DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.


TibiV

Wow!...

R@du,
multumim pentru "Pod suspendat peste Dunare | Suspension bridge over Danube | Stadiu lucrari 27.09.2021"

Filmarea asta cred ca face parte din manualul "intinderea cablurilor la poduri suspendate"...  ;)

:cheers:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dargauda


ra2

Din ultima filmare postata de Radu(felicitari!) reiese ca si pe malul Tulcean se foloseste acelasi sistem de ancorare ca la Braila (bucla peste acei suporti) ceea ce ne arata ca firul este continuu, deci capetele bobinelor trebuiesc cuplate cumva!!! Sunt tare nedumerit cum fac (din ce au postat colegii sudura n-ar fi ok). Daca are cineva cunostinta sa ma lumineze :)

fulger nc

Poate fac bucla si capetele sunt apoi prinse undeva pe cablul principal.
Cum sunt ochiurile la cablurile de tractiune.

RaduC

Sudura asa cum o stim noi nu ar fi bună.

Putem sa speculăm ca IHI a inovat un sistem de îmbinare a sârmelor fără modificarea ariei secțiunii transversale, care sa aibă aceeași rezistență la întindere ale specimenelor de test îmbinate comparativ cu specimene de test dintr-o bucată.

De ce spun asta? Georgia Aquarium din Atlanta are cel mai mare perete transparent dintr-o bucată si fara sprijiniri al unui acvariu, din America. A fost construit de japonezi, care au venit, au ascuns santierul de ochii americanilor, protejandu-si procedura de lucru, iar la final si-au strâns jucăriile si au plecat cum au venit, lăsându-i pe americani la fel de ignoranți.

Nu prea îmi vine mie să cred ca IHI ne va arăta chiar tot...


RaduG

Exact, iar corturile unde se făcea îmbinarea sunt protejate de priviri indiscrete, inclusiv cele din aer :)

O îmbinare se face, se vede clar pe filmare o instalație, cu un cort la mijloc, în care din mai multe role mici de cablu se face una mare - probabil suficient de lungă pentru un toron întreg. Chiar două instalații gemene. Iar în corturi sunt niște echipamente alimentate la curent, dar ascunse vederii, poate or fi echipamente de îndreptat sârma cablului, poate of fi și echipamente de îmbinat la capete. În lipsa unei filmări chiar din momentul când se termină un colac mic de cablu, e greu de zis.

reed

 :o deci astia au 5s in santier,totul marcat, separat.Nu vezi oameni fara hamuri,fara casti.Absolut fenomenal.


alin2pas

Quote from: reed on September 29, 2021, 09:24:52 PM
:o deci astia au 5s in santier,totul marcat, separat.Nu vezi oameni fara hamuri,fara casti.Absolut fenomenal.
Construcția unui asemenea pod se face respectând foarte strict niște pași gândiți și calculați în cele mai mici amănunte. Nu se admit greșeli sau compromisuri. Un om care refuză sau neglijează purtarea echipamentului de protecție e predispus și la alte compromisuri, iar aici nu "merge și așa". Pe altă parte, conducătorii lucrării vin sau au lucrat în țări unde nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă se soldează cu amenzi foarte mari și chiar cu condamnări penale, deci ,,au în sânge" respectarea acestor măsuri și le impun lucrătorilor.

fulger nc

Peste tot pe unde am lucrat(mai mult de 14 ani in urma) , unde se lucra "la inaltime" ..normele erau foarte stricte si respectate.
Nu cred sa fie un caz singular.
Lucrul la inaltime nu e ptr oricine , oamenii au formare peste media muncitorilor in constructii , normele sunt in general respectate ..ptr ca orice accident , e de obicei cu consecinte foarte grave.

viossboss


Powered by API/PUM imgur uploader
"Instrumentul" cu care face îmbinarea cablului pentru continuitate !
Dureaza maxim 2 min. ,cu polizarea capetelor cu tot !
Deocamdată atât am aflat.
Dream come through !
Once in a lifetime !

paulmare

^ Apropo de jucariile astea ale japonezilor cu care innadesc bucatile de cablu, eu sunt curios cum o sa sudeze sectiunile alea, nu au chiar asa mult de sudat in pozitii dificile, (vertical ascendent unde sa faci "pom de Craciun" cu pistoletul de sudura e extrem de obositor pentru sudor) - dar e foarte multa sudura totusi -
Trebuie sa aiba undeva ascunse prin magaziile alea cu scule ale japonezilor macar niste tractorase sa sudeze semi-automat, sau ceva robotzei
si sa faca asamblarea preliminara, sa centreze sectiunile si sa le prinda in hafturi (daca tin si nu mai trebuie altceva) - tot e o gramada de manopera
Daca fac sudurile add labam nu termina in 20-23


danutzu_1069

^ Sper ca nu sugerezi ca se poate folosi sudura prin inductie la segmentele de tablier... (ceeace intreba colegu' @paulmare).
Posibil ca metoda cu indictie sa fie folosita la firele de cablu....

@paulmare, segmentele de tablier se aliniaza / tin pe pozitie cu placi aditionale si imbinare cu suruburi.... iar ca sudura..... ramane de vazut...
sudura semiautomata este ok pe suprafete drepte, orizontale sau inclinatie mica... dar ce te faci pe vertical, sau la colturi.... si in special la interior...