DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

b1

PODUL DE LA BRĂILA: LUCRĂRILE AVANSEAZĂ BINE
Imagini proaspete de pe unul dintre cele mai spectaculoase șantiere din țară: podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.
La ce se lucrează acum:
✔️ la blocurile de ancoraj;
✔️ la turnuri, unde se pregătește terenul pentru montarea ulterioară a cablului principal - se montează schele, cablul de tragere;
✔️ la drumurile de legătură de pe malurile Brăila și Tulcea, complet deblocate anul acesta. Aici se fac decopertări, săpături pentru podețe și se toarnă beton pentru fundația acestora.
Stadiul fizic pe întreg proiectul (pod+drumuri de legătură) se apropie de 50%.
Imaginile de mai jos sunt capturi din filmarea cu drona a pasionatului de infrastructură Adisan, al cărui canal de YouTube vă invit să-l urmăriți aici: https://bit.ly/2V6xIe0

Facebook Cătălin Drulă
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.
--------------------------------------------------
Un pic de istorie 1, un pic de istorie 2, un pic de istorie 3, un pic de istorie 4, un pic de istorie 5, un pic de istorie 6, un pic de istorie 7, un pic de istorie 8, un pic de istorie 9, un pic de istorie 10 (Nou)

viossboss

Acum dacă e să fim corecți , să fim până la capăt ! Se lucrează doar pe acei km livrați prima dată ,7 in total( 2 pe malul Brăilei + C.I.C. și 5km dincolo spre Jijila). Porțiunile fiind mai ușoare , față de lucŕările ample de la km0 până la km 2.
"Complet deblocate " e un pic cam mult spus ! Sper să nu fiu ințeles greșit !
IHI sunt in grafic ,  nici n-ar avea cum altfel , ba poate chiar in avans ! Ne minunăm de progresele lor  , in fiecare zi.
Keep up ! 😉
Dream come through !
Once in a lifetime !

BogdanTea


elphax

Presupun ca vor aștepta să treacă august și căldurile ca să înceapă să întindă cablurile...

TibiV

Pai hai sa o luam logic...

Cablurile alea vor lucra intre -30/-25 grade Celsius si +40/+45 grade Celsius. Deci media ar fi la +5/+10 grade... (Nu sunt meteorolog, dar cam astea sunt extremele in zona Braila...)

Ideal ar fi sa lucreze la +5/+10 grade pe toata perioada instalarii cablurilor.
Ceea ce nu se poate.

Asa ca logica mea inginereasca spune ca trebuie sa inceapa instalarea cablurilor la temperaturi sub 30 de grade. Sfarsit de august, inceput de septembrie, as spune eu.

Astfel incat cablurile sa fie gata instalate si pregatite de tensionare in prima perioada in care temperatura medie scade undeva la sub 10 grade Clesius. Adica undeva in octombrie...
Iar tensionarea cablurilor sa se faca candva cand meteorologii pot prognoza temperaturi medii constante de 5-10 grade Celsius pentru o perioada mai lunga, in care sa tensioneze cablurile in mod egal.

Poate gresesc, dar cam asta reiese din amintirile mele privind "Mecanica" (tensiuni in cabluri) si "Materiale" (dilatarea termica). Insa in mod sigur IHI are calculele facute la zecimi de grad...  ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

mirceaeliade

nu vad de ce e nevoie de "temperatura optima" pt a intinde cablurile.  atata timp cat nu se aplica tensiune cu placile de otzel+asfat, poti oricand sa estimezi cat de dilatate sau contractate sunt cablurile, si sa corectezi nivelul la care ingropi capetele cablurilor in ancora de beton.

si nu uita ca oricum in medie la 150m inaltime temperatura e in medie cu un grad mai jos, ignorand temperaturi locale cauzate de vant.  imi e greu sa cred ca cu asemenea variatii nu stiu constructori de calitate cum sa aproximeze centrimetrii in plus care trebuie sa ii dai cand lucrezi la 30 de grade celsius

TibiV

Nu imi place sa repet ca papagalul...

Dar am spus clar care mi se pare MIE ordinea "ingineresaca".
Care in cazul asta (eu nefiind inginer CFDP) este doar o parere "intuitiva"...

Quote from: TibiV on August 04, 2021, 03:31:36 PM
Insa in mod sigur IHI are calculele facute la zecimi de grad...  ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

paulmare

^mirceaeliade nici eu nu cred asa ceva

Asa ideal, ai sheile cablurilor in varful stalpului, si ei incearca probabil (zic eu ca parerolog) sa aiba in varful stalpilor doar forte de compresie pe care sa le descarce in fundatie, si la varful stalpului fortele orizontale care sa faca stalpul sa flambeze sa se anuleze - greutatea de deasupra dunarii cu ce aplica ei in blocurile de ancoraj
Ei stiu exact ce greutate atarna de cabluri deasupra dunarii, deocamdata catwalk, cabluri de manevra etc
Si singura chestie dependenta de temperatura e sageata pe care o face cablul - la temperaturi mari se dilata si fiind mai lung, unghiul de sageata la varful stalpului e mai mic, si cum se descompune tensiunea din cablu pe cele doua axe depinde de unghiul asta - coeficientii de dilatare termica la metal sunt ceva cu 10 la puterea -6, nici stalpii aia nu sunt facut din bete de chibrit ca sunt zdraveni din beton armat cu armaturi continue nu trebuie sa fie doar comprimati in exploatare - dar noa astia sunt japonezi perfectionisti si pot face mini- ajustari functie de temperatura exterioara, cine stie :)

de aia nu cred ca e o temperatura ideala
si ca inginerul lui IHI stie exact ce forte are la varf si cum se descompun ele (si ce aplica el din blocul de ancoraj, se descompune pe doua directii) - si pe masura ce o sa creasca forta pe orizontala la varf o sa o compenseze - si temperatura doar modifica sageata cablul fiind mai lung sau mai scurt si atat, nu exista "optim"

Radu Aramă

De astăzi, 4 august. Voi încerca să prind câți mai mulți oameni care chiar construiesc acest monument tehnic, cred că merită această amintire care să rămână mereu pe net.


























Mulțumesc yetiman pentru sugestie, se pare că nu pot răspunde la mesaje private!  :)


b1

@Radu Aramă, cum faci să ajungi sus, pe piloni? Îți trebuie o autorizație?
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.
--------------------------------------------------
Un pic de istorie 1, un pic de istorie 2, un pic de istorie 3, un pic de istorie 4, un pic de istorie 5, un pic de istorie 6, un pic de istorie 7, un pic de istorie 8, un pic de istorie 9, un pic de istorie 10 (Nou)

Radu Aramă


Marius

@Radu Arama, nota 10 pentru pentru pozele postate. Lasand la o parte sculele folosite, se vede in primul rand "mana fotografului": incadrare, scene capturate, unghiuri, etc. Jos palaria. Astept cu nerabdare fotografii noi din santier.

danutzu_1069

@Radu Aramă, exceptional!!.
Esti @Marcel Banu de Braila...
Colegii mai vechi stiu la cine ma refer.
Ar fi interesant si cate o poza de sus cu vedere spre blocurile de ancorare... in special catre Jijila... Acolo este adevarata organizare japoneza...


Ionut

Excepțional. As vrea sa le punem și pe API pe facebook. Cum facem?