Autostrăzi în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 11:15:15 AM

Previous topic - Next topic

6 Members and 14 Guests are viewing this topic.

GrmmrNzi

^^
s-a mai discutat. Era vorba de întreținere, mai precis lipsa ei în Ro. Plus clima - în general un spațiu verde ne-irigat des (natural sau artificial) nu prea e verde, ci uscat şi cu pământul la vedere => extra praf pe drum.

voicul

^Nici in H nu este peste tot.
In plus e cam nasol cand se blocheaza banda de viteza de un camion care merge cu 10km la ora.

MarcoPolo

Mie mi se pare mult mai OK sistemul folosit de vecinii unguri pe ultimile portiuni construite (gen M43): o plasa neagra deasupra parapetilor dintre cele 2 sensuri.
- e mult mai rezistenta decat paletele verzi folosite la noi
- asigura o protectie mult mai buna contra luminii autovehiculelor ce vin din fata
- nu exista posibilitatea sa apara gauri pe unde sa te orbeasca farurile din fata
- banuiesc ca e si mult mai ieftina si mai usor de montat.

voicul

Cu asta as vota si eu.
Balizele cand isi iau zborul (si mai decoleaza) pot fi pericole MARI pentru soferi.

voicul

STIRE MARE.
SOC! (ca a folosim termeni din ziaristica)

Autostrăzile vor putea fi inaugurate și pe bucățele

Guvernul a adoptat joi o Ordonanță de Urgență care modifică și completează acte normative din domeniul construcțiilor ce reglementează recepțiile lucrărilor. Se vor putea da în circulație sectoare, loturi, secțiuni sau obiecte de lucrări incluse în autorizația de construire, prevăzute într-un contract sau în contracte de execuție diferite, dacă acestea pot fi utilizate separat, conform destinației lor.

Ideea asta e, dar mai multe cuvinte pe: https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/autostrazile-vor-putea-fi-inaugurate-si-pe-bucatele-996165

Ionut

In sfarsit. Mult le-a luat. Acum se va putea deschide Petricani-Popasului, doar sa se miste si Aktor.

pentium10

Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

Ionut

Dacă termină bretelele, dacă vrea și Poliția Rutieră și dacă termina și Strabag. :lol:

pentium10

poti pregati o pozitie API in care sa-i "feliciti", si sa le amintesti si de nodul Iernut

carutasul

Deci după 100 de legi, mii de discuții și luni de nervi, revenim la o chestie care funcționa și înainte :) Sensul progresului :)

pentium10

pai Strabag nu mai trebuie sa termine 100%, ci doar incat sa fie dat in circulatie care cred ca este foarte fezabil
daca nu T4 atunci cel mult T1

Ionut

Pai da, nu 100%, dar Strabag trebuie sa termine substantial lucrarile. :) Sper sa poata, sa nu se faca de rusine. Vom vedea. Eu cred ca inca pot, dar nu e usor, mai au de munca.

GDPR

Stati usor, OUG permite doar deschiderea de tronsoane / sectoare independente, dar care sunt la stadiul de 100%. Pentru ca sa se poata deschide la stadiul de "substantial completion" mai trebuie sa se adopte si HG privind modificarea regulamentului de receptie, vezi proiectul publicat pe site-ul MT. Iar bazele legale pentru adoptarea HG vor exista in momentul publicarii OUG in MO.

Ionut

Pfai, acum imi dau seama ca ai dreptate! Acest OUG nu este pentru regulamentul de receptie. Este acel HG... care e in dezbatere publica de ceva vreme, dar na, mai dureaza probabil ceva timp. Deci trebuie presiune in continuare.

GDPR

Exact. Dar aceasta OUG da dreptul MT de a-si face propriul regulament de receptie, adica cel de pe site. Teoretic, daca ordonanta se publica in Monitorul Oficial la inceputul saptamanii viitoare, la urmatoarea sedinta de guvern se poate adopta si HG intrucat a trecut timpul legal necesar dezbaterii publice.