Autostrăzi în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 11:15:15 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 24 Guests are viewing this topic.

qionescu1

SF+PT pentru DX Craiova-Targu Jiu include sectorul Craiova-Filiasi care face parte, sau ar trebui sa faca parte din A6 sau DX Craiova-Lugoj sau ce va fi. Aceste sector e la 4 benzi si se circula bine. Se poate interveni altundeva. De acord cu prioritizarea dar acum nu  se cunoaste si nici nu prea se vede.

Skynick

Salut t530,

Mi se pare foarte buna privirea asta sintetica. Ca sa incerc sa ajut, iti recomand sa folosesti un cod al culorilor care pleaca dintr-o zona deschisa, galben sau gri si se duce prin rosu, albastru si verde.

Acum, vizual, nu cred ca se intelege indeajuns de repede ca avem niste drumuri care sunt in faza de proiectare cu rosu si altele, tot cu rosu aproape terminate. Din perspectiva asta, verde (finalizat) e mult mai aproape de albastru (in constructie).

Faci o treaba foarte buna.

Powered by API/PUM imgur uploader

RaduG

http://gorunescu.ro/noutati-de-la-ambasadorul-sua-in-romania-adrian-zuckerman-despre-autostrazi/

Noutăți de la ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, despre autostrăzi (traducerea îmi aparține):

,,Am început lucrul la unul dintre cele mai provocatoare proiecte de până acum, o autostradă și o cale ferată care vor merge de la Marea Neagră la Marea Baltică. România întreprinde acest proiect în colaborare cu Polonia și SUA. Când va fi terminat, în câțiva ani, acest proiect de mai multe miliarde, care va traversa aceste țări, va fi un impuls major pentru economia României, Poloniei și al întregii regiuni est-europene. Această coloană vertebrală majoră nord-sud se va conecta și la centre regionale majore ca Iași și Timișoara. Acesta va permite acestor orașe să devină competitive, nu doar în România, dar și în Europa și în lume. Aceste mult-așteptate autostradă și cale ferată vor fi realizate pentru că trebuie realizate.
Este calea corectă de urmat.
România o poate face, iar SUA vor ajuta România să o facă."

mirceaeliade

Interesant ca ambasadorul SUA a mentionat si Iasiul.  Sunt curios in ce sens poate ajuta SUA cu conectivitatea Iasiului prin autostrada asta Baltica-Neagra

Poate si mai interesant e ca ambasadorul a mentionat companii chineze ca fiind nedorite in Romania (desi se referea explicit doar la 5G).  Sunt curios daca cumva de asta contractele cu China Railway sunt taraganate de CNAIR

NGC

Poate face cineva un rezumat din ce zice ministrul acolo. Vedeti daca zice ceva de PiSi 4. ;)

Duta C

am ascultat pe sarite ,dar din ce am inteles constructia este impartita in  doua grupuri :
1.PISI 1+5
2.PISI 2+3+4
Deci PiSi 4 este lasata pe mai tarziu putin!
???

oneway

Rezumat :

- "Maine 20.11.2020 inaugurare VO Radauti."
- "Maine 20.11.2020 "va vom da o informatie foarte exacta... constructorul ne spune ziua in care vom putea da in trafic acest obiectiv."
- "Pana in 2030 trebuie sa inchidem coridoarele principale."
- "A7 la anul vom avea toate cele 4 tronsoane cu documentatia predata si le vom scoate la licitatie pentru exectutie. Iar in urmatorii 4 ani A7 de la Ploiesti la Siret va fi realizata."
- "Autostrada Transilvania urmeaza scoaterea la licitatie si a lotului Suplacul de Barcau - Chiribis."
- "Autostrada Nordului : ne angajam sa incepem lucrarile la acest obiectiv. Pana in 2024 vom aveam a 3-a legatura cu Ungaria, Oar - Satu Mare capat al autostrazii Nordului."
- Putin despre Autostrada Via-Carpatica... "O sa vedem de unde obtinem finantarea."
- "A1 : In primavara daca nu apar contestatii interminabile vom semna loturile 2-3. Vom modifica legea achizitiilor publice prin viitorul parlament." Nimic despre lotul 4, doar ca este in licitatie.
- A3 Ploiesti-Comarnic-Brasov a spus ca le lasa la urma, a intrat un deputat PMP si nu s-a mai discutat nimic...
- Absolut nimic despre Lugoj-Deva..

+ alte chestii pe feroviar ce nu m-au interesat... Sper sa nu fi gresit vreo informatie.

A0S3 - Aprilie/Mai 2025

montaniardul

A spus și de Lugoj - Deva (de la minutul 10:50) că trebuie terminată lucrarea. Poate că nu durează încă 10 ani de acum.

raulbogdan23

^

Pentru "Autostrada Nordului" se incearca o descentralizare pe modelul Oradea - Arad (sa se ocupe Consiliul Judetean din SM si BM pentru SM - Jibou)

Acelasi lucru l-a spus si referitor la Centura Targu Mures (asta era in cadrul discutiei cu deputatul PMP)

voicul

Stiu ca s-a mai vorbit, dar nu stiam ca e lege sa se faca!

Autostrada Nordului, promulgată de președinte. Cât vor dura lucrările și când ar trebui să înceapă

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru construirea Autostrăzii Nordului.

Proiectul prevede demararea lucrărilor pentru un drum de mare viteză pe traseul Vama Petea , Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava. Termenul de execuție al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii.

Lucrările de construcție la Autostrada Nordului ar urma să înceapă de la 1 ianuarie 2021.

,,Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021", se arată în textul legii.

În urmă cu doi ani, a fost adoptat proiectul Autostrăzii Unirii care ar urma să lege Tărgu Mureș de Iași. De la adoptarea legii, autoritățile nu au depășit încă etapa studiilor de fezabilitate.

În Parlament se mai află și proiectul Autostrăzii Sudului care leagă Capitala de Lugoj.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/autostrada-nordului-promulgata-de-presedinte-cat-vor-dura-lucrarile-si-cand-ar-trebui-sa-inceapa-1404985

cristi5

Pai e gata din 1971. KWI n-a facut decat sa confirme o realitate

alecu26

Avem lege si pt A8 si pt șoseaua Nordului. E evident care pt 99% din cei de pe forum ca ambele nu se vor face in timpul vietii noastre.
Eu ma multumesc si cu una doar in urmatorii 25 de ani.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

hvm

^
E bun avem legi. Sincer nu am considerat ca merita efortul sa le citesc fiindca nu ma astept sa exista raspuns la intrebarile de mai jos, dar in cazul in care cineva le-a studiat este stipulat si ce se intampla daca se incalca aceste legi din diverse motive:
- a durat prea mult documentatia
- a durat prea mult sf-ul
- a durat prea mult obtinerea acordului de mediu
- a durat prea mult ralizarea PT
- a durat prea mult aprobarea PT
- a durat prea mult acordarea AC
- a durat prea mult executia....
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

pasadia