[TM] Drum legatura Autostrada A1-DN69 zona Timisoara Nord

Started by NGC, July 18, 2017, 07:46:40 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

theender

Quote from: iuli on May 09, 2023, 04:33:13 AMUpdate de pe santier: totul e inghetat. Nu mai exista niciun utilaj sau muncitor la zona nodului cu A1. Doar un paznic intr-o ghereta. Desi a fost vreme frumoasa de vreo luna nu mai exista miscare si ne indreptam spre o reziliere si probabil o noua licitatie pe la toamna. Deci pana la anul nu cred ca vom vedea nicio noutate.

Si cand lucrau ritmul era unul slabut, faptul ca nu lucreaza catre A1 nu inseamna ca nu lucreaza dincoace catre DN69 (catre Sanandrei).
Mi-as dori sa termine, au structuri mari de beton si podete turnate totusi, eu inca raman optimist

iuli

Recunosc ca nu am tras o vizita si pe DN69 sa vad daca si cate progrese sunt acolo. Dar la cat e de lucru la nodul cu A1 in ritmul asta le ia vreo 3 ani pe putin.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

mircea

Am trecut eu pe acolo săptămâna trecută. Era cam la fel ca-n ianuarie.

iuli

"Avans" la nodul cu A1. Au pus jumatate de cofraj pe un pilon. Poate in vreo luna pun si restul de cofraj si pana in septembrie toarna si cei vreo 10 m3 de beton. Intre timp tot ce a fost decopertat e plin de iarba pana la genunchi. Nici macar paznicul nu mai statea in ghereta.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

theender

Atunci hai cu rezilierea, asta e

Cand mai vine Grindeanu pe la TM? Poate ii executa cu ocazia aia...
Deja am alergie la firmele italiene de constructii...Pizza, Tirena, Todini #vaisamar

MarcoPolo

Quote from: horatiu.cosma on August 06, 2020, 09:22:55 PM...
Din păcate, un singur constructor a depus ofertă la această licitație: fosta firmă italiană Todini, actualmente cu acționariat kazah. Firma a mai avut o tentativă eșuată în anii 2000 de a realiza Centura Sibiu, contract încheiat cu o reziliere.

Firmele mari active pe piața românească au stat departe de acest proiect dintr-un motiv simplu: valoarea lucrărilor a fost subestimată de CNAIR. Incompetența CNAIR și a subcontractorilor săi a lovit din nou.
...

Cum draq sa semnezi cu ăștia?!?

theender

Si cum poti sa nu semnezi cu ei daca ei au castigat licitatia?

mdragos

Au subestimat pentru ca sunt incapabili. Ii durea mana sa faca o estimare mai generoasa ca sa participe si firme serioase. Si asa o sa rezilieze peste 1 an si la inca 3 dupa aia sa finalizeze acest proiect.

dorum

complicat proiect:)
o firma serioasa la o evaluare corecta il facea in 9-12luni

chicago

Azi la ora 16:30 lucrau la terasamente 6 basculante si 2 excavatoare la viitorul pasajul peste A1 :) (GPS).
Mai erau in plus si alti muncitori, dar n-am vazut cu ce se ocupau. Oare au subcontractat din lucrari sau au primit acum ceva bani si lucreaza italienii?

a.l.x

^Da , au subcontractat.
Quote,,Există o perioadă de aprox. o lună pentru a vedea progres pe descărcarea de pe Autostrada A 1 de la Sânandrei. Ei și-au descentralizat în ultima perioadă foarte multe lucrări, au făcut contracte cu foarte multe companii care au venit să le declare la DRDP (n.r Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara) sau la CNAIR, să vedem dacă în următoarea lună există progres vizibil și toți acești subcontractori declarați vor face treabă. Dacă nu, intrăm pe scenariul pe care l-am avut pe Centura de Sud (n.r contractul reziliat cu Tirrena Scavi)" a avertizat Grindeanu, vineri, la Timișoara.
Sursa

iuli

Ai de capul meu! In ritmul asta termina in vreo 10 ani, si asta daca se aliniaza toate planetele. Asta inseamna sa avem un ministru de resort care habar nu are pe ce lume traieste si crede toate balivernele "constructorilor". Daca ma pun sa zic de "bine" si de "competentii" din CNAIR imi da Ionut ban o luna  8)
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

dorum