Drumuri de vacanță în România

Started by Ionut, May 04, 2012, 11:57:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

elphax

pai de aia nu se agita sa faca drumul :) ca trebuie canalizari, scurgeri de ape etc, drumul ar duce spre o zona unde este nevoie de infrastructura completa, nu e ca si DJ107 un traseu de legatura
si apoi vor veni camioanele cu lemne si vor strica tot, nu ?

Io

N-am mai fost de-o vreme pe-acolo insa cei 18 km erau stricati periodic de camioanele care transportau busteni. Era destul sa treaca 2-3 dupa o ploaie mai zdravana si gata sleaurile. Adica noapte buna turism, welcome 4x4. Neinteresant pentru mine.
In opinia mea insa numarul pensiunilor existente azi impune un PUZ si proiectarea si executia unui sistem de canalizare si de epurare a apelor uzate, altfel o ia si zona asta pe calea gresita pe care au luat-o adunaturile de constructii impropriu numite statiuni. Le-am numit de atitea ori ca m-am saturat. Fara stil, fara sarm, fara staif, fara personalitate, fara alta noima decit sa atraga bizonul ametit de televiziuni la fastfood "in mijlocul naturii" betonate agroturistic.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

dragos76

Păi deja Luncile Prigoanei sunt înscrise cu succes pe cursa asta de a repeta greșelile trecutului. Deși e ditamai poiana acolo, sunt zone cu clădiri de 2 etaje, construite la cel mult 5 m una de alta. De un standard stilistic, ce să mai zic. Îmi pare o copie în mic a zonei Straja.

Sper ca măcar în Poarta Raiului să se evite aceste greșeli.

ronaldo99

Respect Alin ca ne pui la curent cu informatiile din teren. Daca ajung totusi sa se laude ca e cel mai important proiect de infrastructura din judetul Alba atunci sa speram ca nu o lalaie doar cu vorbe.

cristi5

Quote from: Hercule on February 10, 2020, 06:30:39 PM
Pentru traseele turistice marcate nu va luati dupa hikebikermap. Cel mai bun e Muntii Nostri.

Multi utilizatori, mai ales straini stiu de OSM, mult mai putini stiu de Muntii Nostri. Decii daca un traseu nu e bine marcat pe hikebikemap, intrati pe Openstreetmap.org si corectati-l

Puneti aici daca sunt probleme mari la traseele OSM, si corectam.


ronaldo99

cristi5, cand ziceai ca "apare maine cu albastru punctat" nu vroiai sa zici alta culoare? Cred ca acum e cu galben care vad ca ar insemna "intermediate". Albastru punctat oare ce ar insemna ca vad ca albastru simplu e excelent. Sau nu am eu ceva setari ok?
Si in legatura cu harta aceasta, nu se putea schimba frecvent cu opiniile celor care folosesc si dau un rating pe OSM? Din ce vad acum tot traseul e intermediate in conditiile in care nu cred ca tot traseul la momentul actual e in aceeasi stare. Sper ca m-am facut inteles.

cristi5

#457
Galben-albastru punctat ar trebui sa fie. Dintr-un motiv care-mi scapa nu apare albastrul puncgat.

Cam tot era galben. Oricum nu mai conteaza prea tare, ca multa vreme va fi "rosu-santier"

Ba se poate schimba, OSM e complet deschis, poate pune oricine orice. Exista multe editoare, eu am facut unul dedicat pt calitate

http://pum.project-online.se:8888/maps/edit.html#map=15/46.303/23.395/0


O mica problema e ca rangul OSM al drumului nu e acelasi pe toata distanta. In unele locuri e "secondary", in altele "tertiary". Dupa reabilitare (sau chiar acum) ar trebui pus tot DJul cu acelasi rang. Asta se poate numai cu un editor OSM generic.

ronaldo99

Acum drept sa-ti spun nu folosesc de foarte mult timp "Harta calitatii drumurilor" dar ma cam bazam pe informatia pe care o preluam de acolo. In cazul asta daca apare oarecum eronat cu galben care inteleg ca inseamna "intermediate" pe tot traseul de la Aiud la Bucium, nu o sa induca oarecum in eroare soferii?
Sa nu o iei ca pe o critica, ma refer doar la ce se poate intelege privind harta. Oricum probabil utilizatorii de OSM care vor trece prin zona vor updata in scurt timp conform celor analizate. Mersi pentru clarificari.

cristi5

Slabe sanse sa se actualizeze foarte rapid un drum de munte.

Imi amintesc destul de clar ca cam tot era galben inainte sa pun eu galben+ REHAB. Unele segmente erau chiar verzi.  Dar pe bune, daca va fi in santier nu mai conteaza cum a fost.

Exista full history. Poti verifica la fiecare segment ca era intermediate inainte. Asta de exemplu era.
https://www.openstreetmap.org/way/730999778/history

Suprafata era gravel inainte, nu asphalt. Dar am pus asphalt pt ca va fi asphalt dupa reabilitare si exista riscul sa nu aiba nimeni vreme sa corecteze.

Acum sper ca am pus corect si apare maine albastru punctat.
https://www.openstreetmap.org/changeset/81604515

E munca de voluntari (cat tot OSM de altfel). Poti s-o accepti asa cum e sau sa te implici s-o imbunatatesti.

ronaldo99

Dupa cum spuneam inainte, departe de mine gandul de a fi o critica. Mentionam cum apare si concluziile ce puteau fi trase de unii in necunostiinta de cauza. Inca o data, mersi de clarificari si de update la situatia drumului in cauza.

potibi

Drum foarte frumos Intre Boga - Padis si cel mai frumos loc de campare in Padis


dragos76

Nu prea e vorba de Padiș aici (adică e zona/masivul Padiș, dar nu poiana Padiș). Finalul e la Glăvoi.

Hercule

Foarte faina zona, filmarea la fel. Multumesc!  :)

Accesul in Padis dinspre Doda Pilii s-a asfaltat? Sau tot pana la nea Boc acasa (Rachitele) e asfaltul?
Deșteaptă-te române!

Io

E asfalt pina la vreun kilometru dupa Doda Pilii. Adica ar fi de asfaltat cam 6 km in Bihor si vreo 5 in Cluj. Partea de Bihor e mai lata si cu fundatie mai tare ca a fost drum pe-acolo (inca sint in picioare parapeti zdraveni de beton), cea de Cluj e mai ingusta si cu fundatie slaba, cam o treime din cea de Cluj e un drum de pamint batatorit trecind printr-o padure umeda.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.