Autostrăzi în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 11:15:15 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

mirceaeliade

De pe wikipedia:

QuoteThree ways to group the number ten thousand with digit group separators.
1) Space, the internationally recommended thousands separator.
2) Period (or full stop), the thousands separator used in many non-English speaking countries.
3) Comma, the thousands separator used in most English-speaking countries.
Prima^ varianta e mai clara.  In tabelul tau, subunitatile sunt toate grupate in 3, ceea ce face si mai ambiguu.  In Ro se foloseste "," ca separator la subunitati, dar romanii sunt obistnuiti si cu "." pentru subunitati.  De aceea, 4,000.000 nu e clar daca e 4 virgula 6 zerouri, sau 4 mii cu 3 zerouri, sau 4 milioane fara nici o subuniate.  daca e 4,000 000/4.000 000 atunci e clar 4 virgula 6 zerouri, iar 4 000.000/4 000,000 e 4 mii virgula 3 zerouri.

qionescu1

As adauga ceva culori la tabel pentru evidentiere dupa modelul excelului postat de @mirceaeliade care e foarte usor de urmarit.

GDC

Punctul și virgula totuși nu sunt așa ambigue. Pentru oricine înțelege că un lot de autostradă nu are mii de km, e ușor de înțeles că virgula e între unități și subunități și punctul între sute și mii. Dar na, poate e mai ușor de văzut cu spațiu la mii.

Ionut

Pam pam. Am pus și drumurile expres pentru că API le promovează la pachet oricum, așa cum e și normal.

Ionut

Interesante cifrele agregate: 451 km de A și DEx cu contracte semnate. Aproape 5,9 miliarde euro.

tom_sawyer

Cred că la lungime (km) ar trebui doar două zecimale, e mai ușor de citit dintr-o privire.

miahi

^^ 500 de km de A si DEx in lucru este o realizare frumoasa. Sa speram ca in urmatorii 10 - 15 ani va ramane cat de cat constanta aceasta cifra si ca santierele vor avea cat mai putine probleme .

ciulpanescu

Quote from: mirceaeliade on October 10, 2022, 10:40:48 AMSondaj pentru cei de pe forum (si pentru cei pasionati de pariuri si donatii API):

Care credeti ca va fi segmentul deschis care va impinge brona oficiala de km de autostrada PLUS drum expres in Romania la peste 1000 km?

Optiunea 1, Judetul Bihor, 2023
A11, sectiunea nod A3-DN1, care face parte din proiectul Drum de legatura centura Oradea-A3, din  judetul Bihor.

Optiunea 2, Judetul Salaj, 2023
A3, lot Nusfalau-Suplacul de Barcau

Ionut

Pam pam!

Discuții despre constructori pe thread-ul dedicat. Am pus și aici ca să vedem sinteza A+DEx și din punctul ăsta de vedere.

shift2rail

Foarte intuitive diagramele 'pie',  o singura observatie, sumele ar trebui, poate, convertite in EUR, devenit moneda  de facto a Ro. Cel putin in lucrari de infrastructura.

Ionut

Ionut

Pam pam! Am terminat proiectele aflate în licitație lucrări (A) și (DEx). Drumuri expres în licitație lucrări nu avem momentan, doar autostrăzi. Vă rog corecturi/greșeli unde sunt.

stangabriel

Rugaminte, mai ales pentru cine nu stie subiectul.

La Detalii relevante si observatii, rog o departajare a textului. Mie pe calculator nu imi apar linii intre observatiile aferente loturilor.  O linie de paragraf , punct sau alta forma de separare.

Multumesc.

E foarte utila varianta asta de evidenta.

oneway

Se vorbea cred ca acum aproape un an ca se va implementa un alt sistem fata de actuala harta cu monitorizarea proiectelor. Ceva noutati ?
A0S3 - Aprilie/Mai 2025

Ionut

Da, n-avem bani pentru acel sistem. Și din păcate nici IT-iști suficienți care să bage cod ca la balamuc pe gratis. Așa că primiți doar ce vedeți mai sus, deocamdată.