Autostrăzi în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 11:15:15 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

oneLess

UMB a lăsat în spate neterminat doar pe A7 mult mai mult decât are Aktor de făcut: Căiata, DN2D, supratraversări, CIC-uri, parcări ...

Earthchild

Dar nu știu cum se face că pe A7 poți circula, în timp ce pe A0 nu.  :D

dr4qul4

ms @xenotium2
 Am uitat de Nurol... Termina si ei anul asta, poate chiar prin Octombrie-Noiembrie. Asadar vom avea peste 200km..
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dumbravaandrei

La Nurol singura emotie e montarea structurii peste CF, ca trebuie sa ii vina chef de aprobare celor de la CFR, altfel, un lot usor de tot, n-au la ce sa se incurce. 
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

Feri

Și CCECC ar trebui să-și termine lotul de pe A0 până la sfârșitul anului dar nu se va putea circula până nu vor termina și UMB partea lor peste Cernica.
Eventual doar cu o descărcare provizorie cu DN3 pe aliniamentul viitorului nod Pantelimon.

roberthpop

La Stirile PRO TV s-a ajuns la promisiunea guvernantilor de aproape 300 km!
Semne bune anul are!
Roberth Pop

Feri

Să comparăm peste un an aceste previziuni ultra-optimiste ale autorităților via Economica.net:

danutzu_1069

Aia cu lotul Porr n-are cum sa fie gata in 2025.
Oricat ar vrea ei sa fie, n-are cum.

Nici din A7 nu toate o sa fie gata...

De fapt, daca citesti articolul... toate "AR PUTEA FI GATA".... Jurnalism de ... calitate

Danyez

Salutare tuturor!

Zilele astea m-am ocupat de un side-project si am creat o harta interactiva a drumurilor rapide din Romania. Scriu aici ca sa impartasesc cu voi ceea ce am realizat, dar si sa va multumesc pentru informatiile pe care le-ati pus la dispozitie aici pe forum si pe pagina API, dupa care m-am inspirat pentru a realiza harta :D .
Nu stiu pe ce canal sa scriu, dar asta mi se pare cel mai potrivit. Daca imi puteti da feedback este bine primit. Harta include si optiunea de highlight a unei autostrazi daca apasati pe logo-ul aceleia. Am adaugat si cei 12km de drum expres ai centurii Satu Mare, de asta mi-a iesit mai mult mie :lol: . Am incercat sa pun toate proiectele din Romania care se afla cel putin in stadiul de studiu de fezabilitate.
Aici este linkul catre harta: https://tapusidaniel.github.io/Autostrazi_in_Romania/

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Gendan

Felicitări pentru rezultat! M-am jucat câteva minute de pe mobile și sunt lucruri care îmi plac și am câteva sugestii care poate îți sună și ție bine.

Lucruri care îmi plac:
- versiunea 'clean' cu harta albă arată foarte bine;
- faptul că ai trecut și splitul de finanțare pe fiecare tronson in parte;
- suna puțin pueril, dar indicativele de drumuri care sunt clickable și îți selectează tot drumul;
- legenda: clară. Schema de culori bine aleasă, faptul că ai și însumat numărul de kilometri pentru fiecare e deja răsfăț.

Lucruri pe care poate poți să le iei in calcul pentru un upgrade:
- știi modulul de hărți din PowerBI? Au câteva vizualizări mai puțin clean dar mai informative  decât ce folosești acum. Mă gândesc la acel Grayscale sau RoadLight in care primești by default numele localităților fără a mai trebui sa le geocodezi.
- sunt foarte cool indicativele dar ar fi și mai cool daca ai putea afișa câteva detalii despre întregul traseu la selectare. Îmi dau seama că stadiul sau progresul e mai complicat, mă gândesc în schimb la o lungime totală și poate un cost total?
- ai avea nevoie de o tabelă noua dar pentru tronsoanele in licitație ar fi mega-cool sa ne arăți și participanții.

Și din categoria vise umede, faci un crawler care sa ruleze săptămânal și să îți aducă progresul de pe hartă cestrin.

Că și utilizare, poate poți face embed și în Wikipedia.

Mulțumim pentru cadoul de anul nou și mult succes in continuare! Looks good  :cheers:

Danyez

Multumesc pentru feedback  :). Voi tine cont, insa voi adauga cand voi avea ceva mai mult timp. Pana atunci incerc sa actualizez loturile constant.

dumbravaandrei

Super fain rezultatul. Si se incarca repede, pe mobile arata impecabil.

Ce mi-as dori in acele casute info, pentru contractul in executie sa apara si stadiul financiar, nu doar procentul de progres. Stiu ca informatia nu este de cea mai buna calitate, dar poate fi preluata din valorile cestrin.

Super job!
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

reed

Imi place grozav ca ai pus si loturile deja deschise, valoarea si constructorul.
Foarte faina treaba
Ar fi fain sa se poata selecta ca pe harta proinfrastructura loturi deschise cu cele in constructie de exemplu concomintent.
Multumim

RADU_NEAGOE

super! bravo!
 ca tot ai adus vorba de satu mare  - tronsonul oar - satu mare costul estimat apare cu B (de la billion :D ) - e mai degraba M (millions )

Drumul expres DEx14
Tronson: Oar - Satu Mare
Status: Lansat spre licitație
Lungime: 10.83 km
Finalizare licitație: 2025
Codul SEAP: CN1064596
Stadiul curent: Evaluare oferte
Durata construcției: 24 de luni
Cost estimat: 147.6B €
Finanțare: Fondul European de Dezvoltare Regională (60%) și bugetul de stat (40%) - Programul Transport 2021-2027
Stadiul curent: Evaluare oferte