DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

carutasul

"nu pot fi schimbate" :) S-a schimbat el nea Nicu :) Problema e că probabil unora le-a fost lene să facă ce trebuie. Dacă stau bine să mă gândesc probabil că standardele UE ar trebui să fie valabile în România...

Feri

QuoteConstructorul italian WeBuild va reasfalta  Podul de la Brăila cu un nou amestec de asfalt ultrarezistent dezvoltat de companie în colaborare cu profesorul Maurizio Crispino de la Politehnica din Milano, scrie Italpress.

WeBuild transmite că amestecul folosit acum va oferi suprafeței asfaltice caracteristici de elasticitate și reziliență potrivite pentru sarcinile grele excesive care trec prin el în ambele direcții din cauza războiului din Ucraina.

Podul de la Brăila este o infrastructură strategică pentru regiune și, de la deschiderea sa în iulie 2023, a fost supus unui trafic foarte intens, peste o mie de camioane trecând pe acolo în fiecare săptămână. Încărcarea peste limitele de greutate permise, împreună cu temperaturile excesive din lunile de vară, au condus la decizia de a începe lucrările de reasfaltare cu un nou amestec cu caracteristici ultrarezistente care depășesc specificațiile contractuale și de reglementare aplicabile și vor fi capabile să suporte sarcini de trafic de o amploare excepțională, transmite compania.

WeBuild susține că amestecul înlocuiește stratul anterior de asfalt care a fost adoptat conform reglementărilor locale la momentul proiectului de către autoritatea rutieră română și a funcționat conform programului. Etanșarea carosabilului nu a prezentat în niciun fel riscuri structurale, mai spune compania.
economedia

tom_sawyer

De la anul firmele de transport și cele cu cariere de piatră nu mai trebuie să cotizeze așa consistent la partid/pentru campanie, așa că pot fi verificate mai conștiincios să respecte tonajul. Deci sper să reziste și asfaltul.

Whyse1

"Pod Dunare Braila - Reasfaltare - Stadiu Lucrari (11.10.2024)" by Dj John

Earthchild

Quote from: Feri on October 11, 2024, 08:39:36 PMpentru sarcinile grele excesive care trec [...] din cauza războiului din Ucraina.
Au găsit și motivația.

rocklee

Poate au construit podul sa trecm doar cu...bicicleta... :p  :o

Earthchild

Quote from: Earthchild on October 14, 2024, 11:27:52 AMAu găsit și motivația.
Am vrut să scriu explicația.
Poate corectează moderatorul, eu nu mai pot corecta.

bogdan4ice

Care este termenul contractual de finalizare cu tot cu extensii?

voicul

Norok ca le-a explicat unu de CNAIR cum se face ... ca altfel nu se mai facea niciodata!  :lol:

,,Golden Gate-ul României" de la Brăila este asfaltat pentru a patra oară, la doar un an de la inaugurare
Comments

https://www.facebook.com/watch/?v=9229197940438074

26ld

Chipurile ar fi terminat asfaltarea pe un sens:

Pod Dunare Braila - Reasfaltare Finalizata (19.10.2024)

Multumiri autorului!

Whyse1

Mai ramane si problema cu celelalte drumuri de legatura. A venit luna octombrie si tot nu le-au deschis.

26ld

^Corect, dar luna e pana pe 31 si mai au niste procese pe rol cu CNAIR. Italienii vor fi meschini la orice lucrare de acum incolo, chiar daca nu au dreptate.

JohannDB

Mirecurea trecută, reveneam de la Tulcea și curios nevoie mare, am luat-o peste pod.... Înainte de Jijia, DN 2S tot închis, așa că tip-top, prin Jijia și Măcin și "codița" de DN 22J până la pod.
  La intrarea pe pod, cică, "permanent" - băieții la datorie/ISCTR-ul.... Înainte de-a intra pe pod, traficul este deviat pe stânga podului, cu direcția Măcin - Brăila.... Partea dreaptă a sensului, cea rasă complet, este încă "în asfaltare"....
  DAR, DEJA, această parte stângă a început să fie "peticită"; semne bune de rezistență a mixturii !! Ei, dar la trecerea de pe tablier pe rampa de racordare spre Brăila, o mare masă de asfalt "nou" și cu toate astea, o frumoasă "cădere"/tasare...
Petec ici, petec mai încolo, alte petec și mai încolo; e promițător..... Am filmare completă și imagini luate separat ! ce să mai zic ??

JohannDB

"L.E." - La postarea de ieri, un mic amănunt: "noile mici petece" pe partea stângă a podului, sensul actual spre Brăila, la bande spre Brăila sunt sub roțile de pe dreapta, acum la axul podului.....

pasadia

Am simtit si eu acea tasare si e zdravana. Iar luni, 21.10, se asfalta partea de DN22J din preajma intersectiei cu DN22 de la Smardan.

Dar daca tu dai vina pe mixtura, ma intrebi cum explici ca pe DN22, intre Smardan si Macin, asfaltul pus de altii (nu de Astaldi) e distrus DOAR pe sensul spre Braila. Vezi de exemplu acest loc, si compara imaginile din istoricul Street View din august 2023 si iulie 2024. Si nu e singurul loc in care este evident ca asfaltul/terasamentul este distrus EXCLUSIV pe sensul spre Braila.