Drumuri de vacanță în România

Started by Ionut, May 04, 2012, 11:57:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

GDPR

#315
Licitaţia pentru reabilitarea drumului către Mănăstirea Prislop ar putea fi reluată. Constructorul bate acum în retragere. El susţine că nu poate executa lucrarea cu suma pe care a licitat-o.

http://www.mesagerulhunedorean.ro/licitatia-pentru-reabilitarea-drumului-catre-manastirea-prislop-ar-putea-fi-reluata-constructorul-bate-acum-in-retragere-el-sustine-ca-nu-poate-executa-lucrarea-cu-suma-pe-care-a-licitat-o/

Ultimele zile de noiembrie vor aduce la Prislop şi mai mulţi pelerini decât de obicei. Aceştia vor fi ,,întâmpinaţi" cu un drum noroit de utilajele care încă lucrează la lărgirea carosabilului. La un an de la începere, lucrarea este gata doar pe jumătate. Şi e vorba de doar vreo 7 kilometri.

http://glasul-hd.ro/drumul-spre-prislop-si-primenirea-prin-noroaie-galerie-foto/

voicul

NU exact cum este drumul, dar punctul final pare sa merite. Eu l-am pus pe lista de vazut.

Castelul-Calendar, o minune din România. Are 365 de ferestre, 52 de camere şi 7 terase

http://www.radiocraiova.ro/castelul-calendar-o-minune-din-romania-are-365-de-ferestre-52-de-camere-si-7-terase/

alibaba

#317
si mai mult, in aceeasi localitate cu castelul, se poate vizita Rezervatia Bujorilor de Stepa. Doar ca aici trebuie mers cam in luna aprilie, cand infloresc.


alecu26

Asta nu e rezervatia de la Zau de Campie? Sunt doua?
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

alibaba

Ba da, in zona unde gasim si castelul calendar despre care era vorba in postul de mai sus.

Castelul-Calendar, o minune din România. Are 365 de ferestre, 52 de camere şi 7 terase

Castelul baronului Istvan Ugron, numit și Castelul-Calendar, se află în comuna Zau de Câmpie din județul Mureș. Deși este un monument superb, castelul este destul de puțin cunoscut în România, iar turiștii nu îl vizitează.

Hercule

Nu il viziteaza turistii deoarece e inchis.
Deșteaptă-te române!

alecu26

Pai asta ma gândeam si eu. Sunt cumva legat de zona respectiva, am fost de cateva ori la rezervatia de bujori dar nu am auzit niciodata de castel. Si nu arata foarte rau. Adica foarte darapanat pe dinafara.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

kumar

Am fost la Pasul Vulcan. A fost inchis drumul (3-4 km) pentru a se putea da lumea cu saniile si schiurile, pentru ca partia ( 200-300 m) era la randul ei inchisa. Am urcat si coborat cu telegondola, foarte frumoasa dar putin utila pentru ca era putina lume. Nu cred ca isi scot banii nici pe curent.
Un bilet dus-intors este 10 lei, iar un bilet cu numai o urcare 7 lei.


cristi5

#323
Am fost in Padis azi-vara si mi s-a parut ok drumul forestier care iese din DJ spre cabana Cetatile Ponorului, cu mov aici

http://cristi5.ddns.net/maps/#map=14/46.587/22.717

N-am mers cu masina pe el dar dupa cum l-am vazut aici si aici (si dupa cum treceau masinile pe el) l-as pune cel putin galben (sigur, punctat= neasfaltat)

Io

#324
Nu, nu. E un drum forestier latit in anii '90 care poate fi parcurs cu o masina normala daca n-a plouat mult. In plus are citeva trepte de stinca, vreo 2 inainte de Grajduri/Glavoiu, una chiar inainte de intrarea in Rezervatia Academiei si inca 2 pina la Caput/Cabana Cetatile Ponorului. Da, cu grija un Passat sau o Octavia pot trece insa ramine un drum prost. Pe-a mea am dus-o pina la Glavoiu dar mai incolo n-am vrut, mi-a fost teama ca ating ceva pe jos. In plus daca prinzi o perioada ploioasa urcarea poate fi problematica. Da, poate fi parcurs dar e de rosu, zau!
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

cristi5

#325
OK, ce m-a derutat pe mine e ca era la fel de mov ca si DC265 dinspre Ic Ponor pe care am urcat cu o masina de oras, noroc cu 4x4 si cu aerul conditionat, am fost  intr-o perioada f calduroasa.

http://proinfrastructura.ro/harta-calitatii-drumurilor.html#map=14/46.604/22.782

Intre timp am verificat pe OSM si DC-ul e marcat "very_horrible". Mai rau de atat exista doar "impassable", si asa e, cu masina de oras abia daca treci pe-acolo.

Forestierul prin Glavoi e marcat "doar" very_bad (adica doua nivele mai sus decat DCul, pt ca exista si "horrible").

Deci problema era la mine pt ca  am reprezentat cu mov tot ce e mai rau decat bad (rosu). Probabil ar trebui ca very_bad sa fie reprezentat tot rosu, si apoi "horrible" si "very horrible" cu mov iar impassable cu ceva semn de interzis...

Io

Ceva dreptate exista, drumul de Ic are trepte de stinca mai mari decit cele de Caput, primele doua la cam 1.5 km de la asfaltul din Padis, in zona in care se pastreaza inca parapetii de beton (!) si e mai urit. Eu l-as putea face pe ultimul, pe cel de Ic pun masina pe burta, insa in opinia mea ramin drumuri foarte proaste ambele.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

gruiarew

#327
Un drum absolut superb în Timiș (DJ684B):
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

ioio_viola

Quote from: gruiarew on February 28, 2017, 01:40:18 PM
Un drum absolut superb în Timiș (DJ684B):


Cum e drumul ca si denivelari/gropi/nisip? As vrea sa-l fac cu motocicleta si ar trebui sa nu fie prea multe gropi si nisip.

iuli

Trans Bucegi sau cum s-o numi DJ713 pana la Piatra Arsa, sau aproape de ea unde se termina drumul.

-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog