleze mai departe fara sa fie prins.
Fake 100%

drrond7

Facatura sau nu, ni s-a dat o informatie! Pe cei care intentioneaza sa tranziteze Bulgaria ii poate face sa fie mai atenti la drum (nu si mai stresati!) si mai constienti. Stiti voi proverbul cu paza buna...
Carpe Diem!