Autostrăzi în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 11:15:15 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 7 Guests are viewing this topic.

dr4qul4

Nu stiu exact cati sunt. vreo 90-100 km plus cativa de bretele de legatura.
Pentru mine nu a fost niciodata important nr de km, ci utilitatea lor. De ex, DX Tureni, sau Nodul Bascov, desi sunt scurte, sunt mult mai utile decat cocoasa din A7.

Iar A0 Sud este cea mai importanta bucata de Autostrada. Sunt doar cca 50 de km, dar poti pierde 2-3 ore fara ei. Vor fi cu adevarat folositori doar ca un intreg, adica si cu lotul Aktor.
Si sa nu uitam cele 4 centuri. Chiar daca nu sunt A/DX sunt la fel de importante.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

trex

Cum se numesc aceste bazine cu apa si care este rolul lor? Inteleg ca vor colecta apa dar de ce? Sunt doar un buffer unde se colecteaza apa si se pompeaza in canalul de pe cealalta parte? Are cineva o explicatie tehnica?

gruia88

Eu am presupus ca sunt bazine de colectare apa in zonele unde apa nu poate fi deversata in canale / rauri si ca se evaporeaza cu timpul :) , dar poate ma insel!

trex

Logica mi-ar spune ca partea cu bazinul este mai sus decat cealalta parte a drumului in rambleu, si servesc colectarii ei de pe acea parte mai de sus si pomparii ei in cealalta parte, ca sa nu se inunde drumul. Asta mi-ar spune logica mie, un umil inginer de software sistem, care stiu din poze ce este o lopata.

Ce nu inteleg este de ce nu este suficient un tunel pentru canale de apa si este nevoie de un bazin tampon.

Asta in cazul in care logica de softist se apropie de adevar.

Daniel G

Colecteaza apa murdara/poluata, care nu poate fi deversata in natura.( bazine decantoare şi separatoare de hidrocarburi )

mirceaeliade

Probabil ca pe langa colectionarea marerialelor organice, bazinele ar putea sa colecteze si sarea aruncata si spalata pe timp de inghetz. Altfel deversezi cantitati mari de sare in terenuri arabile sau in rauri, ceea ce nu e chiar ideal. Sunt curios daca in alte locuri s-a observat vreo colectare semnificativa de astfel de materiale

nicolaem

mi-am amintit azi de zeci de ministri si zeci de declaratii despre autostrada cu prioritate 0 in Romania. De cele mai multe ori alta.... de fiecare data ea lega regiuni istorice, Portul Constanta, granita de vest, Carpatii etc.
A0, A1,A3, A7,A8, A13 bla bla..

20 de ani de la Bechtel... vad azi stirea de mai jos unde absolut intamplator, fara ca cineva sa isi fi propus vreodata cel mai lung sector de autostrada e de la Deva la Targu Mures.

#masterplan #hartieigienica

https://media9.ro/cea-mai-lunga-autostrada-din-romania-dupa-inaugurarea-lotului-chetani-campia-turzii-se-va-circula-neintrerupt-pe-245-kilometri/

montaniardul

Conectarea judetelor CJ, MS, AB, HD, SB si peste vreo 3 ani BV va crea o presiune pe segmentele de autostrada spre vest si spre est. Acum se contureaza o retea de autostrazi din centrul tarii, nu in vest sau est, asa cum poate se asteptau unii. Foarte interesant.

mike_us

Nu putem schimba ce s-a întâmplat in ultimi 20 de ani. Contează ce facem in următorii 10. Sunt șanse bune in următorii 3-4 ani sa avem închis A0, loturile 4 si 5 din A1 si gaura rămasa din A1 Lugoj - Deva. Deci Constanta - Arad vreo 800 km ne rămân doar in jur 70km de terminat. Sigur sunt cei mai grei dar începe sa se vadă lumina de la capătul tunelului.
Următorii ani încep să arate interesant.

montaniardul

Dupa ce se va finaliza autostrada Sibiu - Pitesti si cea pe directia Cluj - Oradea cred ca va urma o perioada in care vom aborda cu mai multa incredere si usurinta proiectele autostrazilor in zonele greu accesibile din punct de vedere morfologic si geologic.

naivu

La Jitaru vor cade peste noapte ultimii stropi de ploaie, la București au mai căzut câțiva stropi de dimineață, la Câmpia Turzii și Oradea nu mai plouă de ieri; urmează aproape două săptămâni fără ploi. Interesant de văzut ce/cât se va mai inaugura și în ce ordine!

oneLess

O să fie înghesuială pe 22 dec +/- !  :)

LE: sper să se găsească pamglici în stoc, că parapeți nu prea ...

gruia88

Oricum e bine ca dupa 22 , dupa ce inagureaza lipsa , incep stirile pro - km dati in lucru si negative - inaugrari ratate :) .

Dar e bine ca inchidem aceste topicuri fierbinti:
- vremea
- parapeti
- marcaje
- presiune pe constructori

Si incepem urmatoarele :
-Progres la Final de an
-Planuri 2024
-Pariuri 2024
-Sperante 2024

pasa_andrei

"Recordul" de 245km de anu asta are sanse sa fie batut chiar in 2024 daca Aktor se va misca cu talent, astfel ca vom aveam aproximativ 355km de la Porta 9 Constanta pana la iesirea de pe A1 la Pitesti sau cine stie, poate ne face si Astaldi o surpriza si atunci vom aveam ±380km.