News:

.

Main Menu

Drumurile vecinilor Romaniei

Started by Cristi232, May 07, 2012, 03:49:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

BoGDaN

cateva fotos de pe A4, Austria

By bogdan2222 at 2012-08-26

iuli

Din cate am inteles e un lot nou deschis de pe Trakia de la bulgari:

http://www.youtube.com/v/hDvibQ2tEFY

Cum vi se pare?
Se pare ca si la ei e aceasi politica de a da drumul la trafic cu autostrada nefinalizata. Nu are deloc parapete lateral, spatiile de servicii sunt parca niste parcari de la noi de pe DN-uri, garduri pe unde au apucat, nu am inteles ideea acelor panouri roz, asfaltul nu pare cel mai stralucit ca sa nu mai vorbesc de stilul de condus  >:(
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

ciprebbe

Back on RO............
Am avut o surpriza placuta la cehi de data aceasta pe portiunea dintre Praga inspre Brno, pana aproape de Jhilava sensul dinspre Praga spre Brano e refacut in proportie de 85 %, o portiune care la ultimul meu drum pe acolo, in martie anul acesta , era dezastru. Acum am putut sa merg lejer cu 120-130/h pe prima banda. Aceasta minune tine pana la Km 95 dupa care inspre Slovaci se alege banda 2 daca e libera, drumul fiind arhicunoscut pt vibratiile de la placile de beton ale autostrazii. 
Stiu ca aici pe forum s-a discutat despre refacerea acestei autostrazi insa pana ieri nu era nici o portiune in lucru. Am venit noaptea , dupa Brno am cedat psihic (vibratii puternice, masina incarcata, viteza de deplasare mai scazuta...te ia somnul.... )si am iesit inspre Austria, pe DN uri . Drum ft bun pe acolo, recomand ca alternativa la autostrada slovacilor, se face cam cu 25-30 min in + , dezavantaj daca vi noaptea ca nu e deschis nici o benziarie ...nimic... , se intra in Ungaria exact pe la Paprika Csarda.
Ajuns acasa, am verificat contul, toate alimentarile si taxele le-am platit cu cardul, cu comisioane, cu conversie de schimb am iesit mai bine decat daca imi luam forinti sau coroane din tara.
La unguri vinieta pe 1 luna a fost 82 ron.
La cehi tot pe 1 luna 83 lei
Sper zilele urmatoare sa descarc aparatul si sa va arat ce am surprins pe la vecini !
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Ionut

QuoteTurcia abandonează proiectul de construcţie al autostrăzii către România
Turcia a decis să iasă din proiectul pentru construirea autostrăzii Ruse-Svilengrad care ar lega România de Turcia şi Grecia prin Bulgaria, scrie Novinite.

Bulgaria şi Qatar vor continua negocierile pentru înfiinţarea companiei de proiect pentru construirea autostrăzii, a afirmat ministrul bulgar al dezvoltării regionale Lilyana Pavlova. Ea a clarificat faptul că decizia Turciei de a părăsi proiectul nu este încă oficială.

sursa: ZF

radutm

Ca fapt divers, Google Street View este acum disponibil si pentru Croatia. Aproape toate drumurile sunt acoperite,bineinteles si autostrazile lor spectaculoase. M-am uitat acum putin si intr-adevar, merita vazut. Jos palaria pt.ei!
cont inchis

ciprebbe

Asa NU !!!

Uite ca se poate si la ei (Austria). Credeti-ma e foarte periculos ce se vede.....marcajul e aiurea.... nu am mai vazut asa ceva

E vorba de centura Wien S1 partea nordica constructor Alpine
E-republik

Tavi

Mda ... destul de nasol ca nu au pus dungi continue ... sau puteau si mai bine de atat?

Ionut

OMG!!! Nu m-as fi asteptat de la austrieci. Cel care a proiectat era junior, wtf? :lol: Cum poti sa pui o banda sa faca split in halul asta? Pai daca e unul mai neatent, nu se infige direct in parapetul din centru? Poate chiar nu au avut spatiu exact in acel loc pentru a face inca o banda... chiar nu-mi explic cum se s-a permis asa ceva la austrieci. :)

radutm

Daca bine tin minte o chestie identica este si in Slovenia, la Ljubljana, la intersectia dintre centura si drumul care duce catre Zagreb. In Italia, la centura Venezia Mestre este tot asa o bifurcatie. Am mai vazut asa ceva si in alte parti, dar nu mai tin bine minte. Insa cele din Slovenia si Italia le-am testat relativ recent.
cont inchis

davyl

Quote from: Ionut on October 22, 2012, 04:43:30 PM
OMG!!! Nu m-as fi asteptat de la austrieci. Cel care a proiectat era junior, wtf? :lol: Cum poti sa pui o banda sa faca split in halul asta? Pai daca e unul mai neatent, nu se infige direct in parapetul din centru? Poate chiar nu au avut spatiu exact in acel loc pentru a face inca o banda... chiar nu-mi explic cum se s-a permis asa ceva la austrieci. :)
Da, asta e intersectia mea preferata in drumul meu spre Belgia. Era sa intre unul odata in mine si de atunci, in zona aia merg numai pe banda I, chiar daca incet, si privesc cu groaza cum se infig cate unii si-si taie calea unul altuia in zona aia. Cand e trafic acolo, mai merge ca se merge incet, insa cand e mai liber e mult mai periculos, pentru ca multi vad in ultima clipa idiotenia aia de marcaj :bash:...

ciprebbe

Eu eram cu aparatul pe bord ca faceam poze cu portiunea asta de autostrada mai noua de la austrieci sa va arat si voua cum au lucrat Alpine acolo. Sper sa apuc sa descarc aparatul si sa le pun pe site.
Vremea era una de groaza, ceata de nu vedei mai mult de 150m(prin ap foto se vedea mult mai bine...dovada e poza) sincer acolo am tresartit..... ma mir ca nu se indreapta acolo lucrurile(dovada urmele de franare de pe jos)...loc au in stanga pt inca o banda daca vor....
E-republik

mitsu

Imi place sa cred ca totusi bifurcatia respectiva este presemnalizata bine si din timp, eventual combinata cu o limita redusa de viteza...

ciprebbe

Atat de bine e semnalizata din timp in cat iti zice ca sunt 4 benzi desi  circuli pe 3 benzi si te astepti sa vezi marcajul de separare din timp. Unii zic ca e ok si asa.....insa eu m-am simtit cam cum erau soferii care ajungeau in nodul A2-A4 nemarcat.
Se pare ca dupa urmele de franare nici pt altii nu e chiar ok.
Cand mai trec pe acolo o sa pregatesc o filmare cu 1 km inainte sa vedem presemnalizarea cum e.
E-republik

udar

pe timp de noapte ai pus-o intr-o astfel de separatie pentru ca este din scurt/nevizibila si nu prea poti reactiona.......... :nono:

davyl

Quote from: ciprebbe on October 24, 2012, 10:56:20 AM
Atat de bine e semnalizata din timp in cat iti zice ca sunt 4 benzi desi  circuli pe 3 benzi si te astepti sa vezi marcajul de separare din timp. Unii zic ca e ok si asa.....insa eu m-am simtit cam cum erau soferii care ajungeau in nodul A2-A4 nemarcat.
Se pare ca dupa urmele de franare nici pt altii nu e chiar ok.
Cand mai trec pe acolo o sa pregatesc o filmare cu 1 km inainte sa vedem presemnalizarea cum e.
Daca nu ma inseala memoria, cred ca zona este presemnalizata din timp. Oricum ar fi, tot  dificila ramane zona...