Drumuri de vacanță în România

Started by Ionut, May 04, 2012, 11:57:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

adiarc

Sau undeva in Mărginimea Sibiului....ai apoi urcare la nodul Săliște pe autostrada......si langa nenumărate oportunități de cazare f.ok si ieftine...de genul 70-100 lei/ noapte.....in Săliște,Sibiel,Jina,etc,etc.....depinde cat vrei sa te depărtezi...poate fugi si pe Transalpina...

Am fost eu la Arsenal Park si e chiar fain,dar intradevar ,doar pt o noapte plătești min 50 euro/noapte
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

aditd

Mersi pentru raspunsuri.

La Arsenal chiar 55e. Legata de acest loc: sunt incluse in acesti bani (cei de cazare) toate activitaile de pe site?
Sau unele da, altele ba?

adiarc

Eu am fost doar pt o zi si am stat la Aquapark ( 50 lei / zi plus 25 pt copii ) , plus ca M-am dat si pe tiroliana ( 45 de M înălțime la "decolare" si 20 sau 25 lei/tura ) ....restul doar le-am vizitat cu promisiunea personală ca ma voi întoarce curând special pt park.....si mai putin Aquapark.....
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

kumar

Se pare ca a fost finalizat drumul turistic Răchiţele - Ic Ponor. Sper sa se faca cat de curand legatura cu partea reabilitata din Bihor.

http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/drumul-turistic-rachitele---ic-ponor-e-gata-in-sfarsit-dupa-7-ani-galerie-foto--148530.html

dr4qul4

Retezat
Drumul spre barajul Gura Apelor:

Si mai departe spre Poiana Pelegii:

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

trifuhoria

Se poate ajunge pana in Poiana Pelegii cu masina? Acum multi ani stiu ca a fost rupt drumul, motiv pentru care am marcat un traseu prin padure, alaturi de un ONG din Alba

GDPR

mariansb

Eu in urma cu 3 ani am ajuns cu masina ( Mitsubishi Outlander ) pana in Poiana Pelegii. Drumul a fost ok, doar spre parte finala au fost ceva sleauri. In parcare erau si automobile cu garda normala. Unii parcasera cu vreo 2 km mai jos de poiana , pentru a evita partea mai rea din drum.
"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell

DanielC

In vara lui 2015 am ajuns pana in Poiana Pelegii cu un Renault Clio. Nu sunt probleme, trebuie doar atentia necesara pe un drum neasfaltat care nu are scurgeri si unde se mai fac gropi de la apa. Daca se repara ce s-a rupt acum, e ok.

dr4qul4

se poate dar nu e recomandat. Drumul este foarte prost. Cu toate acestea, sunt foarte multe masini/rulote care merg pana acolo.

Colegul care a fost saptamana trecuta acolo (12 si 13.07) a ajuns cu un Logan, dar a zis ca a mers mai mult cu 10 km/h pe acea portiune (a facut peste 1 ora intre Gura apelor si Poiana Pelegii).

PS. din filmul postat de @Adrian rosca, se observa ca s-a rupt duminica si NU se mai poate ajunge!!!
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

GDPR

Conform retezat.ro, a fost restabilit accesul auto pe DJ 685, pe sectorul Gura Zlata - Poiana Pelegii inca din data de 18.07.2016.

filippasteur

Apropos de drumuri spre mare. Stie cineva daca a fost reabilitat DJ-ul Amzacea-23 August?

Multumesc...

pasadia

Forestierul dinspre Porumbacu de Sus spre cab. Negoiu se prezinta cam in aceeasi stare in care il stiam (nu-l mai parcursesem in ultimii 4 ani). O portiune in zona inferioara a padurii e distrusa de exploatarea forestiera (e zona in care aduna trunchiuri) si e ocolita pe versantul stang al apei. In rest se poate urca in conditii decente pana sus, la capatul forestierului. Insa ce m-a mirat e ca vechea poteca a fost largita pe toata lungimea ei suficient de mult cat sa incapa o masina. Ok, pantele sunt mari si pietrele de pe traseu inalte, insa in fata cabanei era un 4*4 vechi (cred un un Suzuki din ala ingust, nu m-a interesat prea mult). Incetul cu incetul va reusi dl. Serban sa-si transforme cabana intr-una cu acces auto.

La cabana, si de astfel in intreaga zona de creasta, extrem de multa lume - si de data asta nu straini, ci romani de-ai nostri, unii trecuti bine de prima tinerete. Intr-un fel ma bucur de faptul ca au inceput si romanii sa descopere muntele adevarat, trekking-ul, insa situatia nu e fericita caci muntii nu sunt pregatiti pentru un aflux mare de oameni - serviciile la cabana Negoiu sunt proaste si nemultumesc, traseele sunt inguste (pe alocuri, fapt ce chiar creaza ambuteiaje) si periculoase in anumite conditii meteo, refugiile sunt mici si neintretinute (la Caltun vechiul refugiu se distruge vazand cu ochii, iar cel nou mi s-a parut surprinzator de mic). 

adiarc

^ din păcate autoritățile nu isi fac treaba ,din nou.Dupa ce se termina drumul forestier si începe poteca recent lărgită spre cab.Negoiu ,este o pancarda mare care spune "Atenție,interzis accesul cu orice mijloc motorizat,Zona protejata."....iar apoi ,in secunda doi ,dai de un drum lățit si urme de ATV si masina ( masina era un Suzuki Samurai ).

Dragi autorități,faceți-va treaba.Altfel si cabana Negoiu va ajunge un fel de "grotesc pitoresc" similar cu cel de la Bâlea.Si cred ca sunt in asentimentul multora dintre cei pe care i-am văzut in zona,ca avem nevoie de astfel de refugii,unde sa nu poată ajunge nici un mijloc motorizat si deci nici cohoardele de cocalari.