Autostrăzi în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 11:15:15 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

Kimi

^ Ar trebui sa aiba niste consilieri tare imbecili.

mirceaeliade

QuoteElaborarea documentațiilor pentru construirea unor importante tronsoane rutiere este în întârziere, contractantul având o mobilizarea slabă, după cum apreciază reprezentanții CNAIR.

Este vorba de trei contracte pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, de fezabilitate și proiecte tehnice de execuție pentru Autostrada Timișoara – Moravița, Drumul Expres Suceava – Siret și șase noduri rutiere pe Autostrăzile A1 și A3, în zona de Vest a României.

Toate cele trei contracte au fost atribuite Search Corporation SRL sau unor asocieri având lider aceeași firmă, care a primit certificate negative pentru întârzieri în derularea acestora.
ArenaConstr
Astea par a fi primele buline negre de cam un an incoace, pe langa cele de executie pe A0 Sud. De facto asta ar insemna ca Search e impinsa in afara licitatiilor pentru inca un an.

Earthchild

Quote from: vm75 on August 23, 2023, 10:53:19 AMProbabil au si ei niste consilieri care le-au spus ca nu da bine pentru votul romanilor verzi sa sarbatorim cu turcii primii 1000 km. Asa ca mai bine o dam la intors si ne impiedicam putin, ca sa deschidem cu plaiesii; ca o fi descarcarea partiala, ca o aluneca asfaltul ca gresia din baie, ca pixometrul arata niste deficiente grave, ceva ceva tot s-o gasi....
Penibil. Eu sper totuși că au decența de a nu pune piedici artificiale.

tom_sawyer

Banii europeni disponibili pe rutier, 2021-2027:

Comunicat de presă-5,46 mld. de euro pentru sectorul rutier prin primele apeluri lansate de MTI în cadrul PT 2021-2027

Alocarea totală prin intermediul acestor apeluri este de 5,46 mld. euro, din  care 2,185 mld. euro contribuția UE

Detalii:
https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=3356.msg424756#msg424756

tom_sawyer

Ni s-au diminuat fondurile din PNRR cu 2 mld € pentru că am avut creștere economică mai bună decât cea estimată.

Unele proiecte (pe feroviar, mediu, sănătate) se mută pe fonduri europene normale, vor consuma din ele.

Să sperăm că nu va fi cazul și pe rutier. Poate dozăm mai bine frenezia cheltuielilor.

https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=3356.msg424917#msg424917

mirceaeliade

Skynick

In scenariu optimist, se strang 80 de km inaugurati anul asta? Inclusiv muzee.

luxxxoor

depinde pe cine excluzi, daca excuzi doar DX12T3, atunci da

gabim

Pai sa vedem:

Relativ sigur:
* A0N2 - 19 km
* A3 Nusfalau - Suplac  - 13,5
* DX12 T3 - 31,8 km

Daca avem noroc:
* A3 Chetani - CT - 15,7

Mie imi ies 64.3, cu noroc 80. Daca am omis ceva, va rog sa completati.
Pariu A7: se va circula pe toate loturile UMB pana la Pascani inainte de a se circula pe lotul Pizzaroti - in caz contrar, 100 Euro in contul API.

Ionut

A0S2 10 km sau 16 km cu tot cu muzeu.

Plus DEx11 Oradea 13 km (din 19 km total proiect).

gabim

^Pentru A0S2 au fost ceva initiative de la CNAIR pentru deschidere partiala? Nu tin minte sa fi vazut ceva in sensul asta pe topicul A0. Ar fi minunat sa se receptioneze A0S2 partial anul asta.
Pariu A7: se va circula pe toate loturile UMB pana la Pascani inainte de a se circula pe lotul Pizzaroti - in caz contrar, 100 Euro in contul API.

TibiV

Minunat, dar puțin verosimil.
(Cred eu...)
Anyway, @adix aka Alberto Costea a publicat asta: [29 AUG 2023] Autostrada A0 Nord intre DN1 si Dimieni. Fortza UMB!!

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

hefaistos

Pe A0S2 nu e de "partial". Acolo e ceva ciudat, turcii parca trag mai mult la lotul 1. Daca s-ar fi concentrat un pic pe lotul 2 in mai iunie iulie acum ar fivfist gata. Încep sa cred în varianta cu deschideri intentionat cu tenta electorala..
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

Ionut

Unde nu-i cap... vai de picioare. Degeaba am țipat noi încă din 2021. Două mii douăzeci și UNU!

ovicor

Prostie + (j)mecherie = coctail nociv!!!!