DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Earthchild

Quote from: GIV on June 21, 2023, 06:23:20 PM"Totodată, pe pod se va circula de la începutul lui iulie în timpul zilei, iar pe timpul nopții se va restricționa accesul, deoarece, deși finalizat, "demontarea schelelor și a macaralelor ar putea dura luni bune, muncindu-se în forță", a mai declarat Grindeanu
Iar se taie "pamblica" înainte de a fi gata lucrarea, îngreunându-se inutil eliberarea șantierului? Și pentru ce, pentru o lună-două în minus pentru un pod care va fi în exploatare cel puțin o sută de ani?

mirceaeliade

Am impresia ca pe timpul zilei nu prea se mai lucreaza pe pod de la calduri. Ultimele filmari cu vopsirea era facuta la apus, cand nu era asa incins aerul. Si e ok sa se dea drumul in sezonul estival.  Ca oricum lucrearea a intarziat deja un an.  Oricum conexiunea principala la Jilia si aia la DEx se deschid mai incolo.  E chiar de laudat ca trad sa deschida mai devreme, atata timp cat lucrarile sunt facute ok.

danutzu_1069

Maestre, exceptional!!
Ne surprinzi pe zi ce trece, de la o filmare la alta...

14 tone sarcina, din max 16 tone, la raza de 16m, e ceva....
Aaa, sa nu uitam aproape 190m inaltime...

TibiV

Peste 190 metri, mai degraba 200, pentru că macaraua este mai inaltă decat pilonii...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

@TibiV , eu am citit indicatiile de pe display-ul LMB-uli macalalei, mai precis scria 188m, inaltimea la care era carligul...

TibiV

Ah, OK, credeam ca te referi la inaltimea cabinei.
(Mi-a placut ca macaragiul s-a descaltat la intrare....  ;)  )
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

alin2pas

Macaragiul trebuie să poată vedea și ce e jos, lângă macara, prin geamul cu grătar de sub picioarele lui. Dacă se descalță poate menține acel geam curat.
Toată stima însă pentru cei care lucrează la o asemenea înălțime, atât macaragiul, cât mai ales ceilalți muncitori, care lucrează în bătaia vântului. Mă gândeam la cele spuse pe timpul grevei profesorilor, că este o anomalie faptul că un muncitor în construcții câștigă mai bine decât un profesor debutant. Mi-aș dori ca unul dintre profesorii care consideră că ar trebui să fie mai bine plătit decât acești constructori să petreacă doar o zi lângă muncitori (nu să lucreze, ci doar să stea lângă ei și să se uite), iar apoi să spună cam pentru câți bani ar fi dispus să lucreze împreună cu ei. Eu unul nu aș fi în stare nici măcar să urc până acolo.

danutzu_1069

Cam la toate macaralele turn, se intampla asta... Este curatenie, covoras pe jos...., cabina are climatizare, astfel ca iarna nu-ti îngheață picioarele daca stai fără încălțări.
La fel am întâlnit la o macara portuara, de generație noua, la șantierul militar de la Mangalia, unde, macaragița, la fel, s-a descălțat la intrare in cabina...

De la 200m inaltime... vede aproximativ... ce este la nivelul solului. Din cauza asta are in cabina un monitor legat la o camera video performata, care este la verticala carligului (montata pe caruciorul mobil), si daca este cazul, cu zoom poate sa vada in detaliu la nivelul solului...

Ionut

De ieri.
Pe Patreon este vizibilă filmarea. Mulțumim de susținere tuturor, indiferent că sunt sau nu pe Patreon! :D În 24h iese pentru toată lumea.

Hercule

Multumesc pentru filmare!
S-au cam jucat cu focul la 16:40.
Deșteaptă-te române!

danutzu_1069

^ te referi la coliziunea celor doua macarale...
Este inerent cand lucreaza doua macarale... Desigur, macaragiul trebuie sa fie cu ochii ... in patru, pe sarcina din carlig, dar si la macaraua vecina...
Ar fi trebuie sa aiba sistem de avertizare anticoliziune.... care cam este obligatoriu cand sunt doua macarale care se pot intersecta...
Dar, ca orice sistem de avertizare, se poate dezactiva, temporar pentru ... "lucrul de finete..." si cu atentie sporita pentru macaragiu.

Raducu Popa

Doar o macara lucra. Ele nu sunt fixe cand nu se lucreaza.
Acolo doar a rotit-o un pic, stia dinainte ca urmeaza aceasta miscare.
Daca lucrau ambele, in mod sigur se vorbeau intre ei, ca sa evite eventuale probleme.