News:

Regulă nouă (#6)! Se primește ban pentru
fake news, minciuni și dezinformare.

Main Menu

Hărțile PUM/API și tehnici cartografice

Started by cristi5, July 11, 2017, 10:02:53 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

cristi5

Quote from: Buraddo on May 06, 2023, 08:07:04 PM<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<customMapSource overlay="true">
  <name>Harta calitatii drumurilor RO</name>
  <url>https://pum.project-online.se/tiles/{$z}/{$x}/{$y}.png</url>
</customMapSource>

Multumesc!

Am schimbat aici

https://www.dropbox.com/s/8liiw8s1e5voa9z/hartaCalitatii.xml?dl=0

Si l-am testat in Guru Maps (iphone) dar nu merge. Scrie "Unknown attribute: " dar nu zice ce atribut :)

Fisierul pare corect. Poate puteti si altii testa link-ul de mai sus pe telefon.

Buraddo

Dubios rău, și mie îmi dă aceeași eroare de la fișierul downloadat, în schimb dacă dau click pe fișierul meu local merge și par a fi identice...

cristi5

#572
O sa incercam o harta a calitatii CF, luand ca referinta "anul cel mai rapid" al respectivului segment si apoi pus
- cu albastru ce e mai bun decat 1995 (sa zicem)
- cu verde ce a ramas ca in anul cel mai bun
- galben, rosu ce e mai rau cu anumite procente
- cu rosu inchis ce s-a desfiintat (poate alta culoare unde nu e inchisa linia dar e inchis trafic de calatori)
- marcate cumva special (probabil layer separat) restrictiile de viteza (din BAR, deocamdata kilometrajul masurat manual pe OSM fata de statia vecina la care stim pozitia)
- marcate special limitarile permanente
- poate link-uri la back-view sau cab-view recente (sau reportaj gen Valter Patrick)

Surse: BAR actual, livrete vechi, mersuri vechi, livret actual, mers actual, cabview, back-view...

Poate in timp facem rost de date despre intervale/poduri scadente la reparatii si le reprezentam cumva.

O sa facem de test o magistrala-doua, sa vedem cat e de munca.

Quote from: frunzaverde on March 01, 2021, 08:17:51 PMAm facut un extractor automat al datelor din Buletinele de Avizare ale Restrictiilor. Scoate datele din fisierul ala Word si le converteste in ceva rezonabil. E suficient de destept inca sa caute fisierul corect pe site-ul CFR (numele fisierului se schimba constant) si sa-l downloadeze si sa-l parseze.

Pentru intretinerea unei astfel de harti pe termen lung, ar fi interesant ar fi un DIFF de BAR. Adica sa aflam foarte rapid ce restrictii noi au aparut. @frunzaverde daca mai merge parserul de BAR cu formatele actuale, crezi ca poti face produce un diff?

Fain ar fi cand apare o diferenta sa poata genera o notificare (email, sau sa  posteze pe forum direct 😁 )

szjozsef

#573
@cristi5


Poate ar trebuie sa implementati ceva verificari suplimentare, de genul, daca in OSM drumul are surface=asphalt sa nu permita asa usor sa fie schimbat accidental pe altceva (surface=gravel, etc..). astfel am putea evita suprizele care poat afecta rutarea in anumite aplictaii de navigatie, care folosesc datele OSM ....

cristi5

@szjozsef OSM pote fi schimbat de oricine. Asta are avantaje si dezavantaje.

Dar cand cineva schimba in OSM, o face cu propriul cont. Poti contacta persoana respectiva si sa dai feedback etc

Ca sa gasesti persoana dai click pe segmentul respectiv si te uiti la istoric, vezi cand s-a schimbat surface si de catre cine.

szjozsef

@cristi5 crede-ma asta a fost primul lucru pe care am facut, am contactat autorul acelei editari si prim mesaja direct prin openstreetmap.org si prin comentariu la changset, din cauza lipsesi de raspuns si prin prisma editorului mentiont in changset "created_by: peundemerg.ro-0.1" v-am contactat aici pe forum.
Vezi un exemplu de changset: https://www.openstreetmap.org/changeset/136411550 modificat cu editorul vostru "peundemerg.ro-0.1" de user-ul: DTXX (https://www.openstreetmap.org/user/DTXX)

Probabil acele modificari au fost ne-intentionate (modificarea pavajului de la asfalt la pietris) tocmai de aici sugestia ca sa adaugati aceasta verificare in editor ca sa avertizeze macar in cazurile de downgrade al drumurilor (nu ma refer la calitatea suprafetei de rulare(smoothness) ci doar strict la pavaj (surface))

Am mai gasit asftel de modificari presupus ne-intentionate, unde drumuri nationale/europene au fost trecute cu surfae: gravel, adica nu e un caz singular

IonutPad

Eu aș mai adăuga o altă problemă legată de cei care editează cu ajutorul peundemerg.ro-0.1: dacă, de exemplu, DJ000 are 150 de km și are porțiuni cu smoothness=very_bad și altele cu smoothness=intermediate, ei prin editor pun tot traseul de 150 km pe ,,very_bad", deși procentele ar fi 50-50 pentru porțiunile cu multe gropi și porțiunile unde e doar fisurat asfaltul. În editorul OpenStreetMap, acel drum de 150 de km ar putea avea 50-60 de segmente/elemente, dar editorul ,,peundemerg.ro-0.1" le consideră ca unul întreg, ceea ce nu-i corect.

cristi5

#577
@szjozsef @IonutPad din pacate eu nu mai am resurse / timp pt acel editor. Ce pot sa fac este sa-l opresc complet. Editorul este open-source, il poate imbunatati oricine.
https://github.com/cristianbogdan/road-coloring/tree/master/road-quality-edit

Dar in continuare eu cred ca vorbim de disciplina utilizatorilor OSM, nu de editor. Pt ca cu orice editor OSM (gen JOSM) se pot selecta sute de segmente si se poate pune very_bad sau gravel la toate deodata. N-are absolut nicio vina editorul.

Editorul face doar selectarea mai usoara (ceea ce pt un utilizator JOSM experimentat nu ar fi o problema, dar pt utilizatori neexperimentati este).  "With power comes responsibility".

Putem vorbi la comunitatea romaneasca de OSM sa pedepsim cumva utilizatorii respectivi, daca nu raspund, sa le facem reverse la changeset etc. @RobertH cred ca stie cum.

Pe de alta parte faptul ca oricine poate modifica OSM inseamna si ca voi puteti corecta greselile respective. Nu sunt nici primele nici ultimele greseli pe OSM. Si puterea de selectie-segmente a editorului va poate ajuta sa faceti asta rapid. Merge mult mai repede decat schimbarea editorului :)

pasadia

Oarecum off-topic.

De vreo cateva zile (3-4) am probleme cu Google Maps. Efectiv se blocheaza tab-ul cand incerc sa fac diverse actiuni (zoom in/zoom out, schimbare layere, etc...). O patesc si pe Chrome si pe Firefox, ambele instalate pe laptop (Windows). Cel mai des imi blocheaza complet browserul, trebuie sa il inchid /redeschid de fiecare data.

Patesc doar eu asta, sau e o problema mai generala?

alexandru_m

Relativ recent a fost un update mare si pe mobil (Android), ocazie cu care s-au schimbat si ceva chestii la interfata (cel mai evident cand lucrezi cu mai multe destinatii si incerci sa schimbi ordinea POI-urilor).

De la update-ul acesta si mie imi face diverse figuri (pe Android).

cristi5

#580
Ah voi va referiti la app-ul Google Maps pe Android?

Ca si harta noastra avut un update major zilele trecute :)

pasadia

Nu, eu mă refer strict la site-ul GMaps deschis pe două browsere diferite pe același laptop ce are Windows instalat. Și nu exista modificări majore făcute pe laptop, din cauza asta am presupus că e o problema cu site-ul și v-am întrebat (căci căutând pe Google nu am găsit vreo referință la probleme recente).

Mă gândesc că nu sunt singurul de aici care deschide GMaps constant, de câteva ori pe ora. Deci daca aceeași problema ar mai fi fost întâmpinată de altcineva cu siguranță că ar fi (sau va) reacționat. O să mai sap sa vad daca nu e totuși o problema la mine...

Geri

? Puteti, va rog, activa pe harta, sub sectiunea " status necunoscut " drumurile:

1. Tisita - Albita;
2. Buzau - Braila;
3. Braila - Tulcea - Constanta;
4. Pitesti - Brasov.

oneLess

#583
Filiași-Lugoj l-a pus și CESTRIN-ul!  :)

tom_sawyer

Se pun pe hartă drumurile care au traseul stabilit în urma studiului de fezabilitate. Drumurile acelea au status cunoscut: e în desfășurare studiul de fezabilitate, dar nu a fost stabilit traseul.