[BV] Centura Brasov

Started by coco.serban, May 05, 2012, 07:31:32 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

adiarc

Pai nu durează prea mult  fericirea de a merge cu 90 ca urmează un giratoriu....si altul ..si altul....enervant si nesigur.....daca am avea intersecții denivelate ar permite un 110 lejer...si mai sigur decat 80 si enșpe giratorii
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

4est

Treceri de pietoni zero
intersectii cu drumuri laterale neamenajate zero
pod peste centura pe care nu il intersecteaza si pe care sta pistolarul uneori: UNUL. Intrucat nimeni nu-l vede, nu apare nici pe waze. L-am vazut si eu odata dupa ce m-am uitat pe inregistrarea de pe camera DVR pentru ca nu stiam la ce radar opreau masinile. Eu am avut noroc - nu m-a luat din motive necunoscute. Cei din fata si spate n-au avut noroc...

Iar podul unde sta pistolarul este cel mai lung sector fara nici o intersectie, are 3.3km dintr-un giratoriu intr-altul!  Cel putin 100 ar fi normal pe acolo

pentium10

putem pune alerta permanenta in Waze, dar sa fie sigur ca stau frecvent in zona
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

4est

pai acum cand ploua si e urat nu stau. Dar dupa ce era sa ma ard i-am mai vazut la 2 treceri. Si nu trec des pe acolo.
Problema e ca nu are cine sa te avertizeze pentru ca nu-l vede nimeni. Vezi doar echipajul care opreste masinile si stai sa te gandesti oare unde era.
Cand treci cu 110+ 80/h nu ai cum sa observi o silueta mica sus pe pod

pentium10

da-mi coordinatele cat de exacte poti si incerc sa ma uit cat de frecvent e semnalizat in Waze

4est

Aici sta cu pistolul laser  45.671466, 25.545031

iar mai apoi te opreste aici, deci semnalizarile probabil aici vor fi:  45.678362, 25.556100

Uite cum arata, n-ai cum sa-l observi

pentium10

m-am uitat si in decursul a 3 luni decand se vad rapoarte in zona sunt vreo 30 in total, nesemnificativ momentan, dar sa revii personal la mine daca consideri sa punem alerta permanenta

dumbravaandrei

Nu trebuie avertizare permanenta. In ultimele 8 luni de cand circul aproape zilnic pe acest sector, cred ca am vazut doar de 4-5 ori "chistolarul". Ce e drept, mai nou se circula si cu peste 150 Km/h pe acel tronson :) Dupa spusele unui agent de la rutiera, in aprilie fu o victima care a avut "decat" 196 km/h
Da, cele doua giratorii spre stupini trebuie denivelate. Prima cum vii dinspre ghimbav ii trebuie o investitie minima ca sa dispara (doua giratorii la capetele pasajului de pe Lanii, dupa modelul celei de la Sanpetru, investitie de maxim 100.000 eur cu tot cu expropieri :) ) Un pasaj asemanator trebuie facut si la stupini 1 (facut pasj pe plugarilor) Dar aici ar fi ceva probleme legate de expropieri iar cele doua primarii prietene nici nu vor sa auda de asa ceva  :-[

ashbird

nu stau tot timpul pe pasaj

Mai stau si sub pasaj...

depinde pe ce sens ... opresc in urmatorul giratoriu sa te amendeze.. ori la capatul centurii .. ori la giratoriul cu Lanii ..

un coleg cu BMW a pierdut carnetul acolo :)
Fie sa renasca numai cel ce har/Are de-a renaste, curatit prin jar,
Din cenusa-i proprie si din propriu-i scrum,/Astazi ca si maine, pururi sï acum!

4est

Sincer eu consider ca circul in siguranta si cu 150 pe sectorul respectiv: separator la mijloc, pustiu in stanga/dreapta. Drum drept. Animale n-au de unde sa apara. Vizibiliate 3km. Nu exista pietoni in zona. Nu stiu cum poti fi mai in siguranta de atat si sa nu pui in pericol pe nimeni altcineva

Stiti ca exista o reglementare in care zice ca orice regula incalci, daca agentul considera ca nu ai pus in pericol siguranta celorlanti participanti, poate sa iti dea avertizare in loc de amenda?
Desigur, in cazul in care sta pistolarul acolo este evident ca nimeni nu te va ierta. Ar putea sta pe atatea alte drumuri unde sunt zilnic soferi care fac manevre care pun in pericol circulatia/pietonii

Cum spunea cineva: nu te omoara viteza, ci deceleratia brusca  :P

PS: am deviat pe offtopic cred...

RaduL@Bv

Parerea mea este ca ar fi trebuit pasaj denivelat si la viitoare bucata de centura, la intersectia cu drumul spre Tarlungeni. Nu stiu de ce s-a optat pentru sens giratoriu- si acolo se va aglomera in urmatorii ani cand se va popula cartieru Izvor, plus cei care vin din Tarlungeni, Budila etc

dumbravaandrei

Toate intersectiile trebuie denivelate. Dar probabil ca investitia se va face peste 5 ani. Cea mai simpa situatie e la pasajul de pe Lanii unde investitia este minima :). Nu stiu in ce masura se pot face modificari in urmatorii 5 ani (nu stiu daca permite contractul de finantare)

4est

Pai la Lanii trebuie 2 giratorii inainte/dupa pasaj si inca 2 bretelute. Si atunci pot desfiinta giratoriul de sub pasaj

dr4qul4

Cel care a facut prostia aia gandeste cu alta parte a corpului.
Cum naiba sa faci un giratoriu enorm pe drumul principal si sa faci un pasaj cu deschiderea foarte mare pe drumul secundar?
Exact pe dos. Puteau sa faca un pasaj mai mic, dar cu 2 benzi pe centura si un giratoriu alungit  pe DJ, sau chiar o trefla.

Acum deja e tarziu si e destul de greu de facut 2 giratorii in capatul pasajului. Asta doar pentru ca pasajul este foarte lung si ocolul va fi pe masura.
Singura explicatie logica pe care o gasesc e ca au vrut sa lase loc pentru o intersectie pe 3 niveluri.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

4est

Eu cred ca s-au gandit ca mai economisesc niste bani pentru ca pe centura trebuiau sa faca pasaj pe 2+2 benzi. Asa-s doar 1+1