Drumuri de vacanță în România

Started by Ionut, May 04, 2012, 11:57:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BIGRED1984

ok, merci de informatii. mai incolo ma gandesc, sa se opreasca ploile astea

vladb

#481
^ Nici unul nu e practicabil pentru o masina "normala" (2x4). Pe varianta 3 circul eu (cel putin o data pe an): la aprox. un km in amonte (dupa restaurantul "Popasul Regilor") de barajul Tau continui tot inainte si nu mai urmezi drumul de Oasa. Sunt in jur de 12 km practicabili doar cu o masina cu garda extrem de inalta sau 4x4. E o zona pe care circula taf-urile, deci sa te astepti inclusiv la sleauri. Nici coborarea spre Cugir nu e mai buna, ba e chiar mai rea. Si mai lunga - app. 35km.

PS: Opreste-te la Baraj Tau si intreaba oamenii de acolo. Hidroelectrica merge zilnic, cred, la Canciu.

ronaldo99

Buna ziua forum!
A mai trecut cineva prin zona Transalpina de Apuseni? Au mai avansat cu lucrarile la lotul 1? La lotul 2 se vede ceva notabil? Mersi

Hercule

La ce anume te referi? Ar fi cel putin 3 drumuri in Apuseni care s-ar califica la denumirea de "Transalpina":

  • DN1R = Transursoaia
  • DJ107I Aiud - Bradesti
  • DJ108I Bulz - Beius
Deșteaptă-te române!


GabiHd

DN67C Transalpina 09.08.2020 De la Obârșia Lotrului până la Novaci


dr4qul4

In weekend am fost cu cortul pe Valea Latoritei. Am campat undeva in coada lacului Galbenu. Zona este superba....dar drumul este foarte prost si foarte lung. Este mai prost ca un drum forestier pentru ca a avut asfalt candva (probabil acum 40 de ani) si sunt locuri cu gropi adanci. Intre barajele Petrimanu si Galbenu, drumul are si mai multe balti pentru ca pe Paraul Galbenu e o exploatare forestiera. In caz de ploaie aveti sanse bune sa ramaneti acolo daca nu aveti 4x4.

(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)



Powered by API/PUM imgur uploader
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dr4qul4

#488
Am mers pe jos pana unde se termina drumul si chiar mai departe prin jungla de zmeura, fragi si prin padure pana la o cascada (fara nume).
Coada lacului si cascada pana la care am ajuns pe jos. Era un marcaj dar l-am pierdut repede. Pe celalalt brat este o cascada ceva mai cunoscuta. In schimb erau foarte multe bazine destul de adanci. Si Lacul Galbenu e foarte adanc si e plin de ...lipitori (desi apa e gheata)
(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)



Powered by API/PUM imgur uploader

Foarte multe corturi erau pe malul lacului Petrimanu. La Galbenu se ajunge mai greu si nivelul apei variaza foarte mult. La fel de mult se plimba si ursul pe acolo.  ;)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

kitsune

#489
Am renunțat să mai urc la baraj la Petrimanu, după ce am lăsat multe bucăți din scut pe drum. Poate data viitoare când iau o mașină mai înaltă să încerc să merg mai sus, dar așa, la fiecare 10 m zbang cu pietroiul in scut, nu mai vreau. M-au frapat brusturii ăia enormi.
Un pic mai târziu edit: Completez pozele cu Cascada Apa Spânzurată, mult mai jos pe drum (701D):



Și da, este "portrait", că altfel nu încape in poze. Se vede bine în full screen cu telefonul pe portrait  :lol:
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

GDPR

@dr4qul4, daca mai mergeai putin, cu piciorul de data asta, ai fi ajuns la cascada Moara Dracului si la Iezerul Latoritei. Cateva poze la linkul de mai jos:

https://photos.app.goo.gl/6Vgp4ynVaYT3XTJG7

dr4qul4

Chiar am vrut sa mergem la Moara Dracului insa ne-am luat dupa un semn si dupa niste sageti vopsite pe copaci care erau total gresite: ne-au trimis pe latorita inferioara, in timp ce moara dracilor e pe latorita superioara.
Nu exista nici o urma de poteca, asa ca am mers pe langa rau, urcand si coborand destul de des. Am ajuns la cascada pe care am pozat-o, care era de fapt formata din 3 trepte. Pozele sunt de deasupra primei trepte in jos.Si canalul de dupa ea era spectaculos si foarte adanc.
Nu am mai incercat sa ajungem la moara dracilor pentru ca se facuse aproape 5 si nu aveam echipament pentru noapte (corturile erau deja instalate mai jos).
Greseala a fost ca am uitat sa descarc harta de pe locus map (sau macar google maps), ca sa am traseul in mod offline.. Iar acolo nu exista nicaieri semnal. Dar macar am nimerit in tufisurile cu zmeura unde am "pierdut" vreo 30 de minute (era destula zmeura sa sature 100 de ursi).

Asta e, probabil voi mai ajunge pe acolo, pregatit pentru un traseu ceva mai lung.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

GabiHd

#492
DN66 Defileul Jiului de la Bumbeşti-Jiu la Petroşani 09.08.2020



pasadia

Parcul National a pus pe 1 august o filmare și detalii despre drumul Gura Râului - Poiana Pelegii:



Am parcurs și eu acel drum acum o lună. Singura zonă neplacută cu adevarat e în serpentinele de la minutul 50:00 (se vede și pe filmare că multă lume a abondonat mașinile în acea zonă urcând pe jos mai departe). Spre diferență de rangerul parcului eu, cu o mașină cu garda mai joasă, am preferat să merg cât mai aproape de marginea din stânga (pe urcare).
Oricum, foarte multe mașini în week-endurile aglomerate (undeva între 100 și 200 de mașini). Mi s-ar părea normal ca parcul să gândească o altă soluție: mașinile lăsate în zona barajului și de acolo oferit transport la comun (nu știu, vreo 4-5 tractoare cu remorcă sau ceva similar).

mariansb

#494
În urmă cu 4 saptamani am fost în Parâng .
De la cabana Rusu drumul e în lucru pe vreo 5-6 km. Chiar şi aşa am mers bine cu Passatul. Din ce am vazut antreprenor e Strabag, iar pe un panou termenul de finalizare menţionat e decembrie 2020. Aproape de capătul traseului era asfaltat pe câteva sute de metri. Erau destul de multe utilaje, dar fiind duminică nu se lucra.

Acum 3 saptămâni am fost la Şureanu. Până la Oaşa pe Transalpina e impecabil drumul, la fel şi în continuare până la Obârşia Lotrului. De la Obârşie la Voineasa e ok, de verde .De la barajul Oaşa până la Şureanu e macadam cu multe gropiţe, doar cu a doua am mers. Înainte de Poarta Raiului e o zonă scurtă unde e mai nivelat. Se tot vorbeşte de asfaltare. În zona Şureanu am mers la iezer şi pe vârful Şureanu.

În urmă cu 2 saptămâni am fost pe Valea Orăştiei la cetăţile dacice. Drumul e ok. Am urcat din Costeşte şi la Târsa, Prihodişte, vreo 10 km, pe un drum asfaltat, mai îngust, care la un moment dat se intersectează cu drumul care vine dinspre Boşorod spre Târsa,fiind asfaltat şi acesta recent.
E pitoresc Platoul Luncanilor, cu vederi frumoase spre Retezat.
"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell